شناسهٔ خبر: 42069787 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در پیام تسلیت

حکیم: آیت الله تسخیری از چهره‌های مهم تقریب مذاهب اسلامی بود

بغداد - ایرنا - «سید عمار حکیم» رهبر «جریان حکمت ملی» عراق روز سه شنبه در پیامی، درگذشت آیت‌الله «محمد علی تسخیری» را تسلیت گفت و نوشت که آن مرحوم از چهره‌های مهم برای تقریب مذاهب اسلامی بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، در این پیام آمده است: با اندوه فراوان از درگذشت یکی از چهره‌های شاخص حوزه‌های علمیه آیت‌الله تسخیری قدس سره الشریف، رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب، مطلع شدیم.

آن مرحوم از چهره‌های اسلامی مهمی بود که برای تقریب میان مذاهب اسلامی و مبارزه با تکفیر درون جهان اسلام بین مذاهب گوناگون تلاش فراوان کرد.

حکیم افزود: این مصیبت بزرگ را به دولت و ملت ایران و به خصوص خانواده و بستگان آن مرحوم تسلیت می‌گوییم و از خداوند متعال می‌خواهیم که وی را مشمول رحمت واسعه خود قرار دهد و در بهشت برین جای دهد.

همچنین جماعت علمای اهل سنت در عراق به رهبری شیخ «خالد الملا» با صدور بیانیه ای درگذشت آیت الله شیخ محمد علی تسخیری را به مقام معظم رهبری و عموم علما و مراجع دین اسلام تسلیت گفت.

در این بیانیه آمده است که جماعت علمای اهل سنت و رئیس آن شیخ خالد الملا به جهان اسلام عموما و مراجع عظام تقلید  به طور اخص آیت الله سید علی حسینی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی درگذشت آیت الله تسخیری دبیر سابق مجمع تقریب بین مذاهب اسلامی را تسلیت می گوید.

آیت الله محمدعلی تسخیری، رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام امروز (سه‌شنبه، ۲۸ مرداد) در سن هفتادوشش سالگی در اثر عارضه قلبی درگذشت.

آیت الله تسخیری در بیمارستان «خاتم الانبیاء» تهران دار فانی را وداع گفت. این شخصیت علمی و دینی ایران، در سال ۱۳۲۳ خورشیدی در نجف اشرف در خانواده‌ای روحانی از خطه مازندران به دنیا آمد و در کنار تحصیلات ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی (در دانشکده فقه نجف اشرف) تحصیلات حوزوی را تا مرتبه اجتهاد در نجف اشرف سپری کرد و از محضر بزرگانی چون آیت الله سید محمدباقر صدر، آیت الله خویی، آیت الله سید محمدتقی حکیم و آیت الله شیخ جواد تبریزی بهره گرفت. وی فعالیت‌های علمی خود را از سال ۱۳۵۰ در حوزه علمیه قم ادامه داد.

آیت الله تسخیری از چهره‌های شناخته علمی و فرهنگیِ جهان اسلام بود که همواره در معرفی درست تشیع و ایجاد تفاهم و همدلی میان مسلمانان تلاش می‌کرد. وی خدمات ارزنده‌ای در این قلمرو به اسلام و تشیع کرد. مشارکت در ده‌ها کنفرانس علمی در کشورهای مختلف به عنوان برگزارکننده یا عضو هیئت رئیسه یا میهمان، عضویت در هیئت امنا و شورای عالی چند مرکز دانشگاهی و مجمع علمی در ایران و دیگر کشورها و تدریس در مراکز علمی گوناگون؛ از جمله فعالیت‌های مؤثر ایشان در زمینه‌های علمی و فرهنگی بود.

نظر شما