به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) به نقل از کالا خبر، امین گل گیر کارشناس بازار سرمایه گفت: بر اساس ماده ۱۷ قانون توسعه و ابزارها و نهادهای مالی جدید، خریدوفروش کالاهای پذیرفتهشده در بورسهای کالایی که با رعایت مقررات حاکم بر آن بورسها مورد دادوستد قرار میگیرند توسط وزارت خانهها و دستگاههای دولتی و عمومی و دستگاههای اجرایی نیاز به برگزاری مناقصه یا مزایده و تشریفات مربوط به آنها ندارد که این موضوع جذابیت عرضه این اموال در بورس را بیشتر کرده است.
گل گیر در خصوص مزایای عرضه املاک در بورس کالا گفت: شفافیت قیمتی و روند عادلانه کشف قیمت در تالار معاملات املاک و مستغلات بورس کالای ایران مهمترین مزایای عرضه این اموال در بورس است.
وی افزود: همچنین کاهش هزینه مبادلات دیگر مزیت این معاملات است که لازمه رونق و پا گرفتن این بازار حضور مؤسسات دولتی و بانکها جهت عرضه اموال مازاد خود در بورس خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه ضمن بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی، درصدد است، فروش پرحجم اموال غیرمنقول خود را از طریق بورس کالا انجام دهد، توضیح داد: ایجاد بازاری متمرکز جهت فروش اموال غیرمنقول نهادهای عمومی که پیش از این به روش مزایده انجام میشد و در گذشته اطلاعرسانی و شفافیت معاملاتی چندانی را به همراه نداشت و تنها دسترسی عموم جهت اطلاع از فروش این اموال محدود به روزنامهها بود. درحالیکه بورس کالا شفافیت لازم در فروش اموال از قبیل زمان تحویل مکان تحویل نحوه تسویه قیمت پایه متراژ و ... را به همراه دارد و با توجه به دسترسی عموم به تابلوی معاملات بورس کلیه ذینفعان این امکان را دارند که ناظر رقابت فروش اموال باشند.
به گفته گل گیر، در همین چارچوب و با هدف آغاز تسهیل معاملات املاک در بورس کالای ایران، بانک اقتصاد نوین برای تکالیف قانونی جهت واگذاری اموال مازاد خود از مسیر بازار سرمایه اقدام به پذیرش و فروش یک قطعه زمین و دو باب واحد تجاری در بورس کرد که امروز یک قطعه زمین در بندرعباس با موفقیت مورد معامله قرار گرفت.
این کارشناس بورس با تأکید بر اینکه استمرار این معاملات در بورس میتواند آینده بهتری را برای بازار سرمایه ملک محور بسازد متذکر شد: با تداوم این روش میتوان بازار شفافی برای املاک ایجاد کرد که دیگر تخلفاتی که تا امروز در این بازار شاهد بودیم و سوءاستفادههایی که از معاملات غیرسیستمی انجام میشد؛ تکرار نشود.
گل گیر اظهار کرد: این نوع معاملات از طریق اطلاعرسانی دقیق در دسترس عموم قرار خواهد گرفت و بهاینترتیب، نسبت به مزایدههای خارج از بورس که بسیاری ازآنجا میماندند نخواهد بود.
به گفته او در گذشته اطلاعرسانی فقط از طریق نشریهها صورت میگرفت و همه افراد به آن دسترسی نداشتند و از چنین مزایدههایی باخبر نمیشدند بنابراین مزایدهها با تعدادی افراد خاص برگزار میشد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: برای عرضه املاک لازم است همه اطلاعات از قبیل متراژ قیمت مکان و ... اعلام شود تا متقاضیان با برآورد همه جوانب نسبت به مشارکت در معامله اقدام کنند.
وی به سازوکار عرضه املاک در بورس اشاره و تأکید کرد: تابلوی معاملات بورس در دسترس عموم قرار دارد و همه میتوانند قیمتها را ببینند. بهاینترتیب هیچچیز مخفی وجود ندارد که امکان سوءاستفاده را فراهم کند.
گل گیر با اشاره به اینکه اکنون، سایت بورس کالا در دسترس همگان است، ادامه داد: این دسترسی امکان رصد عموم را فراهم میکند و وقتی جزئیات یک معامله قابل رصد و پیگیری میشود؛ امکان بروز تخلف در آن به حداقل ممکن خواهد رسید.
ویدر پاسخ به پرسشی درباره امکان حضور افراد عادی هم در این معاملات، گفت: امکان ورود به معاملات برای همه وجود دارد و متقاضیان خریدوفروش میتوانند اعلام قیمتهای یکدیگر را در تابلوی معاملات مشاهده کنند.
این کارشناس بورس اضافه کرد: در اینجا کشف نرخ بر اساس عرضه و تقاضا انجام میشود و هیچ فردی نمیتواند قیمت را بر اساس سلیقه خود اعلام کند.
یک کارشناس بازار سرمایه:
فروش املاک بانکی در بورس کالا رسما آغاز شد
بعد از معامله نخستین ملک در بورس کالای ایران طی دو هفته گذشته، امروز اولین معامله املاک بانکی در بورس کالای ایران از سوی بانک اقتصاد نوین با موفقیت انجام شد تا مسیری جدید و شفاف برای سرعت بخشیدن به فروش املاک مازاد بانک ها به کمک بورس معرفی شود.
صاحبخبر -
∎
نظر شما