شناسهٔ خبر: 43632204 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

مهمترین عناوین اقتصادی ۸ آبان

عقب‌نشینی شاخص بورس در نخستین هفته آبان/روزانه ۷۰ میلیون دلار در بازار متشکل ارزی عرضه شد

تامین ۷۴۱ میلیون دلار ارز برای روغن خام در هفت ماه امسال، مردم برای تامین کالاهای مورد نیاز نگران نباشند، روزانه ۷۰ میلیون دلار در بازار متشکل ارزی عرضه شد، عقب‌نشینی شاخص بورس در نخستین هفته آبان برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان ، مهمترین اخبار اقتصادی امروز پنجشنبه ۸ آبان شبستان به شرح زیر است:

تامین ۷۴۱ میلیون دلار ارز برای روغن خام در هفت ماه امسال

«صدیف بیک زاده» با اشاره به تامین عمده نیاز روغن کشور از واردات و ضریب بالای وابستگی به واردات این کالا، اظهار داشت: در سال جاری برنامه اختصاص یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارز برای روغن خام را داریم که در این راستا باید ۱.۹ میلیون تن واردات روغن خام انجام شود تا بتوانیم بازار این محصول را تنظیم کنیم.

وی با اعلام اینکه بخشی از روغن مورد نیاز از محل دانه‌های روغنی وارداتی و تولید داخل تامین می‌شود، تصریح کرد: از حدود سه میلیون تن دانه روغنی وارداتی، ۱۸ درصد تبدیل به روغن خام می‌شود که می تواند بخشی از نیاز کشور را تامین کند.

بیک زاده با اعلام اینکه در هفت ماهه امسال میزان تخصیص ارز برای روغن خام ۹۳۳ میلیون دلار بوده است، گفت: همچنین در این مدت ۷۷۳ میلیون دلار نیز برای دانه های روغنی تخصیص ارز شده است.

وی با بیان اینکه ۷۴۱ میلیون دلار تامین ارز برای روغن خام و ۶۶۴ میلیون دلار تامین ارز برای دانه‌های روغنی در ۷ ماهه امسال انجام شده است، خاطرنشان کرد: این تامین ارزها با یک وقفه یک ماهه تبدیل به کالا می شود و از طریق گمرکات ترخیص و وارد کشور خواهد شد.

بیک زاده همچنین با اعلام اینکه برای تنظیم بازار از ذخایر راهبردی نیز استفاده خواهیم کرد، گفت: هر زمان جریان تامین کالا با هر دلیل از جمله کمبود ارز با مشکل مواجه شود، از این ذخایر راهبردی استفاده می کنیم.

 

مردم برای تامین کالاهای مورد نیاز نگران نباشند

«علیرضا رزم حسینی» در دیداری با اعضای انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران با تاکید بر اینکه مردم نگران تامین کالاهای مورد نیاز خود نباشند، اظهار داشت: تولیدکنندگانی که در شرایط سخت کنونی، به امر مقدس تولید مبادرت می‌ورزند، مجاهدان اقتصادی هستند که باید مورد حمایت قرار گیرند.

وی با بیان اینکه ایجاد شغل و توانمندسازی اقتصادی، مقدس ترین کار در کشور به ویژه در شرایط سخت کنونی است، تصریح کرد: در این موقعیت انتظار می‌رود رسانه‌ها در جهت ایجاد آرامش بازار گام بردارند، ضمن اینکه مردم هم نباید دغدغه و نگرانی بابت تامین کالاهای مورد نیاز خود داشته باشند.

وی ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت بر اساس تکالیف قانونی مصرح در قانون بهبود فضای کسب‌وکار، برای صدور بخشنامه‌ها، نظر مشورتی انجمن‌ها، تشکل ها و بخش خصوصی را دریافت خواهد کرد.

تولیدکنندگان و فعالان صنعت فرآورده‌های لبنی کشور هم در این جلسه نقطه نظرات و پیشنهادهای خود را برای عبور از شرایط موجود و رفع مشکلات بیان کردند و در عین حال تاکید داشتند که نیاز بازار بدون هیچ دغدغه و نگرانی تامین می‌شود.

 

روزانه ۷۰ میلیون دلار در بازار متشکل ارزی عرضه شد

به رغم عرضه ۷۰ میلیون دلار ارز و امکان خرید هر صرافی به میزان  ۵۰۰ هزار دلار در بازار متشکل معاملات ارزی، از تاریخ اول تا هفتم آبان ماه ۱۳۹۹، در مجموع فقط هفت درصد (حدود پنج میلیون دلار) توسط صرافی‌ها خریداری شده است که این امر حاکی از فقدان تقاضای موثر در بازار برای ارز به صورت اسکناس است.

همچنین گزارش های دریافتی از سامانه نیما حاکی از این است که در مدت مشابه حدود ۶٧٠ میلیون دلار ارز به صورت حواله توسط صادرکنندگان در سامانه نیما عرضه شده است.

روز گذشته صرافی‌های بانکی هر دلار را ۲۷ هزار و  ۹۰۰ تومان فروختند، اما صرافی ملی قیمت خرید دلار و یورو (اسکناس) را از صفحه خود حذف و  نرخ فروش را اعلام کرد. قیمت فروش یورو در صرافی‌های بانکی ۳۲ هزار و ۹۰۰ تومان درج شد.

