شناسهٔ خبر: 44400940 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

بررسی معضلات آبگرفتگی آبادان در سومین روز از سفر رئیس سازمان بازرسی به خوزستان

رییس سازمان بازرسی کل کشور در سومین روز سفر به استان خوزستان به جهت بازدید و بررسی معضلات آبگرفتگی آبادان وارد این شهر شد. جرم کیف قاپی از جرایمی است که شاکیان بسیاری دارد. در این بخش کارشناسان وکیل‌آنلاین نحوه نوشتن شکواییه کیف قاپی را توضیح داده‌اند.

صاحب‌خبر -

رئیس سازمان بازرسی کل کشور وارد آبادان شد
۱۳۹۹/۰۹/۱۹ - ۱۱:۵۵

حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان که دوشنبه با دستور رییس قوه قضائیه در راس هیاتی از بازرسان سازمان بازرسی کل کشور به استان خوزستان سفر کرده است صبح امروز به آبادان عزیمت کرد.

 

در جریان بازدید از استان به برخی کوتاهی‌ها رسیده‌ایم/حل بخش قابل‌توجهی از مشکلات خوزستان به دست مسئولان استانی است
۱۳۹۹/۰۹/۱۸ - ۱۹:۵۹

طبق اعلام روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن درویشیان در این جلسه که در استانداری خوزستان برگزار شد، با تشکر از تلاش دستگاه‌های ذی‌ربط در حادثه آب‌گرفتگی استان گفت: سازمان بازرسی با جمع‌بندی از بازدید‌ها و جلسات دو روز اخیر در استان پیشنهاد‌هایی برای رفع مشکلات دارد که امکان اجرای بخشی از این پیشنهاد‌ها در استان است و بخش دیگر باید از مرکز پیگیری شود. آن بخش که مربوط به مرکز است هم سازمان بازرسی پیگیری می‌کند و هم استاندار باید پیگیر باشد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مأموریت آیت‌الله رئیسی به ایشان گفت: مأموریت رییس محترم قوه قضائیه درباره آب‌گرفتگی و مشکلات شبکه فاضلاب و آب‌های سطحی است و تأکید فرمودند اگر کوتاهی و قصوری توسط هر مسئول و دستگاهی صورت گرفته، حتماً اقدام لازم قانونی انجام شود. البته سازمان بازرسی در جریان این بازدید‌ها به برخی کوتاهی‌ها رسیده است که در حال جمعی بندی، مستندسازی و اخذ توضیح و دفاع هستیم. البته درباره چند نفر از مسئولین کار اخذ توضیح و دفاع شروع‌شده و هم‌زمان مرجع قضایی در حال رسیدگی است و شاید چند نفر از چند دستگاه دیگر هم در این موضوع قصور‌هایی داشته باشند که پیگیری خواهد شد.

وی بابیان اینکه یکی از دستور کار‌های سازمان بازرسی حسب دستور رییس قوه قضائیه رسیدگی به ترک فعل‌ها است، افزود: این موضوع گلایه بسیاری از مردم و دستگاه‌ها است که سازمان‌های نظارتی فقط سراغ کار‌های انجام‌شده می‌روند و چه‌بسا خسارت و زیان کار‌های انجام‌نشده بیشتر است؛ لذا یکی از رویکرد‌های سازمان بازرسی پیگیری ترک وظایف است. در سیل سال گذشته سازمان بازرسی قریب به ۱۴۰ گزارش در این خصوص تهیه‌کرده است. عده‌ای از مسئولان در شهر‌های شیراز و لرستان به خاطر عدم انجام وظایفشان در زمان مسئولیت به مراجع قضایی معرفی‌شده‌اند که ازجمله این وظایف عدم لایروبی مسیل‌ها یا ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در مسیر رودخانه‌ها بود که نهایتاً باعث خسارت جانی و مالی شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان با اشاره به مشکلات عدیده خوزستان گفت: استان چند مشکل اساسی دارد که همت و اراده استانی و ملی متوجه رفع این مشکلات است. اشتغال یک معضل در استان است و این در حالی است که استان خوزستان دارای منابع خدادادی است. مثلاً بندر امام خمینی (ره) ۲۳ واحد پتروشیمی دارد که ظرفیت فوق‌العاده‌ای است. سایر شهر‌های استان هم همین شرایط را دارند.

وی با اشاره به حقوق مردم استان به لحاظ تخصیص اعتبارات گفت: اختصاص ۳ درصد از درآمد‌های نفتی به استان خوزستان رقم قابل‌توجهی است که باید پیگیری شود که چرا بخش قابل‌توجهی از آن تخصیص داده نشده است. یا عوارض آلایندگی که بایستی بخشی از آن به شهرداری‌ها تخصیص داده می‌شد تا بتوانند برخی امور زیربنایی و مشکلات ساختاری شهر‌ها را برطرف کنند که این موضوع نیز کامل پرداخت‌نشده است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مشکلات مردم استان در خصوص آب آشامیدنی گفت: متأسفانه در بازدید‌ها از برخی مناطق گفته شد آب آشامیدنی مردم آلوده به فاضلاب است که در جایی که ۲۰۰ میلیارد مترمکعب آب پشت سد‌های آن است، قابل‌انتظار و تحمل نیست.

وی با اشاره به مشکلات استان خوزستان در خصوص آب‌های سطحی و فاضلاب گفت: مشکل آب‌های سطحی و فاضلاب مربوط به امسال و سال گذشته نیست. این مشکل مربوط به سال‌های قبل است، ولی چون در خشک‌سالی قرار داشتیم کسی به فکر رفع آن نبوده تا کار اساسی انجام دهد. در بندر امام خمینی (ره) گفته شد طرح جامع این شهر مربوط به ۱۵ سال قبل است که یک ضعف است. طرح جامع اهواز نیز اخیراً تصویب‌شده و هنوز طرح تفصیلی ندارد که طرح جامع بدون طرح تفصیلی خیلی کارایی ندارد.

