شناسهٔ خبر: 41789445 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

وزیر ارتباطات اقدامات دولت برای مقابله با گرانفروشی اپراتورها را تشریح کرد

# جـریـمـه *

صاحب‌خبر -
علی رضایی
خبرنگار
« بسته اینترنتی شما هم پوچه؟»، «2 گیگ اینترنت گرفتم بدون اینکه از آن استفاده کنم تمام شد»، «10 گیگ شارژ کردم، 4 گیگ استفاده کردم، تموم شد »؛ اینها تنها بخشی از جملاتی است که این روزها در شبکه های اجتماعی به‌خصوص توئیتر رد و بدل می شود.
کاربران اینترنت گوشی های هوشمند در این روزها از کاهش حجم بسته های اینترنتی خود گلایه های زیادی دارند و معتقدند پولی که در ازای بسته ها و شارژهای خود پرداخت می کنند یا در پایان دوره با قبوض خود می‌پردازند، با مشخصات محصولی که به آنها فروخته می شود تناسبی ندارد و این مورد علاوه بر سیم کارت های اعتباری شامل سیم کارت های دائم نیز می شود.
خبرگزاری مهر، دیروز در گزارشی اعلام کرد تا پایان خردادماه امسال بالغ بر ۷۸ میلیون و ۸۶ هزار و ۶۶۳ نفر در ایران از اینترنت استفاده کرده‌اند و از این تعداد ۶۸ میلیون و ۹۹۲ هزار و ۱۱۵ نفر مشترک اینترنت موبایل و ۹ میلیون و ۹۴ هزار و ۵۴۸ نفر مشترک اینترنت ثابت هستند. حال یک ضرب و تقسیم ساده نشان می دهد با استفاده روزافزون کاربران از اینترنت، چه ارقامی صرف خرید بسته ها یا شارژها یا قبوض می شود و چه سهمی از مردم تحت تأثیر «کم فروشی» یا «گرانفروشی» در این حوزه قرار می‌گیرند.
احمد 60 ساله و بازنشسته تأمین اجتماعی است؛ او می گوید از اینترنت برای پیگیری اخبار مربوط به بازنشستگان استفاده می کند اما به خنده می گوید:«به قول همسرم، بیش از حقوقی که به ما اضافه شد، خرج بسته های اینترنت می کنم تا ببینم چقدر به حقوقم اضافه شده است.» نرگس خانه دار و مادر یک دانش آموز است. او می گوید علاوه بر هزینه خرید تبلت، خرید بسته های اینترنتی هزینه مازادی به خانوار تحمیل کرده است و نگران شروع سال تحصیلی است. او می گوید:« ما به هر نحو شده از هزینه‌های دیگر کم می کنیم و اینترنت می‌خریم تا بچه مان از درس و مدرسه عقب نیفتد، اما کسانی هستند که نمی‌توانند این هزینه ها را بپردازند و دچار مشکل می شوند.» آرش 25 سال دارد و اهل شوخی و خنده؛ او می گوید: «‌‌گاهی فکر می کنم مانند مشتریان فیلم گرگ وال استریت هستیم و با فروختن بسته های چندهزار تومانی که ظاهراً ارزش زیادی ندارد و پوچ است، یکی پولدارتر و پولدارتر می شود.» حسین کارمند است و می گوید برای دورکاری به اینترنت نیاز دارد و حال بیش از کرایه حمل و نقل، پول بسته می دهد.
 سؤالات و گلایه ها در این باره امروز به جمع خبرنگارانی کشیده شد که در حاشیه جلسه کمیسیون های مجلس با محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت و گو کردند. او امروز  در پاسخ به سؤالی درباره« گرانی بسته‌های اینترنت اپراتور همراه اول و ایرانسل و حذف بسته‌های بلند مدت» اظهار کرد: اقدام اخیر دو اپراتور مسئول مصداق بارز گرانفروشی بوده و سازمان تنظیم مقررات اختیاراتی در ارتباط با این مسأله دارد که می‌تواند این اپراتور‌ها را به میزان ۲ میلیارد تومان جریمه کند. او افزود: اما ظاهراً این اختیارات کفایت نکرد و ما طرحی را به دولت ارائه کردیم تا اختیارات این سازمان افزایش پیدا کند و مشکلی که اخیراً در خصوص اپراتور‌ها ایجاد شد به دلیل خلأ ابزار مناسب بود و این اپراتور‌ها گرانفروشی را ادامه دادند.
آذری جهرمی ادامه داد: از دید ما گرانفروشی اپراتور‌ها هیچ توجیهی ندارد و منطقی پشت آن نیست، سازمان تنظیم مقررات پرونده گرانفروشی و شکایت از اپراتور‌ها را به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برد و روز گذشته این سازمان اصل گرانفروشی اپراتور‌ها را تأیید کرد و به تعزیرات فرستاد.
وزیر ارتباطات گفت: دادگاه تعزیرات برگزار شده و آخرین دفاعیات اظهار شده و حکم آن اعلام خواهد شد. ما در این هفته ابزار‌ها و اختیار‌ات لازم را از دولت اخذ خواهیم کرد و بدیهی است که باید مبالغ اضافه به مردم بازگردد و با اپراتور‌ها به دلیل این گرانفروشی برخورد خواهد شد.
او ادامه داد: ما به گرانفروشی اپراتور‌ها واقف هستیم، اما در فضای احساسی با آن برخورد نمی‌کنیم در حالی که می‌توانیم محدودیت‌هایی را برای آن‌ها اعمال کنیم، اما این امر باعث کاهش کیفیت خدمات برای مردم خواهد شد و ما نمی‌خواهیم که چنین اتفاقی بیفتد. آذری جهرمی گفت: ما از ابزار‌های قانونی خود استفاده خواهیم کرد، بنابراین مردم بدانند که ما پیگیر این موضوع بوده‌ایم و به هیچ عنوان کوتاه نمی‌آییم و به این تخلف واقف هستیم، چراکه با شروع سال تحصیلی، فشار به مردم ناعادلانه خواهد بود و بالا بردن بی‌ضابطه تعرفه اینترنت مورد تأیید ما نیست.


برچسب‌ها:

نظر شما