شناسهٔ خبر: 43371952 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

در گفت‌و‌گوی «جوان» با مدیر رادیو وحدت عنوان شد

راهبرد رسانه‌ای تقویت وحدت اسلامی حول محور تحقق امت اسلامی

روزنامه جوان

با پایان یافتن ایام ماه صفر و آغاز ماه ربیع‌الاول، جهان اسلام آماده برگزاری «دهه وحدت» می‌شود. در شرایطی که کشور‌های اسلامی بعضاً درگیر اختلافات مذهبی هستند و ردپای استکبار جهانی به خصوص دولت امریکا در دامن زدن به اختلافات کاملاً مشهود است، در مقابل سیاست تفرقه‌اندازانه امریکا و متحدانش، رسانه‌های کشور‌های اسلامی وظیفه مهمی در تقویت وحدت اسلامی دارند، راه‌اندازی رادیو «وحدت» یکی از این گونه اقدامات است.

صاحب‌خبر -
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: مهدی مسعودی مدیر رادیو وحدت در گفتگو با «جوان» درباره برنامه‌های این شبکه رادیویی توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: رادیو وحدت همزمان با اول ربیع‌الاول یعنی ۲۷مهر ماه کار خود را آغاز می‌کند و تا ۱۳آبان ماه که مصادف با ۱۷ربیع‌الاول و پایان هفته وحدت است، به کار خود ادامه می‌دهد.

مسعودی درباره لزوم راه‌اندازی چنین شبکه‌ای عنوان کرد: توجه به اصل دوستی و همدلی مسلمین و کثرت تشابهات و اشتراکاتی که در برابر اختلافات داریم، سبب شد تا برای تقویت این تشابه و تحقق شکوفایی امت رسول‌الله (ص) این شبکه رادیویی برنامه داشته باشد.

رسانه باید تفرقه را دور کند

وی ادامه داد: ما در حال حاضر باید برای بازگشت به دوران شکوه و اقتدار جهان اسلام تلاش کنیم، باید برادری امت رسول‌الله (ص) فارغ از مرز‌های سیاسی شکل بگیرد و نقطه اتکایی برای شکوه امت اسلامی است، البته نباید فراموش کنیم که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران آتش اختلاف شیعه و سنی خاموش و کمرنگ شد، اما باید توجه داشت با تقویت نقاط مشترک برای رسیدن به نقطه شکوه جهان اسلام باید تلاش کرد.

مدیر رادیو وحدت یکی از مهم‌ترین دیدگاه‌های حاکم بر برنامه‌سازی در این شبکه رادیویی را توجه به اصل وحدت برای سربلندی جهان اسلام عنوان کرد و افزود: باید تفکر تفرقه در جامعه مسلمین را به عقب برانیم و یادآور شویم که وضع و مسئله فلسطین، بوسنی، کشمیر و... در سایه وحدت سامان می‌یابد و علت همه مشکلات اختلاف و عدم وحدت است.

برنامه‌سازی بر اساس آموزه‌های قرآنی

مسعودی به سرفصل‌هایی، چون اهمیت وحدت، تعریف و مراتب آن، ثمرات وحدت و موانع پیش روی این مهم به عنوان اصلی‌ترین مباحثی که باید به آن توجه کرد اشاره کرد و گفت: دنیای اسلام بیش از همیشه به اتحاد و تمسک به قرآن نیاز دارد و مهم‌ترین اصلی که در برنامه‌سازی باید به آن توجه شود، اتحاد مسلمین است.

وی با اشاره به برنامه‌های تدارک دیده در این شبکه رادیویی بیان داشت: وحدت نقطه مقابل با نفاقی است که استکبار جهانی می‌خواهد در غرب میان امت اسلامی ایجاد کند، بر همین اساس در رادیو وحدت دو بخش اصلی با این پیش‌زمینه را در برنامه‌سازی در نظر گرفته‌ایم.

مسعودی در تشریح نگاه این شبکه رادیویی به «وحدت» گفت: زمانی که بحث «وحدت» مطرح می‌شود، ما به دنبال نقاط مشترک و تقویت آن هستیم و قرار نیست در برپایی وحدت هیچ گروه و مذهبی از عقاید خود دست بکشد.

وی افزود: لزوم بیان عقیده به دور از دشمنی نگاه اصلی ما در شبکه‌ای است که با شعار همدلی امت رسول‌الله (ص) آغاز به کار می‌کند و در این بین فرای مرز‌های جغرافیایی کشورمان در عرصه بین‌الملل نیز به این مهم توجه می‌شود.

