شناسهٔ خبر: 46545396 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

یورونیوز بررسی کرد؛

چرا تعداد مبتلایان به کرونا در ایران به پای آمریکا و اروپا نمی‌رسد؟

صاحب‌خبر -

خبرگزاری آریا- با وجود تعداد تست روزانه پایین‌تر در ایران، حتی با یکسان شدن شدت شیوع، هیچ‌گاه شمار روزانه مبتلایان در ایران به رکوردهای ثبت شده در کشورهای توسعه یافته نزدیک نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از یورونیوز،شمار آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران طی 24 ساعت گذشته به 20 هزار و 954 نفر رسید که بالاترین سطح روزانه از ابتدای شیوع بیماری کووید-19 به شمار می‌رود؛ اما این که این رقم همچنان با رکورد 308 هزار نفری آمریکا در هشتم ژانویه گذشته و اوج 88 هزار نفری فرانسه در هفتم نوامبر گذشته فاصله زیادی دارد، می‌تواند نشانه پایین بودن میزان شیوع ویروس در ایران باشد؟
ثبت 20 هزار و 954 مبتلای جدید به بیماری کووید-19 در ایران بر پایه انجام 74 هزار و 409 تست کرونا یا آزمایش تشخیص این ویروس طی 24 ساعت گذشته بوده است. یعنی با فرض دقت بالای تست‌های تشخیص بیش از 28 درصد افراد مشکوکی که آزمایش شده‌اند، ابتلای قطعی آنها مسلم شده است.
این در شرایطی است که با وجود روند نزولی ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا روز گذشته ابتلای 62 هزار و 283 تَن گزارش شد. اما این نتیجه حاصل انجام یک میلیون و 213 هزار و 87 تست بوده است. یعنی 5 درصد آمریکایی‌هایی که دارای علائم بیماری کووید-19 بوده‌اند و تحت تست کرونا قرار گرفته‌اند(با فرض دقت 100 درصدی تست)، مبتلای واقعی بوده‌اند.
البته لزوما بین تعداد تست و شمار نتایج مثبت رابطه خطی برقرار نیست؛ بدین معنا که اگر تعداد تست‌ها در ایران برای برابری در آمریکا 16.5 برابر شود، تعداد مبتلایان قطعی نیز به همین نسبت بالا نمی‌رود و به 345 هزار نفر نمی‌رسد. ولی در شرایط اوج‌گیری شیوع ویروس، تعداد پایین انجام تست روزانه کرونا(به ویژه با دقت پایین) می‌تواند موجب کم‌شماری و اعلام ارقامی شود که فاصله بیشتری از واقعیت موجود دارد؛ رخدادی که می‌تواند موجب پایین نگاه داشتن کاذب سطح نگرانی عمومی نسبت به شدت شیوع ویروس شود.
در واقع انجام تست بیشتر و فراگیرتر که به معنای افزایش تعداد نمونه آماری مورد بررسی است، داده‌هایی نزدیک‌تر به واقعیت گستردگی شیوع ویروس ارائه می‌دهد. پس اگر شمار مبتلایان به بیماری کووید-19 در کشورهایی همچون آمریکا، فرانسه و بریتانیا چندین برابر ایران است ولی این تعداد بر پایه انجام چند ده برابر تست بیشتر حاصل شده است. بنابراین داده‌های مربوط به شدت شیوع ویروس کرونا با تقریب بالاتری نسبت به واقعیت در اختیار سیاستگذاران این کشورها قرار می‌گیرد و شاید این داده‌ها جامعه را نیز نسبت به لزوم رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی حساس‌تر کند