وی افزود: به نظر می‌رسد حل بخش قابل‌توجهی از این مشکلات به دست مسئولان استانی با استفاده از ظرفیت‌های استان انجام می‌شود. امروز در بندر امام خمینی (ره) از سکونت‌گاه‌هایی بازدید کرده‌ایم که وجود چنین مکان‌هایی برای ما قابل‌تصور نبود. در جلسه‌ای که در فرمانداری بندر امام خمینی (ره) داشته‌ایم، رییس منطقه ویژه پذیرفت تا رفع مشکلات آن منطقه از شهر را بر عهده بگیرد. پس به نظر می‌رسد می‌شود از ظرفیت‌های این‌چنینی استفاده کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین با اشاره به اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان از شورای راهبردی منطقه ویژه به ماهشهر و بندر امام خمینی (ره) طی ۳ سال گفت: باید روی این بودجه‌ها نظارت شود که این پول‌ها چگونه هزینه شده است. برخی از نمایندگان ماهشهر گلایه داشتند که پول قابل‌توجهی پرداخت‌شده، ولی چون نظارت‌نشده، درست هزینه نشده است. الان شهرداری بندر امام خمینی (ره) با ۱۷۰ میلیارد تومان بدهی برخی از کارگر‌ها و کارکنانش ۸ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند که این موضوعات قابل‌تحمل نیست.

وی ادامه داد: به نظر من برخی اقدامات را می‌توان با فوریت انجام داد. باید قبل از آنکه دولت ردیفی را برای حادثه خوزستان تخصیص دهد و سیر طولانی اداری که در ادارات دولتی شاهد آن هستیم، طی شود، از ظرفیت‌های استانی مانند منطقه ویژه، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان و کمیته امداد و ... اقدامات فوری نسبت به رفع برخی نیاز‌ها انجام شود. اقدامات اساسی مانند اجرای طرح جامع فاضلاب استان که گفته شد از سال ۸۵ شروع‌شده و هنوز ۴۰ درصد پیشرفت داشته باید با تخصیص اعتبار لازم سرعت پیدا کند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور درباره جمع‌آوری آب‌های سطحی هم گفت: برخی از مسئولان گفته‌اند اگر طرح جامع فاضلاب هم اجرا شود، با توجه به حجم بارندگی‌ها در استان مشکلی در خصوص آب‌های سطحی رفع نمی‌شود. سازمان با بررسی‌های که انجام داده است، ۷ پیشنهاد مشخص را آماده کرده که آن را به دستگاه‌های زیربط ارائه می‌کند.

گفتنی است این جلسه هم اکنون در حال برگزاری است و استاندار، مسئولان استانی و بازرسان در حال ارائه گزارش هستند.

انتهای پیام/

تأمین آب شرب سالم از اولیات حقوق عامه مردم است
۱۳۹۹/۰۹/۱۸ - ۱۵:۳۷
خبرگزاری میزان - حجت الاسلام والمسلمین درویشیان، رییس سازمان بازرسی کل کشور که در ادامه سفر به استان خوزستان به شهرستان ماهشهر و بندر امام خمینی (ره) عزیمت کرده است، بعد از بازدید میدانی از مناطق مختلف، طی نشستی با مدیران این شهرستان و تعدادی از مدیران استان خوزستان گفت: مایه تاسف است که در کنار گوش مسئولان و در نظام اسلامی شاهد این میزان فقر و محرومیت باشیم.

رییس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: مشکلات اساسی استان خوزستان را می‌توان در سه مساله و موضوع خلاصه کرد که یکی موضوع آب و فاضلاب است. علاوه بر شبکه فاضلاب، خود آب شرب هم یکی از مشکلات استان خوزستان است. برخی مناطق استان خوزستان و حتی بخش‌هایی از شهر اهواز دارای آب شرب آلوده است که باعث تأسف است. تأمین آب شرب سالم از اولیات حقوق عامه مردم است.

وی با اشاره به مشکلات فاضلاب شهر‌های استان خوزستان گفت: مشکل فاضلاب مختص به اهواز نیست و شهر‌های دیگر استان خوزستان هم با این مشکل مواجه هستند. امروز از شهر‌های آبادان و خرمشهر نیز خواسته شده که مشکلات فاضلاب این شهر‌ها را نیز بررسی کنیم؛ بنابراین باید فکر جدی برای آب آشامیدنی و فاضلاب این استان خوزستان شود.
 
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان با بیان اینکه مشکل اصلی دیگر استان خوزستان موضوع اشتغال است، خاطرنشان کرد: دیروز و امروز هر جا برای بازدید رفتیم، اشتغال مطالبه عمومی بود. درحالی‌که مأموریت ما راجع به موضوع آب‌گرفتگی است. اشتغال هم از حقوق عامه است. باید زمینه اشتغال برای شهروندان فراهم شود. مخصوصاً در منطقه‌ای که ۲۳ واحد پتروشیمی فعال است که خودش زمینه اشتغال است. ما به بازرسی کل استان خوزستان گفته‌ایم تا میزان اشتغال بومیان استان خوزستان در پتروشیمی‌های منطقه را بررسی کنند. به‌کارگیری نیرو‌های بومی و محلی حتماً باید در اولویت شرکت‌های نفتی و پتروشیمی قرار بگیرند. باید راجع به این مشکل فکر شود. چراکه معنی ندارد در این منطقه شاهد این حجم از بیکاری باشیم.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به فقر بخشی از مردم استان خوزستان گفت: امروز در منطقه کمپ بی (شهرک صباغان بندر امام خمینی) صحنه‌هایی را از زندگی مردم شاهد بودیم که بسیار تأسف‌برانگیز بود. نمی‌دانم آیا فرماندار یا استاندار این مناطق را دیده‌اند؟! اینکه کنار این‌همه ثروت ملی شاهد این سطح از فقر باشیم باید مایه خجالت مسئولان باشد. برابر آمار سازمان بازرسی، چند هزار میلیارد تومان بدهی عوارض آلایندگی استان خوزستان است، ولی در استان خوزستان منطقه‌ای است که در شان زندگی انسان نیست.

