شناسهٔ خبر: 45454478 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

بایدن میانمار را به تحریم تهدید کرد

جو بایدن رییس جمهوری آمریکا پس از وقوع کودتای نظامی در میانمار و بازداشت مقام های ارشد دولت این کشور را تهدید به تحریم کرد.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
  به نقل از پایگاه اینترنتی کاخ سفید، "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا که در ظاهر از نسل کشی مسلمانان روهینگیا و هر گونه دموکراسی به دستور خانم سوچی نخست وزیر و مقامات وقت ارتش این کشور بی خبر است در بیانیه‌ای درباره کودتای میانمار اعلام کرد: تصرف نظامی قدرت در میانمار(برمه)، بازداشت خانم آنگ سان سوچی و دیگر مقامات غیرنظامی، و اعلام وضعیت اضطرار ملی حمله‌ای مستقیم به حرکت این کشور به سمت دموکراسی و حاکمیت قانون است.

او در این بیانیه به حمایت از نخست وزیر بازداشت شده میانمار پرداخته است.
 
آنگ سان سوچی عملا رئیس دولت میانمار است و مقامی هم‌ارز نخست وزیر دارد.

ارتش میانمار امروز (دوشنبه) (یکم فوریه ۲۰۲۱)، ساعتی پس از بازداشت "آنگ سان سوچی" و چند تن دیگر از رهبران حزب حاکم، اعلام کودتا کرد و با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: کنترل کشور را به مدت یک سال در دست می‌گیرد و در حال حاضر قدرت به مین آنگ هلینگ، فرمانده کل ارتش منتقل شده است.

نسل کشی مسلمانان "روهینگیا" از ۳ شهریور ۹۶ (۲۵ آگوست سال ۲۰۱۷ میلادی) به دستور سوچی و نظامیان ارتش میانمار به همراه بودائیان افراطی در ایالت راخین مدت‌ها است که این کشور واژه دموکراسی را فراموش کرده است.

"آنگ سان سوچی"مدعی طرفداری از حقوق بشر و برنده پیشین جایزه صلح نوبل روز چهارشنبه ۱۱ دسامبر ۲۰۱۹ (۲۰ آذر ۹۸) با حضور در دیوان کیفری بین المللی لاهه و رد اتهامات کشتار دسته جمعی، تجاوز، قتل و آواره کردن صد‌ها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا تنها با هدف جلب حمایت و حضور در انتخابات سال ۲۰۲۰ بود.

حزب اتحادیه ملی دموکراسی به رهبری آنگ سان سوچی، برنده جایزه صلح نوبل ۱۹۹۱، در انتخابات آبان ماه گذشته با کسب حدود ۸۳ درصد آرا در انتخابات پارلمانی میانمار به پیروزی رسید، اما ارتش با ادعای تقلب در انتخابات، آن را مخدوش دانسته بود. بر پایه قانون اساسی میانمار، بخشی از کرسی‌های مجلس و سه سمت وزارتی در کابینه به ارتش تعلق دارد.

روز دوشنبه(امروز) قرار بود نمایندگان برگزیده دوره جدید کار خود را آغاز کنند، اما ارتش میانمار پیش از آن، خواستار تعویق بازگشایی مجلس شده بود.

ارتش موضوع ادعای خود مبنی بر بروز تقلب و مخدوش بودن نتایج انتخابات اخیر را در قالب شکایتی به کمیسیون انتخابات ارائه داده، اما کمیسیون آن شکایت را رد کرده بود. سخنگوی ارتش میانمار پیش از این بدون اشاره به نام «کودتا» گفته بود که به دلیل رد این شکایت علیه دولت «اقدام» خواهد کرد.

خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پس از وقوع شبه کودتا در میانمار اعلام کرد: شهروندان ایرانی که احیانا در این کشور هستند، درخواست هایشان را به سفارت ایران در تایلند اطلاع دهند و در حال حاضر کسی به میانمار سفر نکند.
<div id="video-display-embed-code_352130" ><script type="text/JavaScript" src="irinn.ir/fa/news/play/embed/809462/352130?width=400&height=300"></script></div>

نظر شما