شناسهٔ خبر: 44192197 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

قیمت سبد نفتی اوپک در مرز ۴۷ دلار

صاحب‌خبر -

قیمت سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز جمعه با افزایش قیمت مرز 48 دلار را رد کرد.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، قیمت سبد نفتی این سازمان روز قبل از آن ۴۶ دلار و ۹۱ سنت ثبت شد، در حالی که روز سه‌شنبه (چهارم آذرماه) ۴۵ دلار و ۵۱ سنت بود.سبد نفتی اوپک شامل ۱۳ نوع نفت خام اعضای این سازمان از جمله مخلوط الجزایر، گیراسول آنگولا، سبک رابی گابن، میناس اندونزی، سنگین ایران، سبک بصره، صادراتی کویت، السدر لیبی، سبک بونی نیجریه، سبک عربی عربستان، موربان امارات، مری ونزوئلا و جنو کنگوست.قیمت نفت خام برنت و وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز به ترتیب 48 دلار و 25 سنت و 45 دلار و 40 سنت به ازای هر بشکه بود. در فاصله چند روز تا زمان برگزاری نشست وزیران اوپک و اوپک پلاس، افزایش اخیر قیمتهای نفت دلیل خوبی برای تولیدکنندگانی که موافق افزایش تولید این گروه در سال آینده هستند، فراهم کرده است.
به گزارش ایسنا، قیمتهای نفت در روزهای اخیر تحت تاثیر خوش بینی به ساخت واکسنهای موفق کووید ۱۹ که چشم انداز بهبود تقاضا را تقویت کرده است، صعود کرده اند. شرکت داروسازی استرازنکا دوشنبه هفته جاری اعلام کرد که واکسن کووید ۱۹ این شرکت می‌تواند تا ۹۰ درصد نتیجه بخش باشد. این سومین واکسنی است که نتایج موفقیت آمیزی داشته است و می‌تواند ارزانتر ساخته و راحتتر از رقیبانش توزیع شود. پیش از این شرکتهای فایزر و بایو ان تک و مُدرنا از ساخت واکسنهای موفق کووید ۱۹ خبر داده بودند.وزیران نفت اوپک و اوپک پلاس قرار است دوشنبه و سه شنبه هفته آینده (روزهای ۱۰ و ۱۱ آذر) نشست مجازی داشته باشند و انتظار می‌رود در جریان این دیدار درباره به تاخیر انداختن برنامه افزایش تولید با در نظر گرفتن موج جدید شیوع ویروس کرونا و محدود شدن بیشتر تقاضا برای انرژی مذاکره کنند.قرار بود محدودیت عرضه فعلی ۷.۷ میلیون بشکه در روز اوپک پلاس از ژانویه تسهیل شده و به ۵.۸ میلیون بشکه در روز برسد اما وزیران این گروه به ابهامات پیرامون سطح تقاضای جهانی برای نفت اشاره کردند که آنها را مجبور می‌کند افزایش برنامه ریزی شده تولید را به تاخیر بیاندازند.
این گروه با وضعیت بازار دشواری روبرو هستند. تقاضا برای نفت بسیار نوسان داشته و اشباع عرضه که در پی شیوع ویروس کرونا و سقوط تقاضا ایجاد شد، اندکی کاسته شده اما همچنان وجود دارد. افزایش تولید اوپک پلاس در ژانویه معکوس شدن روند بهبود قیمتها در هفته‌های اخیر را تهدید می‌کند. 
بر اساس گزارش بلومبرگ، اما بهبود چشم انداز قیمت نفت برنت در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به منزله چالش دیگری برای این گروه است و به معنای آن است که تولیدکنندگان خارج از این گروه می‌توانند ماهها از قیمتهای بالاتر نفت سود ببرند. هر چه محدودیت عرضه اوپک پلاس طولانیتر شود، شرکتها و کشورهای تولیدکننده خارج از این گروه بیشتر تقویت خواهند شد.رویترز روز چهارشنبه به نقل از سه منبع آگاه در اوپک پلاس نوشته بود این گروه مایل است برای حمایت از بازار در طول موج دوم شیوع کووید ۱۹ و افزایش تولید نفت لیبی، افزایش برنامه ریزی شده تولیدش را به تاخیر بیاندازد و صعود قیمت هر بشکه نفت برنت تا مرز ۴۹ دلار تصمیم این گروه در خصوص تمدید محدودیت عرضه را تغییر نداده است.با این حال اشتیاق برای تمدید محدودیت عرضه فراگیر نیست. طبق گزارش هفته جاری بانک گلدمن ساکس، یک مشکل احتمالی تمایل امارات متحده عربی برای داشتن سهم تولید بالاتر است. نیجریه هم سهم تولید بالاتری می‌خواهد و عراق درباره معافیت از کاهش تولید در سال ۲۰۲۱ صحبت کرده است.پیش از نشست وزیران اوپک و اوپک پلاس چندین نشست فنی برگزار می‌شود که به دلیل همه گیری ویروس کرونا، همگی به صورت مجازی خواهند بود.
کریستین مالک، مدیر تحقیقات نفت و گاز در بانک جی پی مورگان پیش بینی کرد اوپک پلاس با وجود صعود قیمت نفت، افزایش تولیدش را به مدت شش ماه به تاخیر خواهد انداخت و احتمالا عربستان سعودی داوطلب کاهش تولید بیشتری تا مارس خواهد شد. سطح ذخایر نفت به سرعتی که انتظار می‌رفت، کاهش پیدا نکرده و قرنطینه از شرق به غرب گسترش پیدا کرده و انتظار می‌رود قرنطینه‌های بیشتری در آمریکا وضع شود.
 

برچسب‌ها:

نظر شما