وی گفت: وظیفه قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور بررسی کوتاهی‌ها و قصور‌ها و برخورد قانونی با عاملان این کوتاهی‌ها است ولو آن که ۱۰ سال از آن گذشته باشد. به‌هرحال آنچه مشخص است اینجا حقوق مردم تضییع‌شده است و عامل این تضییع باید پاسخگوی عملکرد خود باشد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور در خصوص راه‌حل رفع این مشکلات هم گفت: راهکار اول این است که باید یک بررسی فوری در مناطقی که یک نمونه‌اش را امروز در بندر امام خمینی (ره) بازدید کرده‌ایم، صورت بگیرد و با کمک منطقه ویژه، بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان امام و ... با فوریت مشکلات این مناطق حل شود. سازمان بازرسی هم از مرکز اعتبارات استان خوزستان نظیر عوارض آلایندگی و اختصاص ۳ درصد درآمد نفت را پیگیری می‌کند.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که سازمان پیگیری می‌کند، تسریع در پرداخت علی‌الحساب خسارت به خسارت دیدگان سیل با اولویت کسانی که بیشترین خسارت را دیده‌اند، است. قرار شده است بنیاد مسکن این موضوع را دنبال کند و دولت هم امروز مبلغی را پیشنهاد داده که قرار است فردا بررسی شود. البته آن مبلغ دردی از مردم این منطقه دوا نمی‌کند و باید از تمام ظرفیت منطقه هم استفاده شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان همچنین درباره رفع مشکل فاضلاب استان خوزستان گفت: با توجه به افزایش تورم و گرانی‌های سالانه، مبالغ در نظر گرفته بسیار کم است. باید هم استاندار و هم نمایندگان محترم این استان به‌صورت واحد پیگیری نمایند تا حداقل یک مشکل در یک منطقه برای همیشه برطرف شود. در خصوص آب‌های سطحی هم باید راهکاری اندیشیده شود. در این حوزه حتماً عوارض آلایندگی استان خوزستان که درصدی از آن باید به شهرداری‌ها اختصاص یابد را از دولت مطالبه می‌کنیم که چرا تاکنون پرداخت‌نشده است.

وی با اشاره به میزان بدهی دولت در خصوص اختصاص ۳ درصد از درآمد نفتی به استان خوزستان گفت: طبق آماری که به ما اعلام‌شده دولت در سال ۹۷، حدود ۴۰ درصد و در سال ۹۸، ۲۰ درصد و امسال تاکنون حدود ۱۲ درصد از آن ۳ درصد درآمد نفتی را به استان خوزستان پرداخت کرده است. اگر این قانون است و حق مردم است، نمایندگان باید از وزارتخانه ذی‌ربط مطالبه کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین درویشیان تأکید کرد که باید مشکلات سکونتگاه‌هایی مانند کمپ بی و چمران حل شود. استاندار و فرماندار باید پیگیری کنند تا مشکلات این مناطق را برطرف کنند. اگر نیاز به اصلاح قانون و مصوبه دولت دارد، باید پیگیری شود. نمی‌شود ۳۰ سال این مردم با این حجم از مشکلات در این مناطق زندگی کنند.

وی در پایان گفت: هدف از این سفر صرفاً بازدید، شنیدن درد و دل مردم و ارائه گزارش نیست بلکه حتماً این موارد مستندسازی شده و همراه با پیشنهاد‌های اجرایی به مسئولان منعکس می‌شود و حتماً دنبال خواهیم کرد تا این پیشنهاد‌های اجرایی شوند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور پیش از جلسه با مدیران بندر امام خمینی (ره) از بخش‌های مختلف این شهر بازدید و در دیدار چهره به چهره با مردم از آنان دلجویی به عمل آورد.

انتهای پیام/
اختصاص ۳ درصد از درآمد نفتی به استان خوزستان حق مردم است
۱۳۹۹/۰۹/۱۸ - ۱۴:۲۱

خبرگزاری میزان - حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن درویشیان در دیدار با حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی فرد با اشاره به حادثه سیل در استان گفت: به خاطر سیل و آب‌گرفتگی که سال گذشته اتفاق افتاد به تمام بازرسی‌های کل کشور و به‌ویژه بازرسی کل استان خوزستان مأموریت داده‌ایم که درباره این موضوع ورود کند و گزارش مفصل آن به همراه پیشنهاد‌های سازمان جهت رفع این مشکل برای مسئولان ذی‌ربط ارسال‌شده است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه مشکل آب‌گرفتگی و سیل در استان خوزستان با استان‌های دیگر متفاوت است، خاطرنشان کرد: وضعیت شبکه فاضلاب استان بسیار اسف‌بار است که در جلسه امروز با مسئولان استانی این موضوع اشاره شد. طبق گزارش مسئولان استانی طرح اصلاح فاضلاب اهواز و کارون از سال ۸۵ کلید خورده، ولی متأسفانه تا امروز تنها ۴۰ درصد پیشرفت کار داشته‌ایم. ضمن اینکه این طرح به خاطر تغییر اقلیم استان خوزستان و افزایش بارندگی و همچنین افزایش جمعیت استان به‌ویژه شهر اهواز و حاشیه شهر باید بازنگری شود.