جانز هاپکینز: 2600 آمریکایی دیگر در یک شبانه‌روز قربانی کرونا شدند
جدیدترین آمار دانشگاه «جان هاپکینز» حاکی از آن است که در 24 ساعت گذشته با مرگ دست‌کم دو هزار و 599 مورد جدید، شمار قربانیان کرونا در آمریکا از مرز 559 هزار نفر عبور کرد.
 طبق جدیدترین آمار دانشگاه «جان هاپکینز»، در 24 ساعت گذشته با مرگ دست‌کم دو هزار و 599 مورد جدید، شمار قربانیان کروناویروس در ایالات متحده به 559 هزار و 105 نفر افزایش یافت.
این آمار نشان می‌دهد در 24 ساعت گذشته، با ابتلای دست‌کم 75 هزار و 944 مورد جدید، مجموع مبتلایان به کروناویروس در ایالات متحده آمریکا به 30 میلیون و 921 هزار و 647 نفر رسید.
مقایسه آمار جدید دانشگاه جانز هاپکینز با آمار یک روز قبل این مرکز نشان می‌دهد که شمار قربانیان کرونا و مبتلایان به این ویروس ناشناخته در آمریکا مجدداً افزایش داشته است
از طرف دیگر، پایگاه اطلاع رسانی «ورلد اُ مترز»، مجموع مبتلایان به کروناویروس در آمریکا را 31 میلیون و 637 هزار و 243 نفر و مجموع قربانیان «کووید-19» در این کشور را 572 هزار و 849 نفر گزارش کرده است.
پایگاه اطلاع‌رسانی «کووید یو اس ای» که آمار مربوط به شیوع کرونا را در آمریکا تجزیه و تحلیل می‌کند، برآورد کرده است که شمار کلی مبتلایان به کروناویروس در آمریکا ظرف یک ماه آینده به 32 میلیون و 717 هزار و 558 نفر و شمار قربانیان آن در این کشور به 605 هزار و 950 نفر می‌رسد.
این وبگاه آمریکایی همچنین گزارش کرد ایالت کالیفرنیا با سه میلیون و 685 هزار و 45 مورد ابتلا و 59 هزار و 887 مورد فوتی به کانون بیماری کرونا در آمریکا تبدیل شده است و ایالت تگزاس هم‌اکنون با دو میلیون و 811 هزار و 460 مورد ابتلا و 48 هزار و 815 مورد فوتی به رده دوم انتقال یافته است. ایالت نیویورک نیز که زمانی کانون کووید-19 در آمریکا بود، هم‌اکنون با یک میلیون و 918 هزار و 437 مورد ابتلا و 50 هزار و 751 مورد فوتی در رده چهارم ایالات آمریکا با بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا ویروس قرار دارد.
طبق آمار دانشگاه جانز هاپکینز، آمار مرگ و میر مرتبط با کرونا در ایالت کالیفرنیا به اندازه‌ای به سرعت رو به افزایش است که هم‌اکنون این ایالت  بیشترین تعداد قربانیان کرونا در آمریکا را به خود اختصاص داده است.
وضعیت شیوع کرونا در ایالات آمریکا نگرانی‌هایی را در میان مقام‌های بهداشت این کشور برانگیخته است و اخیراً  «آنتونی فائوچی» مدیر موسسه ملی بیماری‌های عفونی و آلرژی هشدار داد که که آمریکا به زودی شاهد موج چهارم ابتلا به ویروس کرونا خواهد بود.
از طرف دیگر، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا اخیراً طی سخنرانی تصریح کرد که مجموع قربانیان کرونا از مجموع کشته‌های دو جنگ جهانی، جنگ ویتنام و 11 سپتامبر بیشتر بوده است.
با این حال، «راشل والنسکی» مدیر مراکز کنترل و پیشگری از بیماری آمریکا طی یک کنفرانس خبری تصریح کرد که یک پنجم از شهروندان ایالات متحده تاکنون به طور کامل واکسن کرونا دریافت کرده‌اند که به مفهوم آن است که هر دو دوز واکسن مشترک «فایزر-بیون‌تک» یا «مدرنا» را دریافت کرده‌اند.
با این وجود، علی‌رغم ارائه واکسن کرونا برای آمریکایی‌ها، افزایش میزان مبتلایان به کرونا موجب پر شدن بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها در برخی از نقاط این کشور شده است.
طبق آخرین آمار دانشگاه جانز هاپکینز، دستکم 132 میلیون و 952 هزار و 381 نفر از مردم سراسر جهان به کروناویروس آلوده شده‌اند و از آن میان دو میلیون و 886 هزار و 242 نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند و دست‌کم 75 میلیون و 585 هزار و 336 نفر بهبود یافته‌اند.
آمریکا همچنان بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا و قربانیان این ویروس در جهان را دارد و پس از آن برزیل با 13 میلیون و 197 هزار و 31 مورد ابتلا و 341 هزار و 97 مورد فوتی و هند با 12 میلیون و 926 هزار و 61 مورد ابتلا و 166 هزار و 892 مورد فوتی در رده‌های دوم و سوم کشورهای جهان با بیشترین تعداد مبتلایان به کووید-19 قرار دارند.

 آمار روزانه قربانیان کرونا از 4000 نفر فراتر رفت
شمار مرگ و میر روزانه در برزیل از چهار هزار نفر فراتر رفت و انتظار می رود که این کشور به زودی با پیشی گرفتن از آمریکا به اولین کشور از نظر شمار قربانیان در سطح جهان تبدیل شود.
به گزارش رویترز، دانشمندان پیش بینی می کنند که میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در برزیل به زودی حتی از بدترین موج بیماری که ایالات متحده در ماه میلادی ژانویه تجربه کرد نیز فراتر رود.
این در حالی است که دیروز سه شنبه، شمار فوتی های روزانه در این کشور آمریکای لاتین، برای اولین بار، بالغ بر چهار هزار نفر بود.
بعد از آمریکا با رقم بیش از 555 هزار فوتی در اثر ابتلا به کووید 19، برزیل با حدود 337 هزار قربانی، صدرنشین آمار تلفات کرونا در سطح جهانی است.
اما پیش بینی می شود که با توجه به آنکه نظام درمانی برزیل در آستانه فروپاشی قرار دارد؛ آمار قربانیان به زودی از آمریکا فراتر رود حال آنکه جمعیت این کشور دو سوم جمعیت ایالات متحده است.
شدت فاجعه به حدی است که آن را با انفجار در تاسیسات هسته ای فوکوشیمای ژاپن مقایسه کرده و از آن به «فوکوشیمای بیولوژیکی» تعبیر می کنند.


نظر شما