مدیر رادیو وحدت ادامه داد: برنامه‌های این شبکه رادیویی با توجه به اقتضائات جامعه بحث وحدت را در موضوعات مختلفی از دیدگاه اهل سنت و شیعیان بررسی می‌کند و موضوعاتی، چون وحدت با محوریت قرآن و شخصیت رسول‌الله (ص) را دنبال خواهد کرد.

وی ادامه داد: اولین حوزه مورد توجه در برنامه‌سازی‌ها بحث مخاطب داخلی است که مربوط به بحث برادران اهل تسنن و تشیع داخل کشور می‌شود که بخشی از برنامه‌های رادیو وحدت به این موضوع اختصاص دارد و بخش دیگر برنامه‌سازی به بحث امت رسول‌الله (ص) با تکیه بر مسلمانان خارج از ایران اختصاص یافته است که ما در این زمینه برنامه‌هایی را در ارتباط با علما و اساتید خارج از ایران خواهیم داشت.

مدیر رادیو وحدت توضیح داد: در حوزه بین‌الملل تلاش شده از جغرافیای مختلف امت اسلامی مهمان داشته باشیم و کارشناسان و صاحبنظرانی از امریکای‌جنوبی، مصر، یمن، هند و جنوب شرق آسیا و... در برنامه‌های این شبکه رادیویی شرکت و دیدگاه خود را در لزوم وحدت اسلامی بیان می‌کنند.

سفر کاروان وحدت به اقصی نقاط ایران

مسعودی درباره برنامه ویژه این شبکه رادیویی توضیح داد: «کاروان وحدت» یک برنامه ویژه این شبکه رادیویی است که به صورت محیطی و میدانی برگزار می‌شود که با توجه به ابلاغیه‌های ستاد کرونا در صورت امکان این برنامه از آغاز هفته وحدت به صورت زنده در شش تا هفت استان سنی‌نشین ایران از جمله کرمانشاه، کردستان، آذربایجان‌غربی، گلستان و... اجرا می‌شود که در این برنامه با افراد مختلف، مسئولان و... گفتگو می‌شود.

وی با اشاره به استفاده از رادیو نما و بخش‌های تصویری خاطرنشان کرد: دو محور را در نظر گرفتیم؛ یکی بحث اتحاد بین شیعه و سنی در داخل ایران و یکی هم نگاه‌مان به بحث اتحاد در حوزه بین‌الملل و امت اسلامی است. در کنار برنامه‌های زنده و تأمینی، در برنامه‌های شبانگاهی به صورت تصویری در ایران‌صدا هم حضور خواهیم داشت.

مدیر رادیو وحدت با اشاره به اینکه این رادیو در زمان خود ۲۴ساعته برنامه دارد، بیان کرد: بخشی از برنامه‌های این شبکه رادیویی برنامه‌های تأمینی و تولیدی است که با نگاه به حوزه وحدت روی آنتن می‌رود.

وی افزود: همچنین «عصروحدت» نام برنامه عصرگاهی این رادیو است که با نگاه به وحدت داخل ایران پخش می‌شود.

وی ادامه داد: در برنامه گفت‌وگومحور «امت رسول‌الله (ص)» نیز هر شب با علما و بزرگان اهل سنت خارج از ایران درباره وحدت امت رسول‌الله (ص) صحبت می‌شود.

مسعودی گفت: رادیو وحدت یک رادیوی مناسبتی است و از آنجا که به موضوع بسیار تخصصی می‌پردازد، این شبکه رادیویی ادامه‌دار نخواهد بود، اما نکته مهم این است که ما در سال‌های گذشته رادیو‌های مناسبتی داشته‌ایم، اما رادیویی با نام رادیو وحدت نداشتیم و این اولین سال است که رادیو وحدت با توجه به اقتضاعات موجود در جوامع بین‌المللی راه‌اندازی شده است. وی در پایان درباره برنامه‌سازان این شبکه رادیویی بیان کرد: در حوزه برنامه‌سازی به ویژه رادیو‌های مناسبتی تلاش می‌شود از برنامه‌سازان توانمندتر استفاده شود. ما هم تلاش کرده‌ایم از همه دوستان معاونت صدا که ظرفیت‌های خاص و امکان تولید برنامه‌های ویژه برای این شبکه رادیویی را دارند، بهره ببریم.

نظر شما