همچنین در سامانه سنا نیز هر یورو با قیمت میانگین ۳۳ هزار و ۳۵۷ تومان به فروش رسید و هر دلار با قیمت میانگین ۲۷ هزار و ۹۱۸ تومان فروخته شد.

علاوه براین در سامانه نیما طی روز کاری گذشته، حواله یورو با میانگین قیمت ۳۳ هزار و ۲۷ تومان به فروش رسید و حواله دلار نیز قیمت میانگین ۲۶ هزار و ۸۷۳ تومان را ثبت کرد.

 

عقب‌نشینی شاخص بورس در نخستین هفته آبان

شاخص بورس در معاملات هفته جاری ۱۲۴ هزار واحد کاهش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (۳۰ مهر ماه) با عدد یک میلیون و ۴۱۲ هزار واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (۷ آبان ماه) به عدد یک میلیون و ۲۸۸ هزار واحد رسید.

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) در پایان هفته گذشته ۳۹۳ هزار و ۸۷۲ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۳۷۹ هزار و ۹۶۷ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) از ۲۵۸ هزار و ۳۱ واحد به عدد ۲۴۶ هزار و ۹۰۵ واحد رسید.

در چهار روز معاملاتی این هفته بورس نمادهای تولید نیروی برق آبادان، ایران خودرو، بهساز کاشانه تهران، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت بندرعباس و سرمایه گذاری سیمان تامین در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

در هفته‌ای که گذشت، استخراج نفت و گاز به جز اکتشافات، سایر واسطه‌گری‌های مالی و قند و شکر با بالاترین درصد بازدهی همراه بودند.

همچنین نماد خرده فروشی، منسوجات، سایر حمل و نقل، لاستیک و پلاستیک، محصولات چرمی، وسایل ارتباطی، صنایع غذایی به جز قند و شکر، ماشین‌آلات و تجهیزات، کانی غیرفلزی، محصولات فلزی، استخراج سایر معادن، پیمانکاری صنعتی، رایانه، خودرو و قطعات، بیمه و بازنشستگی، زراعت و خدمات وابسته، سیمان، آهک و گچ، واسطه‌گری‌های مالی و پولی، واسطه گری های مالی و پولی، انبوه‌سازی املاک و مستغلات، عمده فروشی، استخراج زغال سنگ، دستگاه‌های برقی، فعالیت‌های هنری، سرگرمی و خلاقانه، کاشی و سرامیک، دارویی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، چند رشته‌ای صنعتی، شیمیایی، هتل و رستوران، سرمایه‌گذاری‌ها، استخراج کانه‌های فلزی، فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط، فلزات اساسی، بانک‌ها و موسسات اعتباری، محصولات کامپیوتری، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات الکترونیکی و نوری، محصولات کاغذی، فنی و مهندسی، اطلاعات و ارتباطات، مخابرات و فرآورده های نفتی از جمله نمادهایی بودند که بازدهی منفی را در بازار به همراه داشتند.

نمادهای بسته بندی مشهد (فبستم)، شهرسازی و خانه سازی باغمیشه (ثباغ)، رادیاتور ایران (ختور)، صنایع غذایی مینو شرق (غمینو)، شیمیایی سینا (شسینا)، فنرسازی زر (خزر)، خوراک دام پارس (غدام)، معدنی دماوند (کدما)، فولاد امیرکبیر کاشان (فجر)، رینگ سازی مشهد (خرینگ)، جنرال مکانیک (رنیک)، شرکت سرمایه گذاری توسعه و عمران زاگرس (ثزاگرس)، پتروشیمی ارومیه (شاروم)، کیا الکترود شرق (کیا)، زر ماکارون (غزر)، اشتاد ایران (تشتاد)، صنعتی بارز پکرمان)، کف (شکف)، تجهیز نیروی زنگان (شزنگ)، دنا آفرین فدک (گدنا)، کارگزاران پارس (گپارس)، سرما آفرین (لسرما)، مرجان کارکمرجان)، مهندسی و ساختمان صنایع نفت (شساخت)، کاشی صدف سرام استقلال آباده (کصدف)، سیمان کارون (سکارون)، بیمه معلم (ومعلم)، سپنتا (فپنتا)و گروه صنعتی پاکشو (پاکشو) مثبت‌ترین نمادهای بازار بودند.

 

گمرک بدون کد رهگیری بانک مجوز ترخیص برنج ندارد

«مهرداد جمالی ارونقی» با اشاره به فسادپذیری بیش از ۲۰۰ هزار تن برنج رسوبی در گمرک و بنادر کشور و اقدام نکردن به موقع دستگاه‌های مربوطه برای ترخیص این محصول، اظهار داشت: با وجود گزارش‌هایی که در این رابطه به مراجع ذیربط اعلام شده، تاکنون کد رهگیری بانک برای این حجم از برنج صادر نشده است.

وی افزود: گمرک بدون ارائه کد رهگیری بانک امکان صدور مجوز ترخیص برنج‌ها را ندارد.

از شهریورماه سال جاری ممنوعیت فصلی واردات برنج تا آخر آذرماه اعلام شده بود اما در آغاز آبان‌ماه گمرک اعلام کرد که واردات آزاد شده است. این در حالی بود که پیش از آغاز ممنوعیت فصلی واردات این محصول مجوزهایی برای ترخیص کالا صادر شده بود اما واردکنندگان اقدامی برای تحویل گرفتن کالای خود نکرده بودند.

 

پایان پیام/50

نظر شما