به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، خبرگزاری رسمی عراق «واع»، شامگاه امروز (دوشنبه) خبر داد که عربستان سعودی و عراق در راستای توسعه همکاریهای مشترک بر سر مسائلی توافقاتی انجام دادند.
کمیته سیاسی-امنیتی-نظامی شورای هماهنگی عراق و عربستان سعودی نشست خود را به ریاست «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق و «فیصل بن فرحان» همتای سعودی او و با حضور اعضای کمیته یادشده به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار کرد.
دو طرف مسائل مطرح شده در دستور کار کمیته را مورد بحث و برر قرار دادند و در ۱۳ زمینه توافق کردند که این سیزده مورد عبارتند از:
۱. ادامه همکاری و هماهنگی در مسائل سیاسی-امنیتی-نظامی
۲. تلاش در راستای ایجاد نگرشی مشترک در خصوص مهمترین مسائل مورد اهتمام دو کشور در زمینههای مختلف
۳. حمایت برای افتتاح وابستگی تجاری عربستان سعودی در بغداد
۴. تسریع در بازگشایی گذرگاه مرزی «عرعر»
۵. تسهیل روند اعطای ویزا به بازرگانان دو کشور
۶. بررسی امکان امضای تفاهمنامه برای معاف کردن افراد دارنده گذرنامه ویژه، دیپلماتیک و خدمت از ارائه وزیرا برای هر دو کشور به جز در زمان حج
۷. رایزنی و هماهنگی در ارتباط با حمایت متقابل در محافل بینالمللی
۸. تقویت همکاریهای امنیتی و اطلاعاتی ارتباط با مبارزه با جرایم و قاچاق
۹. تسریع روند امضای تفاهمنامهای امنیتی میان وزارت کشور دو طرف
۱۰.همکاری در زمینههای نظامی از طریق برگزاری تمرینهای مشترک در چهارچوب امضای تفاهمنامه در زمینه نظامی، افتتاح وابستگی نظامی در دو کشور، تبادل دورههای آموزشی و همچنین تبادل تجربه در زمینه پژوهشها و برنامهریزی استراتژیک
۱۱. «ادامه حمایت از تلاشهای عراق با همکاری ائتلاف بینالمللی در راستای مبارزه با سازمان تروریستی داعش»
۱۲. تلاش در راستای ایجاد نگرشی مشترک در قبال مسائل منطقه (مسئله فلسطین، سوریه، ترکیه، لیبی و یمن)
۱۳. محافظت از جاده تجاری میان دو کشور
دو طرف همچنین در پایان نشست بر ادامه همکاری و هماهنگیها در زمینههای مختلف، ادامه سفرها و همچنین ادامه برپایی کمیته مشترک توافق کردهاند.
این توافق در حالی صورت گرفته است که منابع آگاه از سفر دورهای قریبالوقوع «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و در رأس آنها عربستان سعودی و کویت خبر دادهاند (جزئیات بیشتر).
پیشتر، دو طرف سعودی و عراقی بیستم جولای گذشته توافقنامهای را در زمینه سرمایهگذاری، انرژی و ورزش امضا کرده بودند.
از طرفی دیگر، توافقهای صورت گرفته میان دو کشور در حالی انجام شده است که پروژه کشاورزی ریاض در جنوب عراق همچنان با مخالفتهایی در داخل این کشور مواجه است و مخالفان معتقدند که این اقدام تهدیدهای امنیتی بسیار خطرناکی به همراه دارد زیرا توسط رژیمی قرار است عملی شود که سوابق متعددی در آسیب زدن به امنیت و ثبات عراق دارد و ضمن صدور فتواهای تکفیری، صدها انتحاری به عراق فرستاده است و خصومت آن با عراقیها برملا شده است.
یکی دیگر از دلایل مخالفت با این پروژه به دلیل نوع کاشتهایی که قرار است در آنجا انجام شود این است که این امر موجب زیانهای اقتصادی سنگین به ذخایر آب زیرزمینی در این مناطق میشود.
انتهای پیام/
نظر شما