وی درباره بودجه اختصاص‌یافته به طرح فاضلاب اهواز گفت: دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اختصاص ۱۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی به طرح اصلاح فاضلاب اهواز نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است. قرار بود ۵۰ میلیون یورو امسال و ۵۰ میلیون یورو سال آینده تخصیص داده شود که البته بخش زیادی از این بودجه تخصیص داده نشده است. البته طبق بررسی ما این مبلغ هم کفاف رفع مشکلات فاضلاب اهواز و کارون را نمی‌دهد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان تصریح کرد: یک مشکل فاضلاب اهواز در حوزه آب‌های سطحی است که شهرداری مسئول آن است که البته بین شهرداری و آب و فاضلاب در این خصوص اختلاف است. فارغ از این اختلاف‌نظر سازمان بازرسی معتقد است که باید دو اقدام صورت بگیرد؛ یکی در کوتاه‌مدت است که اگر مجدد بارندگی اتفاق افتاد پیش‌بینی‌های لازم صورت بگیرد و ستاد بحران استان سریع فعال شود. در ساختار ستاد بحران نیز اشکالاتی وجود دارد و متأسفانه هنوز پیوست استانی قانون مدیرت بحران تصویب نشده که سازمان این موضوع را دنبال می‌کند که چرا این کار انجام‌نشده است. این‌ها آمادگی و راهکار موقتی است که با توجه به پیش‌بینی‌ها درباره احتمال ادامه بارندگی‌ها این موضوعات حائز اهمیت است.

وی در تشریح راهکار بلندمدت برای حل مشکل استان خوزستان گفت: اقدامات بلندمدت هم رفع مشکل اصلی یعنی اعتبارات است. سازمان بازرسی این موضوع را از دو منشأ قانونی که حق مردم و استان است، دنبال می‌کند که یکی اختصاص ۳ درصد از درآمد نفتی به استان است که بخش زیادی پرداخت‌نشده است.

وی افزود: موضوع دیگر بحث عوارض آلایندگی واحد‌های نفت و گاز در استان است که تا سال ۹۶ به میزان ۲۰ هزار میلیارد تومان پرداخت‌نشده است که باید بررسی کنیم از سال ۹۶ تا امروز چقدر است و چرا پرداخت‌نشده است. ما معتقدیم اگر موقع حتی ۲۰ درصد این اعتبارات پرداخت‌شده بود شاید امروز اهواز با این مشکلات مواجه نبود.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مشکلات دیگر استان خوزستان و شهر اهواز گفت: یکی از مشکلات دیگر شهر اهواز، مترو است که از ۲۰ سال قبل ۲۵ درصد بیشتر پیشرفت نداشته است. این موضوع عمدتاً به خاطر عدم تأمین اعتبارات لازم بود. گفته شد پیمانکار مترو اهواز بیش از مبلغی که کارکرده به خاطر خسارت تجهیزاتی که در پروژه مانده است، گرفته است که واقعاً به نظرم کوتاهی و سوء مدیریت صورت گرفته وگرنه معنی ندارد پروژه‌ای به این شکل ۲۰ سال معطل شود. انشاء الله در جمع‌بندی این موضوع نیز مدنظر قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: قرار است در جلسه‌ای با حضور استاندار این مسائل مجدد بررسی و جمع‌بندی سازمان مطرح شود و آنچه مربوط به استان است اگر در استان قابل‌حل است، تصمیم‌گیری شود و آنچه مربوط به دستگاه‌های ملی است از طریق دستگاه‌های ملی پیگیری کنیم و اگر کوتاهی و قصوری هم در دستگاه‌ها صورت گرفته، آن‌هم بنا به دستور رئیس قوه قضائیه پیگیری می‌کنیم تا اگر محرز شد حتماً پیگرد قانونی انجام شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان خاطرنشان کرد: مایه تأسف است استانی که از نعمت‌های خدادادی و ظرفیت‌های منحصربه‌فرد در منابع آب، نفت و گاز برخوردار است این‌طور محروم باشد و حتی برخی از مناطق از آب شرب نیز محروم باشند و این در حالی است که بالغ‌بر ۲۰۰ میلیارد مترمکعب ظرفیت سد‌های آب استان است.

وی با اشاره به بازدید از مناطق سیل‌زده گفت: ما از چند منطقه بازدید کرده‌ایم و فردا هم برنامه بازدید از شهر‌های دیگر استان در دستور کار است. عمده حرف مردم در این بازدید‌ها این است که مشکلشان برطرف شده و برای خسارت‌ها فکری شود. این‌ها حداقل‌های خواسته‌های مردم است که باید به آن توجه شود. امروز قرار بود بنیاد مسکن گزارش خود را راجع به میزان کلی خسارت‌ها به دولت بدهد. همچنین قرار شد فعلاً از اعتبارات بنیاد مسکن خسارات مردم پرداخت شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی فرد نماینده، ولی فقیه در استان و امام‌جمعه اهواز هم در این دیدار با بیان مشکلات عدیده استان خوزستان به موضوعاتی مانند آب آشامیدنی و فاضلاب شهر‌ها و روستا‌های استان، نرخ بیکاری، ریزگرد، استفاده از نیرو‌های بومی در شرکت‌های نفتی، حل مشکلات هفت تپه و ... اشاره کرد و وغدغه رهبر معظم انقلاب و مسئولان دلسوز نظام را رسیدن مردم شریف استان به حقشان دانست و گفت: آب، فاضلاب و اشتغال سه مشکل اصلی استان است و باید به همت و توجه مسئولان و نگاه کارشناسی و روحیه جهادی، حل و فصل شود.

