به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، برخی منابع نزدیک به ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای شرق لیبی گزارش دادند که حفتر روز چهارشنبه (دیروز) در دفتر خود در الرجمه (شرق لیبی) با یک هیأت عالیرتبه نظامی و سیاسی آمریکا دیدار کرد.
روزنامه سعودی «الشرقالأوسط» با اعلام این خبر به نقل از منابع نزدیک به حفتر این دیدار را «آخرین فرصت» برای دستیابی به توافق آتشبس توصیف کرد.
این روزنامه همچنین نوشت که اطلاعات غیررسمی بیانگر پیشنهاد آمریکا برای تخلیه منطقه هلال نفتی از وجود هر گونه نیروی نظامی و نظارت نیروهای اروپایی تحت نظارت سازمان ملل بر این منطقه است.
الشرقالأوسط همچنین به نقل از برخی منابع لیبیایی آگاه نوشت که با وجود آنکه زمزمه آغاز جنگ در لیبی به گوش میرسد اما مذاکرات محرمانه بین طرفهای منطقهای و بینالمللی به منظور متقاعد کردن حفتر و متحدان روسی آن برای عقبنشینی از سرت به سمت شهر أجدابیا در ازای عدم حمله نیروهای دولت وفاق ملی تحت حمایت ترکیه به سرت، در جریان است.
نیروهای دولت وفاق ملی از چند هفته پیش در اطراف شهر سرت واقع در ۴۵۰ کیلومتری شرق طرابلس مستقر شده و آماده حمله به این شهر هستند.
از سوی دیگر آمریکا به صورت آشکارا حفتر را به انزوا و اعمال مجازاتهای آمریکایی و بینالمللی علیه او در صورت مخالفت با ازسرگیری تولیدات نفتی تهدید کرده است.
در همین ارتباط برخی منابع از تهدید جدید ترکیه برای هدف قرار دادن مقر حفتر در الرجمه در صورت وقوع درگیری با نیروهای دولت وفاق ملی، خبر دادند.
این منابع گفتند که «هواپیماهای جنگی ترکیه اخیرا مانورهای نظامی در سواحل لیبی انجام داده و هدف قرار دادن مقر نیروهای حفتر و حمله پیشدستانه به مرکز ارتباطات و دیگر اتاقهای عملیات نظامی وابسته به آن را شبیهسازی کردند».
لیبی از سال ۲۰۱۱ و از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی با گسستگی سیاسی مواجه شده و تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبهنظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت میکند.
نیروهای حفتر از فروردین ۱۳۹۸ با حمایت چند کشور اروپایی و عربی حمله به طرابلس پایتخت لیبی را آغاز کردند و پس از گذشت بیش از یکسال موفق نشدند به داخل شهر نفوذ کنند و به دلیل مقاومت شدید نیروهای دولت وفاق ملی، مجبور به عقبنشینی از مرز طرابلس و ترهونه شدند. دولت وفاق ملی نیز از حمایت ترکیه و قطر برخوردار است.
این در حالی است که روز دوشنبه مجلس نمایندگان شرق لیبی (طبرق) که خلیفه حفتر نیز وابسته به آن است، خواستار مداخله نظامی مصر در لیبی شد.
انتهای پیام/ص
نظر شما