شناسهٔ خبر: 41306849 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

قیمت‌های نجومی برای یک داروی «تقلبی» درمان کرونا

پزشکان «رمدسیویر» تجویز نکنند

صاحب‌خبر -

رئیس سازمان غذا و دارو با ضمن هشدار نسبت به نمونه‌های تقلبی داروی رمدسیویر در بازار سیاه که با قیمت‌های نجومی هم به فروش می‌رسد، تاکید کرد که تا زمان تایید اثربخشی این دارو از سوی کمیته علمی، پزشکان از تجویز آن خودداری کنند.به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا شانه‌ساز در جمع خبرنگاران، درباره اثربخشی داروی رمدسیویر در درمان کرونا، گفت: اثربخشی این دارو در درمان کرونا هنوز مورد تایید نهایی قرار نگرفته است، اما بارها گفتیم که هر دارویی که برای درمان کرونا اعلام شود، آن را ظرف کوتاه‌ترین مدت در داخل کشور تولید می‌کنیم. منتظر تایید نهایی مطالعات بالینی هستیم و به محض اینکه نتایج این مطالعات اعلام شود، در کوتاه‌ترین زمان می‌توانیم این داروها را تولید کنیم.وی افزود: چند مورد از داروهایی که مطرح شده، تولیدش را در کشور داریم که کاربرد آن برای موارد دیگر است و هر زمان که کمیته علمی اعلام کند، اسامی آن‌ها را اعلام می‌کنیم. به هر حال اطمینان می‌دهیم که به واسطه داروسازی قوی که در کشور داریم، ظرفیت تولید همه این داروها در کشور فراهم شده و می‌توانیم تولید کنیم. مردم و بیماران نباید از این بابت نگرانی داشته باشند و فقط منتظر نتیجه نهایی مطالعات بالینی باشند.شانه ساز تاکید کرد: در وهله اول از همکاران پزشک خواهش می‌کنیم که تا زمانیکه کمیته علمی تاییدیه یک دارو را نداده، آن را تجویز نکنند. مساله دوم این است که این داروها قبلا در قالب مطالعات بالینی در کشور تامین شده است و در اختیار است. سوم اینکه مردم این داروها را از مراکز غیرمجاز تهیه نکنند. اکنون تعداد زیادی از نمونه‌هایی به دست ما رسیده که با قیمت‌های بسیار بالای نجومی خانواده تهیه کرده، اما آن دارو اصلا رمدسیویر نیست، بلکه یک داروی دیگر بوده که جلد آن را تغییر دادند و بجای رمدسیویر ارائه داده اند.رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه افرادی هستند که از مردم در این‌حوزه سوءاستفاده می‌کنند، گفت: ما از قوه قضاییه و مراجع انتظامی و امنیتی می‌خواهیم که با آنها برخورد کنند و مجددا از همکاران پزشک خواهش می‌کنیم که تا زمانیکه تایید نهایی این دارو اعلام نشده، آن را تجویز نکنند. زیرا ما نمی‌توانیم آن را به صورت عام توزیع کنیم و به همه بیمارستان‌ها ارائه دهیم. اگر تاثیر این دارو در درمان کرونا توسط کمیته علمی تایید شود، آن را در چند هفته اول از مسیر واردات تامین می‌کنیم و بعد از آن بلافاصله کل نیاز کشور را می‌توانیم از محل تولید داخلی تامین کنیم.
۲۱۸۶ ابتلا و ۱۹۴ فوتی جدید کرونا 
سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۲هزار و ۱۸۶ بیمار جدید کووید-۱۹ در کشور خبر داد.به گزارش ایسنا، دکتر لاری گفت: از روز21 تیر تا روز ۲۲ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۱۸۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که  یک هزار و ۴۹۹ نفر از آنها بستری شدند.وی افزود: به این ترتیب مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۵۷ هزار و ۳۰۳ نفر رسید.لاری ادامه داد: متاسفانه در طول این ۲۴ ساعت ، ۱۹۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲ هزار و ۸۲۹ نفر رسید.وی همچنین گفت: خوشبختانه تا روز ۲۲ تیر،  ۲۱۹ هزار و ۹۹۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.بنابر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، ۳۳۵۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.وی افزود: تا روز ۲۲ تیر، یک میلیون و ۹۷۲ هزار و ۲۰۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.لاری ضمن تاکید بر لزوم رعایت بهداشت فردی و اجتماعی، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، شست‌وشوی مرتب دست‌ها و استفاده از ماسک هنگام خروج از منزل، گفت: استان‌های خوزستان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و مازندران در وضعیت قرمز قرار دارند.