انتهای پیام/

حضور رییس سازمان بازرسی کل کشور در بندر امام خمینی (ره) و بازدید از مناطق سیل زده
۱۳۹۹/۰۹/۱۸ - ۱۴:۱۶

خبرگزاری میزان - حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان که روز گذشته با دستور رییس قوه قضائیه در راس هیاتی از بازرسان سازمان بازرسی کل کشور وارد استان خوزستان شده بود صبح امروز به بندر امام خمینی (ره) عزیمت کرد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور که با هیاتی از بازرسان این سازمان همراهی می‌شود، قرار است در سفر به این شهر از مناطق سیل زده بازدید به عمل آورده و از نزدیک مشکلات این شهر را بررسی نماید.

گفتنی است آیت الله رییسی رییس قوه قضائیه روز یک شنبه به رییس سازمان بازرسی کل کشور ماموریت داد برای پیگیری دلایل بروز آبگرفتگی در بخش‌های مختلف استان خوزستان شخصا به این استان سفر کند.

انتهای پیام/

حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان که دوشنبه با دستور رییس قوه قضائیه در راس هیاتی از بازرسان سازمان بازرسی کل کشور به استان خوزستان سفر کرده است صبح امروز به آبادان عزیمت کرد.

 

طبق اعلام روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن درویشیان در این جلسه که در استانداری خوزستان برگزار شد، با تشکر از تلاش دستگاه‌های ذی‌ربط در حادثه آب‌گرفتگی استان گفت: سازمان بازرسی با جمع‌بندی از بازدید‌ها و جلسات دو روز اخیر در استان پیشنهاد‌هایی برای رفع مشکلات دارد که امکان اجرای بخشی از این پیشنهاد‌ها در استان است و بخش دیگر باید از مرکز پیگیری شود. آن بخش که مربوط به مرکز است هم سازمان بازرسی پیگیری می‌کند و هم استاندار باید پیگیر باشد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مأموریت آیت‌الله رئیسی به ایشان گفت: مأموریت رییس محترم قوه قضائیه درباره آب‌گرفتگی و مشکلات شبکه فاضلاب و آب‌های سطحی است و تأکید فرمودند اگر کوتاهی و قصوری توسط هر مسئول و دستگاهی صورت گرفته، حتماً اقدام لازم قانونی انجام شود. البته سازمان بازرسی در جریان این بازدید‌ها به برخی کوتاهی‌ها رسیده است که در حال جمعی بندی، مستندسازی و اخذ توضیح و دفاع هستیم. البته درباره چند نفر از مسئولین کار اخذ توضیح و دفاع شروع‌شده و هم‌زمان مرجع قضایی در حال رسیدگی است و شاید چند نفر از چند دستگاه دیگر هم در این موضوع قصور‌هایی داشته باشند که پیگیری خواهد شد.

وی بابیان اینکه یکی از دستور کار‌های سازمان بازرسی حسب دستور رییس قوه قضائیه رسیدگی به ترک فعل‌ها است، افزود: این موضوع گلایه بسیاری از مردم و دستگاه‌ها است که سازمان‌های نظارتی فقط سراغ کار‌های انجام‌شده می‌روند و چه‌بسا خسارت و زیان کار‌های انجام‌نشده بیشتر است؛ لذا یکی از رویکرد‌های سازمان بازرسی پیگیری ترک وظایف است. در سیل سال گذشته سازمان بازرسی قریب به ۱۴۰ گزارش در این خصوص تهیه‌کرده است. عده‌ای از مسئولان در شهر‌های شیراز و لرستان به خاطر عدم انجام وظایفشان در زمان مسئولیت به مراجع قضایی معرفی‌شده‌اند که ازجمله این وظایف عدم لایروبی مسیل‌ها یا ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در مسیر رودخانه‌ها بود که نهایتاً باعث خسارت جانی و مالی شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان با اشاره به مشکلات عدیده خوزستان گفت: استان چند مشکل اساسی دارد که همت و اراده استانی و ملی متوجه رفع این مشکلات است. اشتغال یک معضل در استان است و این در حالی است که استان خوزستان دارای منابع خدادادی است. مثلاً بندر امام خمینی (ره) ۲۳ واحد پتروشیمی دارد که ظرفیت فوق‌العاده‌ای است. سایر شهر‌های استان هم همین شرایط را دارند.

وی با اشاره به حقوق مردم استان به لحاظ تخصیص اعتبارات گفت: اختصاص ۳ درصد از درآمد‌های نفتی به استان خوزستان رقم قابل‌توجهی است که باید پیگیری شود که چرا بخش قابل‌توجهی از آن تخصیص داده نشده است. یا عوارض آلایندگی که بایستی بخشی از آن به شهرداری‌ها تخصیص داده می‌شد تا بتوانند برخی امور زیربنایی و مشکلات ساختاری شهر‌ها را برطرف کنند که این موضوع نیز کامل پرداخت‌نشده است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مشکلات مردم استان در خصوص آب آشامیدنی گفت: متأسفانه در بازدید‌ها از برخی مناطق گفته شد آب آشامیدنی مردم آلوده به فاضلاب است که در جایی که ۲۰۰ میلیارد مترمکعب آب پشت سد‌های آن است، قابل‌انتظار و تحمل نیست.

وی با اشاره به مشکلات استان خوزستان در خصوص آب‌های سطحی و فاضلاب گفت: مشکل آب‌های سطحی و فاضلاب مربوط به امسال و سال گذشته نیست. این مشکل مربوط به سال‌های قبل است، ولی چون در خشک‌سالی قرار داشتیم کسی به فکر رفع آن نبوده تا کار اساسی انجام دهد. در بندر امام خمینی (ره) گفته شد طرح جامع این شهر مربوط به ۱۵ سال قبل است که یک ضعف است. طرح جامع اهواز نیز اخیراً تصویب‌شده و هنوز طرح تفصیلی ندارد که طرح جامع بدون طرح تفصیلی خیلی کارایی ندارد.

