شناسهٔ خبر: 43853440 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در نشست شانگهای صورت گرفت؛

قدردانی رییس جمهوری افغانستان از همکاری ایران برای مقابله با کرونا

کابل - ایرنا - رییس جمهوری افغانستان در نشست آنلاین سازمان همکاری شانگهای از جمهوری اسلامی ایران که طی دوره همه‌گیری ویروس کرونا مرزهای خود با افغانستان را باز گذاشت تا این کشور دچار کمبود مواد غذایی و کالای تجاری نشود، قدردانی کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محمد اشرف غنی امروز سه شنبه طی سخنانی از طریق ویدئو کنفرانس گفت که جمهوری اسلامی ایران در دوران همه گیری ویروس کرونا مرزهای خود را با افغانستان باز نگاه داشت و این همکاری باعث شد مواد غذایی و دیگر کالاهای بازرگانی در افغانستان در دسترس باشد.

وی با اشاره به نقش افغانستان به عنوان چهار راه ترانزیتی منطقه، پیشرفت پروژه راه آهن هرات- خواف را پروژه ای مهم برای رسیدن به این مهم خواند.

غنی در ادامه با تقدیر از کشور هند که هنگام گسترش ویروس کرونا در افغانستان یکصدهزار تن گندم را از طریق بندر چابهار برای مردم افغانستان فرستاد، گفت این همکاری ها باعث شد افغانستان با پنج میلیون خانواده که ۹۰ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهد، دچار کمبود مواد غذایی نشود.

رییس جمهوری افغانستان همچنین از کشورهای مسیر راه لاجورد نیز قدردانی کرد که با فعال نگهداشتن راه آهن در این مسیر و واردات کالاهای تجاری به افغانستان موجب شدند این کشور در بخش مبارزه با کرونا بهتر عمل کند.

رییس جمهوری افغانستان در ادامه سخنانش از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای خواست که این کشور را در رسیدن به صلح پایدار و همه جانبه یاری کنند.

وی همچنین با انتقاد از فعالیت های گروه طالبان گفت که آنها خلاف تعهد خود عمل کردند و نه تنها اقدام به کاهش خشونت نکردند بلکه خشونت ها را افزایش داده اند.

غنی گفت که نیروهای افغانستان برای دفاع از کشور آماده هستند و نیروهای ویژه ارتش در امر دفاع از کشور فعالیت می‌کنند. وی افزود که ۹۷ درصد عملیات ها علیه تروریست ها را آنها هدایت و عملیاتی می کنند و ۴۸ درصد منابع مالی افغانستان نیز صرف این نیروها برای مقابله با تروریست ها می‌شود.

اشرف غنی تأکید کرد که گروه طالبان حمایت تنها چهار تا هشت درصد مردم را همراه دارند و مردم افغانستان از آنها حمایت نمی‌کنند.

به گزارش ایرنا، بیستمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) امروز سه شنبه با میزبانی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و حضور "حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی"رئیس جمهوری اسلامی ایران به صورت مجازی آغاز شد.

نوزدهمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای ۲۳ و ۲۴ خرداد ماه سال ۹۸ در شهر بیشکک قرقیزستان با حضور سران ۱۱ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر برگزار شد.

سازمان شانگهای شامل روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، هند و پاکستان بعد از ۱۹ سال، به سازمان منطقه ای فراگیر تبدیل شده است. سازمان همکاری‌ شانگهای با هدف مبارزه با تهدیدهای امنیتی جدید و با گردهمایی سران کشورهای روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان در سال ۱۹۹۶ در شهر شانگهای تحت عنوان گروه شانگهای ۵ شروع به فعالیت کرد.