ساري - انبوه زباله، شکستن شاخه برگهاي درختان جنگلي و زيرپا له شدن گياهان دارويي توسط مهمانان ناخوانده، تراژدي را براي طبيعت هميشه بهار مازندران رقم زده است.
به گزارش خبرنگار مهر، هر سال سيزده بدر که مي شود، تن طبيعت از پيامدهاي اين زلزله مي لرزد، زلزله اي که همه معادلات طبيعي را به هم مي ريزد، حتي ريه هاي جنگل نيز از اين همه دود آتش و قليان مي گيرد.
روز طبيعت 94 هم با انبوه مشکلاتي براي سرزمين رويايي، جنگل هاي بکر و هيرکاني و ساحل درياي خزر سپري شد و نتيجه اين روز، قهر طبيعت با انسانهاست و هر سال طبيعت آرزو مي کند اي کاش روز انس با طبيعت از تقويم حذف شود تا هجمه بي رحمانه به اين جاذبه هاي بکر و بي بديل کاهش يابد چرا که 13 فروردين هميشه براي طبيعت، نحس است.
مناطق گردشگري، تفرجگاهها، سواحل زيباي دريا و دشتهاي بکر مازندران نيز همپاي ديگر مناطق، ميزبان گردشگران و مسافران نوروزي بود تا سيزده شان را سپري کنند، اما غروب اين روز ملي، براي مناطق گردشگري استان غمگين و تراژيک بوده است.
با گذر به طبيعت مازندران بعد از سيزده بدر مي توان، هجمه و ظلم رفته بر پيکره دشتها و جنگل هاي مازندران به مشاهده کرد، درختان و بوته نيم سوخته، شاخ و برگ هاي شکسته و زباله هاي پخش شده تنها بخشي از ظلم رفته بر پيکره طبيعت است.
اگرچه، همزمان با روز طبيعت و در ابتداي مبادي ورودي، کيسه هاي زباله بين مسافران طبيعت توزيع شده است و توصيه هاي مبني بر دوستي با محيط زيست شده است، اما برخي از گردشگران نارفيق طبيعت، رسم دوستي بجا نياوردند و مهربانانه رفتار نکرده اند.
تن طبيعت و جنگل هاي مازندران از گرماي آتش برافروخته گردشگران، گداخت و شاخه هاي شکسته درختان و تن نيم سوخته آنان، درد و رنج آنان را بيشتر کرده است
تن طبيعت و جنگل هاي مازندران از گرماي آتش برافروخته گردشگران، گداخت و شاخه هاي شکسته درختان و تن نيم سوخته آنان، درد و رنج آنان را بيشتر کرده است.
هجمه هاي رفته بر جنگل هاي شمال و محيط زيست مازندران در روز طبيعت در حاليست که نبايد فراموش شود که محيط زيست سالم جزو سرمايه هاي اجتماعي محسوب مي شود که همه وظيفه داريم در حفاظت و نگهداري از اين مواهب طبيعي کوشا باشيم و بي توجهي به حفظ و پاسداشت طبيعت در نهايت با تخريب محيط زيست همراه خواهد بود که اين خود مشکلات عديده اي را براي تمامي جانداران از جمله خود انسان ها به وجود مي آورد پس بياييم همه ما ديده بان طبيعت سرزمين خود باشيم و براي حفظ محيط زيست سرزمين پهناور ايران، احساس مسئوليت کنند.
يک هميار طبيعت در پايان روز سيزده فروردين در گفتگو با خبرنگار مهر در طبيعت ساري با انتقاد از رفتار برخي گردشگرنماها که به طبيعت لطمه زدند گفت: متاسفانه بسياري از گياهان طبيعي و دارويي لگد مال شد و سرشاخه هاي درختان شکسته شد.
بر اساس نتايج به دست آمده از 8 هزارگونه گياهي شناسايي شده در ايران 2 هزارگونه در مازندران وجود دارد و سالانه هزار و 600 تن گياه دارويي در اين استان برداشت مي شود و برخي از اين گياهان نادر و دارويي ناخواسته در زير چرخ خودروهاي طبيعت گردان از چرخه حذف شدند.
طبيعت همواره مظهر حيات و رويش و جوشش و طراوت است و طبيعت دلكش سرزمين هميشه بهار و ديار سرسبز ما به طرز مضاعفي از اين ويژگيها برخوردار است و روز طبيعت مي بايست روز آشتي با طبيعت و تفكر پيرامون ارزشهاي حياتي آن باشد اما بسيار اتفاق مي افتد كه اگر 14 فروردين سري به پاركها و فضاي سبز بزنيم متاسفانه وضعيت اسفباري از رها كردن مواد زائد در دامان گسترده طبيعت زيبا را مشاهده خواهيم كرد كه به مثابه سيلي به چهره طبيعت است.
طبيعت مازندران روزي ديگر از انس با طبيعت را تجربه کرد و درختاني که ايستاده سوختند و برخي از گردشگران با رفتارهاي نامهربانه شان، صداي ضجه جنگل را نشنيدند.
∎
نظر شما