وی افزود: به نظر می‌رسد حل بخش قابل‌توجهی از این مشکلات به دست مسئولان استانی با استفاده از ظرفیت‌های استان انجام می‌شود. امروز در بندر امام خمینی (ره) از سکونت‌گاه‌هایی بازدید کرده‌ایم که وجود چنین مکان‌هایی برای ما قابل‌تصور نبود. در جلسه‌ای که در فرمانداری بندر امام خمینی (ره) داشته‌ایم، رییس منطقه ویژه پذیرفت تا رفع مشکلات آن منطقه از شهر را بر عهده بگیرد. پس به نظر می‌رسد می‌شود از ظرفیت‌های این‌چنینی استفاده کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین با اشاره به اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان از شورای راهبردی منطقه ویژه به ماهشهر و بندر امام خمینی (ره) طی ۳ سال گفت: باید روی این بودجه‌ها نظارت شود که این پول‌ها چگونه هزینه شده است. برخی از نمایندگان ماهشهر گلایه داشتند که پول قابل‌توجهی پرداخت‌شده، ولی چون نظارت‌نشده، درست هزینه نشده است. الان شهرداری بندر امام خمینی (ره) با ۱۷۰ میلیارد تومان بدهی برخی از کارگر‌ها و کارکنانش ۸ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند که این موضوعات قابل‌تحمل نیست.

وی ادامه داد: به نظر من برخی اقدامات را می‌توان با فوریت انجام داد. باید قبل از آنکه دولت ردیفی را برای حادثه خوزستان تخصیص دهد و سیر طولانی اداری که در ادارات دولتی شاهد آن هستیم، طی شود، از ظرفیت‌های استانی مانند منطقه ویژه، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان و کمیته امداد و ... اقدامات فوری نسبت به رفع برخی نیاز‌ها انجام شود. اقدامات اساسی مانند اجرای طرح جامع فاضلاب استان که گفته شد از سال ۸۵ شروع‌شده و هنوز ۴۰ درصد پیشرفت داشته باید با تخصیص اعتبار لازم سرعت پیدا کند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور درباره جمع‌آوری آب‌های سطحی هم گفت: برخی از مسئولان گفته‌اند اگر طرح جامع فاضلاب هم اجرا شود، با توجه به حجم بارندگی‌ها در استان مشکلی در خصوص آب‌های سطحی رفع نمی‌شود. سازمان با بررسی‌های که انجام داده است، ۷ پیشنهاد مشخص را آماده کرده که آن را به دستگاه‌های زیربط ارائه می‌کند.

گفتنی است این جلسه هم اکنون در حال برگزاری است و استاندار، مسئولان استانی و بازرسان در حال ارائه گزارش هستند.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان - حجت الاسلام والمسلمین درویشیان، رییس سازمان بازرسی کل کشور که در ادامه سفر به استان خوزستان به شهرستان ماهشهر و بندر امام خمینی (ره) عزیمت کرده است، بعد از بازدید میدانی از مناطق مختلف، طی نشستی با مدیران این شهرستان و تعدادی از مدیران استان خوزستان گفت: مایه تاسف است که در کنار گوش مسئولان و در نظام اسلامی شاهد این میزان فقر و محرومیت باشیم.

رییس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: مشکلات اساسی استان خوزستان را می‌توان در سه مساله و موضوع خلاصه کرد که یکی موضوع آب و فاضلاب است. علاوه بر شبکه فاضلاب، خود آب شرب هم یکی از مشکلات استان خوزستان است. برخی مناطق استان خوزستان و حتی بخش‌هایی از شهر اهواز دارای آب شرب آلوده است که باعث تأسف است. تأمین آب شرب سالم از اولیات حقوق عامه مردم است.

وی با اشاره به مشکلات فاضلاب شهر‌های استان خوزستان گفت: مشکل فاضلاب مختص به اهواز نیست و شهر‌های دیگر استان خوزستان هم با این مشکل مواجه هستند. امروز از شهر‌های آبادان و خرمشهر نیز خواسته شده که مشکلات فاضلاب این شهر‌ها را نیز بررسی کنیم؛ بنابراین باید فکر جدی برای آب آشامیدنی و فاضلاب این استان خوزستان شود.
 
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان با بیان اینکه مشکل اصلی دیگر استان خوزستان موضوع اشتغال است، خاطرنشان کرد: دیروز و امروز هر جا برای بازدید رفتیم، اشتغال مطالبه عمومی بود. درحالی‌که مأموریت ما راجع به موضوع آب‌گرفتگی است. اشتغال هم از حقوق عامه است. باید زمینه اشتغال برای شهروندان فراهم شود. مخصوصاً در منطقه‌ای که ۲۳ واحد پتروشیمی فعال است که خودش زمینه اشتغال است. ما به بازرسی کل استان خوزستان گفته‌ایم تا میزان اشتغال بومیان استان خوزستان در پتروشیمی‌های منطقه را بررسی کنند. به‌کارگیری نیرو‌های بومی و محلی حتماً باید در اولویت شرکت‌های نفتی و پتروشیمی قرار بگیرند. باید راجع به این مشکل فکر شود. چراکه معنی ندارد در این منطقه شاهد این حجم از بیکاری باشیم.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به فقر بخشی از مردم استان خوزستان گفت: امروز در منطقه کمپ بی (شهرک صباغان بندر امام خمینی) صحنه‌هایی را از زندگی مردم شاهد بودیم که بسیار تأسف‌برانگیز بود. نمی‌دانم آیا فرماندار یا استاندار این مناطق را دیده‌اند؟! اینکه کنار این‌همه ثروت ملی شاهد این سطح از فقر باشیم باید مایه خجالت مسئولان باشد. برابر آمار سازمان بازرسی، چند هزار میلیارد تومان بدهی عوارض آلایندگی استان خوزستان است، ولی در استان خوزستان منطقه‌ای است که در شان زندگی انسان نیست.