وی همچنین گفت: استان‌های تهران، فارس، کرمان، البرز، کهگیلویه و بویر احمد، گلستان، بوشهر، هرمزگان و آذربایجان شرقی هم در وضعیت هشدار این بیماری قرار دارند.سخنگوی وزارت بهداشت ضمن تشکر از مردم خوزستان گفت: گرچه این استان همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد، اما آمار ابتلا و بستری ناشی از کرونا در این استان کاهش یافته است. از مردم می‌خواهیم که همچنان در رعایت پروتکل‌ها جدی باشند.وی با تاکید مجدد بر لزوم استفاده از ماسک هنگام خروج از منزل، گفت: با رعایت استفاده از ماسک قطعا در هفته‌های آتی شاهد کاهش چشمگیر در آمار به این بیماری خواهیم بود. در این راستا ماسک‌های خانگی هم بسیار موثر هستند.
پاییز و زمستان سخت نیمکره شمالی زمین
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه برای دیدن اثرات استفاده اجباری از ماسک باید صبور بود، گفت: برای نیم‌کره شمالی زمین که ایران هم جزو آن است، پیش‌بینی آن است که پاییز و زمستان بسیار سخت‌تری از این تابستان خواهیم داشت.
به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در حالی که خود با یک ماسک پارچه‌ای در برنامه زنده تلویزیونی حضور یافته بود، گفت: امروز عامدانه با ماسک پارچه‌ای و دست دوز در برنامه حاضر شدم که بگویم زدن این ماسک‌ها هیچ ایراد و خجالتی ندارد. ماسک سه لایه و N۹۵ مخصوص کادر درمان است و شرمنده‌ایم که نمی‌توانیم آن را ارزان برای همگان فراهم کنیم، اما این ماسک‌های پارچه‌ای که سه لایه هستند و خود مردم می‌توانند آن را تهیه کنند، بسیار موثر خواهد بود. مردم با زدن هر نوع ماسکی می‌توانند طی یک حرکت اجتماعی به پویش من ماسک می‌زنم بپیوندند.وی درباره آمار استفاده از ماسک در کشور پس از راه‌اندازی پویش من ماسک می‌زنم، تصریح کرد: متاسفانه حدود ۲ تا ۳ هفته قبل آمار استفاده از ماسک در تهران به حدود ۱۰ درصد نزول کرده بود که این آمار در شهرستان‌ها نیز به حدود ۲۰ درصد رسیده بود. خوشبختانه با این پویش و متاسفانه با افزایش موارد مرگ و میر ناشی از کرونا که سبب نگرانی مردم شده است، اکنون بررسی‌های میدانی ما در سطح شهرهایی مانند اصفهان و برخی دیگر از مراکز استانی نشان می‌دهد استفاده از ماسک به ۷۵ درصد و در تهران نیز به بالای ۵۰ درصد رسیده است. این آمار خوب است، اما کافی نیست. اگر این عدد به ۹۵ درصد برسد یکی از بهترین روش‌های کنترل و پیشگیری از آلودگی به ویروس را خواهیم داشت. منظورمان از این میزان پوشش استفاده از ماسک به محض خروج از منزل تا زمان
 بازگشت است.
وی در پاسخ به این سوال که با رسیدن به میزان مطلوب استفاده از ماسک، چه تاثیری در آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا به وجود می‌آید، گفت: کرونا مانند قیامت است، هر کاری که می‌کنیم در آینده نزدیک با حساب و کتاب خوب و بد آن را خواهیم دید. یک الی دو هفته بعد از هر اقدام قابل توجهی موارد سر پایی اضافه یا کم می‌شود و سه الی ۴ هفته بعد موارد بستری اضافه یا کم می‌شود و حدود شش هفته الی دو ماه بعد موارد فوتی کم یا زیاد می‌شود. برای دیدن اثرات استفاده اجباری از ماسک باید صبور بود. اثرات استفاده از ماسک در کاهش مرگ و میر را اوایل شهریور خواهیم دید همانگونه که اکنون داریم تقاص مسافرت‌های عید فطر و تعطیلات نیمه خرداد ماه را با افزایش موارد مرگ و میر می‌دهیم.حریرچی درباره کمرنگ شدن استفاده از دستورالعمل‌های بهداشتی، تاکید کرد: دو موضوع وجود دارد؛ اول موضوع عادی انگاری است که با بازگشایی‌ها مردم فکر کردند به شرایط عادی بازگشتیم، البته نظارت‌ها هم طی چند هفته اخیر ضعف‌هایی داشته است. ما ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد صنفی و صنعتی قابل نظارت داریم که درصد قابل توجهی از آنها پروانه رسمی ندارند ولی فعالند، ما برای این تعداد واحد حدود ۷ هزار و ۶۰۰ نفر نیرو داریم و ۱۹ هزار و ۶۵۰ نفر کمبود نیرو داریم که اگر هر کسی در سال بخواهد ۳۰۰ واحد را بازرسی کند، عدد بزرگی می‌شود. البته سازمان‌های مردم نهاد بویژه بسیج در اسفند پارسال و فروردین امسال کمک‌های بسیاری کردند.

برچسب‌ها:

نظر شما