شناسهٔ خبر: 41179350 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

تنش‌ها با اژدهای زرد در خاوردور درحال افزایش است

خط و نشان پکن برای رزم ناوهای آمریکا

صاحب‌خبر -

رسانه‌ دولتی چین اعلام کرد، اگر چین نمی‌خواست حرکت و حضور دو ناو هواپیمابر آمریکایی در دریای چین جنوبی ممکن نبود و چین می‌تواند با موشک‌هایش هر زمان که بخواهد این دو ناو را نابود کند.
«گلوبال تایمز» همچنین در توییتی هشدار داد: «چین دارای مجموعه گسترده‌ای از سلاح‌های ضد کشتی مانند دونگ‌فنگ DF-۲۱D و موشک‌های DF-۲۶ است» که می‌تواند با آنها آمریکایی‌ها را هدف قرار دهد.
نیروی دریایی آمریکا اعلام کرده، دو ناو هواپیمابر آمریکایی روز شنبه در دریای مورد مناقشه چین جنوبی مشغول انجام تمرینات بودند، در حالی که چین نیز مشغول انجام تمرینات نظامی بود که مورد انتقاد پنتاگون و کشورهای همسایه قرار گرفته است.
روزنامه دولتی گلوبال تایمز چین همچنین نوشت، تحلیلگران خاطرنشان کرده‌اند که چینی‌ها هر زمان بخواهند می‌توانند ناوهای هواپیمابر را با موشک‌هایشان از بین ببرند.
در گزارش گلوبال تایمز نوشته شده: «دریای چین جنوبی کاملاً در سیطره ارتش آزادی‌بخش خلق چین است و هرگونه اقدام ناوهای هواپیمابر آمریکایی در این منطقه، تنها به دلخواه ارتش آزادی‌بخش خلق چین انجام می‌شود.»
چین و آمریکا یکدیگر را به تنش‌زایی در این راه ‌آبی استراتژیک متهم کرده‌اند، آن هم در زمانی که روابط پر کشمکشی بین دو کشور بر سر همه‌چیز، از ویروس کرونا گرفته تا تجارت با هنگ‌کنگ، برقرار است. چین، انتقاد آمریکا از تمرینات نظامی‌اش در روز جمعه را رد و اعلام کرد که مقصر تنش‌های فزاینده، آمریکا است.
بر اساس اعلام ارتش آمریکا، مدت زیادی‌ است که ناوهای هواپیمابر آمریکایی در غرب اقیانوس آرام، و از جمله در دریای چین جنوبی، تمرینات نظامی انجام می‌دهند. اخیراً آمریکا دارای سه ناو هواپیمابر در این منطقه بود. چین نیز هفته گذشته اعلام کرد که برای انجام ۵ روز تمرین نظامی برنامه‌ریزی کرده و این تمرینات از ۱ ژوئیه (۱۱ تیر) در نزدیکی «جزایر پاراسل»- که هم چین و هم ویتنام ادعای مالکیت آن‌ها را دارند- آغاز می‌شوند.
ویتنام و فیلیپین نیز از تمرینات نظامی چین انتقاد کرده و هشدار داده‌اند که آن‌ها هم می‌توانند در منطقه تنش ایجاد کنند و بر روابط پکن با همسایه‌هایش تأثیرگذار باشند.
ایالات متحده، چین را به تلاش برای ارعاب همسایگان آسیایی‌اش که ممکن است بخواهند از ذخایر گسترده نفت و گاز این منطقه استفاده کنند، متهم کرده است. برونئی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام همگی ادعای مالکیت بخش‌هایی از دریای چین جنوبی را دارند که از طریق آن هر سال حدود ۳ تریلیون دلار تجارت انجام
 می‌شود.
تنش دریایی با متحد آمریکا
به موازات تنش ها در دریای چین ، مناقشه پکن با توکیو نیز تشدید شده است. بنا بر اعلام گارد ساحلی ژاپن، دو کشتی گارد ساحلی چین، آب‌های سرزمینی ژاپن را در نزدیکی مجمع‌الجزایر مورد مناقشه «سنکاکو» در دریای چین شرقی – پس از زدن رکورد طولانی‌ترین زمان حضور در آنجا- ترک کردند.
دو کشتی مذکور به مدت ۳۹ ساعت و ۲۳ دقیقه- پس از وارد شدن به قلمروی ژاپن در حدود ساعت ۲ و ۲۵ دقیقه بامداد شنبه-، در آب‌های نزدیک سنکاکو که چین نیز مدعی مالکیت آن‌هاست، باقی ماندند.
این مقدار، طولانی‌ترین مدت زمان نسبت به رکورد ۳۰ ساعت و ۱۷ دقیقه بود که کشتی‌های دولتی چین روز جمعه ثبت کردند؛ طولانی‌ترین مدت زمان توقف از سپتامبر ۲۰۱۲ که ژاپن این مجمع‌الجزایر را تحت کنترل دولت خود درآورده است.
گارد ساحلی ژاپن از کشتی‌های چینی خواسته بود به یک قایق ماهی‌گیری ژاپنی نزدیک نشده و فوراً آب‌های تحت قلمروی این کشور را ترک کنند.
اواخر ماه گذشته، چین از شهرداری یک جزیره ژاپنی بابت داشتن اقتدار دولتی در مجمع‌الجزایر مورد مناقشه و تلاش برای تغییر نام منطقه‌ای تحت پوشش جزایر سنکاکو، انتقاد کرد.
در همین حال، ژاپن نیز روز جمعه اعتراضی علیه چین بابت ورود کشتی‌های چینی به آب‌های سرزمینی ژاپن در نزدیکی جزایر سنکاکو وارد کرد؛ نخستین پیشروی از زمانی که شهرداری تصمیم به تغییر نام منطقه مذکور گرفته است.
امروز، هشتاد و چهارمین روز متوالی است که کشتی‌های چینی در آب‌های نزدیک به مجمع‌الجزایر سنکاکو مشاهده می‌شوند. روابط دو کشور چین و ژاپن بر سر مسئله سنکاکو و دیدگاه‌های متضاد بر سر تاریخ مربوط به جنگ جهانی دوم، دچار اختلاف و نزاع شده است.
 

نظر شما