وی گفت: وظیفه قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور بررسی کوتاهی‌ها و قصور‌ها و برخورد قانونی با عاملان این کوتاهی‌ها است ولو آن که ۱۰ سال از آن گذشته باشد. به‌هرحال آنچه مشخص است اینجا حقوق مردم تضییع‌شده است و عامل این تضییع باید پاسخگوی عملکرد خود باشد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور در خصوص راه‌حل رفع این مشکلات هم گفت: راهکار اول این است که باید یک بررسی فوری در مناطقی که یک نمونه‌اش را امروز در بندر امام خمینی (ره) بازدید کرده‌ایم، صورت بگیرد و با کمک منطقه ویژه، بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان امام و ... با فوریت مشکلات این مناطق حل شود. سازمان بازرسی هم از مرکز اعتبارات استان خوزستان نظیر عوارض آلایندگی و اختصاص ۳ درصد درآمد نفت را پیگیری می‌کند.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که سازمان پیگیری می‌کند، تسریع در پرداخت علی‌الحساب خسارت به خسارت دیدگان سیل با اولویت کسانی که بیشترین خسارت را دیده‌اند، است. قرار شده است بنیاد مسکن این موضوع را دنبال کند و دولت هم امروز مبلغی را پیشنهاد داده که قرار است فردا بررسی شود. البته آن مبلغ دردی از مردم این منطقه دوا نمی‌کند و باید از تمام ظرفیت منطقه هم استفاده شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان همچنین درباره رفع مشکل فاضلاب استان خوزستان گفت: با توجه به افزایش تورم و گرانی‌های سالانه، مبالغ در نظر گرفته بسیار کم است. باید هم استاندار و هم نمایندگان محترم این استان به‌صورت واحد پیگیری نمایند تا حداقل یک مشکل در یک منطقه برای همیشه برطرف شود. در خصوص آب‌های سطحی هم باید راهکاری اندیشیده شود. در این حوزه حتماً عوارض آلایندگی استان خوزستان که درصدی از آن باید به شهرداری‌ها اختصاص یابد را از دولت مطالبه می‌کنیم که چرا تاکنون پرداخت‌نشده است.

وی با اشاره به میزان بدهی دولت در خصوص اختصاص ۳ درصد از درآمد نفتی به استان خوزستان گفت: طبق آماری که به ما اعلام‌شده دولت در سال ۹۷، حدود ۴۰ درصد و در سال ۹۸، ۲۰ درصد و امسال تاکنون حدود ۱۲ درصد از آن ۳ درصد درآمد نفتی را به استان خوزستان پرداخت کرده است. اگر این قانون است و حق مردم است، نمایندگان باید از وزارتخانه ذی‌ربط مطالبه کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین درویشیان تأکید کرد که باید مشکلات سکونتگاه‌هایی مانند کمپ بی و چمران حل شود. استاندار و فرماندار باید پیگیری کنند تا مشکلات این مناطق را برطرف کنند. اگر نیاز به اصلاح قانون و مصوبه دولت دارد، باید پیگیری شود. نمی‌شود ۳۰ سال این مردم با این حجم از مشکلات در این مناطق زندگی کنند.

وی در پایان گفت: هدف از این سفر صرفاً بازدید، شنیدن درد و دل مردم و ارائه گزارش نیست بلکه حتماً این موارد مستندسازی شده و همراه با پیشنهاد‌های اجرایی به مسئولان منعکس می‌شود و حتماً دنبال خواهیم کرد تا این پیشنهاد‌های اجرایی شوند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور پیش از جلسه با مدیران بندر امام خمینی (ره) از بخش‌های مختلف این شهر بازدید و در دیدار چهره به چهره با مردم از آنان دلجویی به عمل آورد.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان - حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن درویشیان در دیدار با حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی فرد با اشاره به حادثه سیل در استان گفت: به خاطر سیل و آب‌گرفتگی که سال گذشته اتفاق افتاد به تمام بازرسی‌های کل کشور و به‌ویژه بازرسی کل استان خوزستان مأموریت داده‌ایم که درباره این موضوع ورود کند و گزارش مفصل آن به همراه پیشنهاد‌های سازمان جهت رفع این مشکل برای مسئولان ذی‌ربط ارسال‌شده است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه مشکل آب‌گرفتگی و سیل در استان خوزستان با استان‌های دیگر متفاوت است، خاطرنشان کرد: وضعیت شبکه فاضلاب استان بسیار اسف‌بار است که در جلسه امروز با مسئولان استانی این موضوع اشاره شد. طبق گزارش مسئولان استانی طرح اصلاح فاضلاب اهواز و کارون از سال ۸۵ کلید خورده، ولی متأسفانه تا امروز تنها ۴۰ درصد پیشرفت کار داشته‌ایم. ضمن اینکه این طرح به خاطر تغییر اقلیم استان خوزستان و افزایش بارندگی و همچنین افزایش جمعیت استان به‌ویژه شهر اهواز و حاشیه شهر باید بازنگری شود.

