شناسهٔ خبر: 45068079 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

کمالوندی: تولید ۱۲۰کیلوگرم اورانیوم ۲۰درصدی ظرف یک سال به‌راحتی قابل تحقق است

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: هم‌اکنون آب سنگین به‌میزان مورد نیاز در کشور تولید می‌شود و حتی آب سنگین ایران به حدود ۸ کشور جهان صادر می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «بهروز کمالوندی»سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایراندوشنبه‌شب در برنامه تلویزیونی جهان‌آرا شبکه افق ابراز کرد: تاکنون در تولید آب سنگین توقفی نداشتیم، بلکه در زمینه تولید آن به پیشرفت‌های خوبی دست پیدا کرده‌ایم.

کمالوندی درباره آغاز مجدد تولید غنی‌سازی 20 درصد عنوان کرد: شروع 20 درصد با توجه به قانون اقدام راهبردی مصوب مجلس در ماده اول مقرر کرده بلافاصله بعد از تصویب ازسرگیری غنی‌سازی 20 درصد را داشته باشیم. در مورد 20 درصد ما سال 1388 تولید آن را شروع کردیم زمانی که دنبال سوخت راکتور تهران بودیم و بعد از آن موفق شدیم سوخت را تولید کنیم و نقطه عطفی برای فعالیت‌های هسته‌ای ما شد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی افزود: مجلس تصمیم گرفت تولید 20 درصد از سر گرفته شود. اگرچه در گام‌های کاهش تعهد این موضوع را داشتیم و وقتی عدد 3.67 را کنار گذاشتیم عملاً می‌توانستیم تا 20 درصد بالا برویم، ولی بنا به سیاست‌های دولت تصمیم گرفته شد در حدود 4.5 درصد تا 5 درصد تولید کنیم که آن هم بالاتر از 3.67 درصد بود و آن هم مواد اولیه امروز ما را تولید می‌کرد.

کمالوندی ابراز کرد: الآن حدود چهار تن مواد اولیه داریم و مصوبه مجلس که حدود 120 کیلوگرم ظرف یک سال تولید کنیم به‌راحتی برای ما قابل تحقق است. از زمانی که کار را شروع کردیم شاید زودتر از هشت ماه مقداری که قانون تعیین کرده است به آن برسیم.

وی با اعلام اینکه توسعه صنعت هسته‌ای ایران توقف‌پذیر نیست، گفت: با مذاکراتی که تاکنون انجام شده است برای حفظ صنعت هسته‌ای، قطعنامه‌های زیادی را داشتیم و نباید اجازه دهیم به صنعت هسته‌ای کشور لطمه وارد شود.

سخنگوی سازمان انرژی هسته‌ای ایران اظهار داشت: در صنعت هسته‌ای ما باید صاحب نیروگاه هسته‌ای باشیم، سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های هسته‌ای خود را تولید کنیم و رادیوداروی مورد نیاز کشور را خودمان تولید کنیم.

کمالوندی تأکید کرد: مبارزه با استکبار جهانی در صنعت هسته‌ای تنها میدان ما نیست بلکه در میادین دیگری نیز با استکبار جهانی جنگ می‌کنیم و باید تلاش کنیم در این میادین یک‌صدا بر استکبار جهانی پیروز شویم.

وی با بیان اینکه "تردیدی نداریم که استکبار جهانی را در همه عرصه‌ها و به‌خصوص صنعت هسته‌ای شکست خواهیم داد"، گفت: اگر به این مسئله از نظر جناحی نگاه نکنیم می‌توان گفت که در مجموع در عرصه صنعت هسته‌ای به‌خوبی داریم رفتار می‌کنیم.

سخنگوی سازمان انرژی هسته‌ای ایران یادآور شد: ما در صنعت هسته‌ای به‌دنبال تأمین امنیت سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های هسته‌ای هستیم که اگر 2 سال آن را به ما ندادند، حداقل بتوانیم روی پای خود بایستیم.

وی با اشاره به دستاوردهای برجام در توسعه صنعت هسته‌ای افزود: درست است که ما در برجام محدودیت‌های 10 و یا 8 ساله داشتیم، اما در نهایت با گذشت زمان این محدودیت‌ها برداشته می‌شود و در سال دهم ما هیچ‌گونه محدودیتی نخواهیم داشت.

سخنگوی سازمان انرژی هسته‌ای ایران خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن برجام قرار بود که ایران عضو پیمان‌های بزرگ جهانی در انرژی هسته‌ای شود، اما علی‌رغم خروج آمریکا و مخالفت این کشور با برجام، ایران تاکنون به‌خوبی و مدبرانه توانسته است در این مسئله اقدامات لازم را انجام دهد.

کمالوندی یادآور شد: با امضای برجام حتی برخی از کشورهای جهان به‌دنبال سرمایه‌گذاری در حوزه تولید سوخت نیروگاهی در ایران بودند، اما آمریکایی‌ها با این مسئله مخالفت کردند و اجازه ندادند این مسئله عملی شود.

وی با بیان اینکه "برای داشتن صنعت هسته‌ای باید گره‌های آن را یکی یکی باز کنیم"، گفت: برای این کار باید بتوانیم عزتمندانه و مقتدرانه از منافع ملی کشور دفاع کنیم و اجازه ندهیم قطع‌نامه پشت قطع‌نامه علیه ما صادر شود.

به گزارش ایرنا، سخنگوی سازمان انرژی هسته‌ای ایران با اشاره به اقدامات شهید فخری‌زاده بیان کرد: این شهید بزرگوار یکی از دوستان نزدیک من بود و پس از حادثه نیروگاه نطنز عده‌ای اعلام کردند که "ما به صنعت هسته‌ای ایران لطمه بزرگی زدیم" در حالی که ما صراحتاً اعلام کردیم که "چنین اتفاقی نیفتاده است".

 

کمالوندی در ادامه به مذاکرات با آمریکایی‌ها با واسطه مقامات کشور عمان اشاره کرد و اظهار داشت: در این  مذاکرات افراد شایسته‌ای در وزارت امور خارجه انتخاب شده بودند و چون این مذاکرات آشکار نبود من به‌نقل از آقای صالحی که آن موقع وزیر امور خارجه ایران بود شنیدم که آقا فرمودند که "من به این مذاکرات بدبین هستم و نباید این مذاکرات طولانی باشد ولی مقتدرانه در چارچوب سیاسی قدرتمند این مذاکرات انجام شود".

سخنگوی سازمان انرژی هسته‌ای ایران تأکید کرد: برجام اولین تجربه بزرگ ما در جهان بود و به‌عنوان یک دیپلمات اعلام می‌کنیم که با برجام ما توانستیم گره‌ها را باز کنیم و اگر اجازه دهیم قطعنامه‌ها اضافه شود این یک اشتباه اساسی است، زیرا دشمن ما در همه زمینه‌ها به‌دنبال دشمنی با ما است ولی ما نیز در این زمینه‌ها برای مقابله با استکبار جهانی و آمریکا بسیار آزموده شده‌ایم.

انتهای پیام/+

برچسب‌ها:

نظر شما