وی درباره بودجه اختصاص‌یافته به طرح فاضلاب اهواز گفت: دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اختصاص ۱۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی به طرح اصلاح فاضلاب اهواز نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است. قرار بود ۵۰ میلیون یورو امسال و ۵۰ میلیون یورو سال آینده تخصیص داده شود که البته بخش زیادی از این بودجه تخصیص داده نشده است. البته طبق بررسی ما این مبلغ هم کفاف رفع مشکلات فاضلاب اهواز و کارون را نمی‌دهد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان تصریح کرد: یک مشکل فاضلاب اهواز در حوزه آب‌های سطحی است که شهرداری مسئول آن است که البته بین شهرداری و آب و فاضلاب در این خصوص اختلاف است. فارغ از این اختلاف‌نظر سازمان بازرسی معتقد است که باید دو اقدام صورت بگیرد؛ یکی در کوتاه‌مدت است که اگر مجدد بارندگی اتفاق افتاد پیش‌بینی‌های لازم صورت بگیرد و ستاد بحران استان سریع فعال شود. در ساختار ستاد بحران نیز اشکالاتی وجود دارد و متأسفانه هنوز پیوست استانی قانون مدیرت بحران تصویب نشده که سازمان این موضوع را دنبال می‌کند که چرا این کار انجام‌نشده است. این‌ها آمادگی و راهکار موقتی است که با توجه به پیش‌بینی‌ها درباره احتمال ادامه بارندگی‌ها این موضوعات حائز اهمیت است.

وی در تشریح راهکار بلندمدت برای حل مشکل استان خوزستان گفت: اقدامات بلندمدت هم رفع مشکل اصلی یعنی اعتبارات است. سازمان بازرسی این موضوع را از دو منشأ قانونی که حق مردم و استان است، دنبال می‌کند که یکی اختصاص ۳ درصد از درآمد نفتی به استان است که بخش زیادی پرداخت‌نشده است.

وی افزود: موضوع دیگر بحث عوارض آلایندگی واحد‌های نفت و گاز در استان است که تا سال ۹۶ به میزان ۲۰ هزار میلیارد تومان پرداخت‌نشده است که باید بررسی کنیم از سال ۹۶ تا امروز چقدر است و چرا پرداخت‌نشده است. ما معتقدیم اگر موقع حتی ۲۰ درصد این اعتبارات پرداخت‌شده بود شاید امروز اهواز با این مشکلات مواجه نبود.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مشکلات دیگر استان خوزستان و شهر اهواز گفت: یکی از مشکلات دیگر شهر اهواز، مترو است که از ۲۰ سال قبل ۲۵ درصد بیشتر پیشرفت نداشته است. این موضوع عمدتاً به خاطر عدم تأمین اعتبارات لازم بود. گفته شد پیمانکار مترو اهواز بیش از مبلغی که کارکرده به خاطر خسارت تجهیزاتی که در پروژه مانده است، گرفته است که واقعاً به نظرم کوتاهی و سوء مدیریت صورت گرفته وگرنه معنی ندارد پروژه‌ای به این شکل ۲۰ سال معطل شود. انشاء الله در جمع‌بندی این موضوع نیز مدنظر قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: قرار است در جلسه‌ای با حضور استاندار این مسائل مجدد بررسی و جمع‌بندی سازمان مطرح شود و آنچه مربوط به استان است اگر در استان قابل‌حل است، تصمیم‌گیری شود و آنچه مربوط به دستگاه‌های ملی است از طریق دستگاه‌های ملی پیگیری کنیم و اگر کوتاهی و قصوری هم در دستگاه‌ها صورت گرفته، آن‌هم بنا به دستور رئیس قوه قضائیه پیگیری می‌کنیم تا اگر محرز شد حتماً پیگرد قانونی انجام شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان خاطرنشان کرد: مایه تأسف است استانی که از نعمت‌های خدادادی و ظرفیت‌های منحصربه‌فرد در منابع آب، نفت و گاز برخوردار است این‌طور محروم باشد و حتی برخی از مناطق از آب شرب نیز محروم باشند و این در حالی است که بالغ‌بر ۲۰۰ میلیارد مترمکعب ظرفیت سد‌های آب استان است.

وی با اشاره به بازدید از مناطق سیل‌زده گفت: ما از چند منطقه بازدید کرده‌ایم و فردا هم برنامه بازدید از شهر‌های دیگر استان در دستور کار است. عمده حرف مردم در این بازدید‌ها این است که مشکلشان برطرف شده و برای خسارت‌ها فکری شود. این‌ها حداقل‌های خواسته‌های مردم است که باید به آن توجه شود. امروز قرار بود بنیاد مسکن گزارش خود را راجع به میزان کلی خسارت‌ها به دولت بدهد. همچنین قرار شد فعلاً از اعتبارات بنیاد مسکن خسارات مردم پرداخت شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی فرد نماینده، ولی فقیه در استان و امام‌جمعه اهواز هم در این دیدار با بیان مشکلات عدیده استان خوزستان به موضوعاتی مانند آب آشامیدنی و فاضلاب شهر‌ها و روستا‌های استان، نرخ بیکاری، ریزگرد، استفاده از نیرو‌های بومی در شرکت‌های نفتی، حل مشکلات هفت تپه و ... اشاره کرد و وغدغه رهبر معظم انقلاب و مسئولان دلسوز نظام را رسیدن مردم شریف استان به حقشان دانست و گفت: آب، فاضلاب و اشتغال سه مشکل اصلی استان است و باید به همت و توجه مسئولان و نگاه کارشناسی و روحیه جهادی، حل و فصل شود.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان - حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان که روز گذشته با دستور رییس قوه قضائیه در راس هیاتی از بازرسان سازمان بازرسی کل کشور وارد استان خوزستان شده بود صبح امروز به بندر امام خمینی (ره) عزیمت کرد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور که با هیاتی از بازرسان این سازمان همراهی می‌شود، قرار است در سفر به این شهر از مناطق سیل زده بازدید به عمل آورده و از نزدیک مشکلات این شهر را بررسی نماید.

گفتنی است آیت الله رییسی رییس قوه قضائیه روز یک شنبه به رییس سازمان بازرسی کل کشور ماموریت داد برای پیگیری دلایل بروز آبگرفتگی در بخش‌های مختلف استان خوزستان شخصا به این استان سفر کند.

انتهای پیام/

نظر شما