شناسهٔ خبر: 41104704 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

رائد موسوی، فرزند دیپلمات ربوده شده در گفت‌وگو با «ایران» مطرح کرد

تکذیب خبر شهادت و کشف محل دفن متوسلیان

صاحب‌خبر -


گروه سیاسی/ 38 سال از آخرین دیدار و آخرین خبر گذشته است. سال‌هایی که هر روزش برای خانواده و یاران با انتظار و امیدواری برای دیدار دوباره یا دست‌کم یافتن یک اثر و نشانه طی شده. حالا بعد از 38 سال  کانال تلگرامی منتسب به یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس در خبری براساس شنیده‌ها، نوشته: پیکر حاج احمد متوسلیان و همرزمانش پیدا شده و بزودی به ایران بازخواهند گشت.
ماجرا از یادداشت احسان محمدحسنی، مسئول سازمان هنری رسانه‌ای اوج آغاز شده که با امیدواری به تحقق رؤیای شیرین بازگشت حاج احمد به وطن نوشته: «این خبر، یا واقعیت دارد و یا صرفاً یک ادعاست! هر چه که هست، سال‌ها است اسناد و شواهد و قرائنِ متقن و شهادتِ شاهدان زنده و حاضر در اسارتگاه و محل تیرباران و دفن این چهار ایرانیِ مظلوم، گواهی می‌دهند که حاج احمد متوسّلیان و همراهان غریبش به طرز وحشیانه‌ای به شهادت رسیده‌اند و پیکر نیمه جانش نیز در نقطه‌ای مشخص در زیر خرواری از خاک و بتن قرار گرفته و تا امروز مدفون مانده است.»
این  گمانه را محمدمهدی همت، فرزند شهید همت نیز در توئیترش بازنشر داد و نوشت: «خبر شهادت عموی عزیزم ‎حاج احمد متوسلیان و همراهان غریبش در همان ابتدای اسارت به گوش می‌رسد. گویا محل دقیق پیکرها هم اعلام شده است. می‌خواهید ‎مرد و ‎نامرد را بشناسید، ببینید چه کسی پای کار می‌ایستد.»
پیگیری صحت و سقم این خبر اما نشانی از پایان انتظارها دست‌کم با رؤیت پیکری بر جا مانده از حاج احمد و یارانش نداشت.
رائد موسوی، فرزند سید محسن موسوی  یکی از دیپلمات‌های ربوده شده که در سال‌های گذشته یکی از فعال‌ترین افراد در پیگیری سرنوشت دیپلمات‌های ایرانی بوده است، در گفت‌وگو با «ایران» با رد همه این اخبار و گمانه‌زنی‌ها گفت: «هیچ کدام از مطالبی که منتشر شده، مستند نیستند و منبع مشخصی ندارند. البته شاید  آقای حسنی، مسئول سازمان اوج خواسته مسأله پیگیری سرنوشت این اسرا را به نحوی تقویت کند.»
رائد موسوی با یادآوری ماجرای فردی به نام «عیسی ایوبی» که سال 96 نادر طالب‌زاده در برنامه خود او را به عنوان آخرین همراه احمد متوسلیان و یارانش معرفی کرد، گفت: «روایتی که در این دو روز مورد توجه قرار گرفته، به نظر برگرفته از روایت ایوبی است که مدعی بود یک ماه در یک سلول با چهار ایرانی همراه بوده و بعد با آنها به یک ساحل برده شده و صدای تیر شنیده که به معنای آن بوده که آن چهار ایرانی در آن ساحل تیرباران شدند اما آقای ایوبی را رها کرده بودند.» موسوی  با بیان اینکه با عیسی ایوبی در سفارت ایران در لبنان شخصاً ملاقات داشته، گفت که اظهارات او در پاسخ به سؤالاتم متناقض بود، مثلاً می‌گفت حاج احمد در زندان گفته که دو بچه دارم در حالی که نه حاج احمد متوسلیان و نه هیچ کدام از اسرای ایران دو بچه نداشتند. او درباره چرایی انتشار چنین خبرهایی درباره سرنوشت چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی معتقد است: «این موضوعی است که هر کس درباره آن صحبت کند یا داستانی بگوید مورد توجه قرار می‌گیرد.»
فرزند سید محسن موسوی با اشاره به پیگیری‌های وزارت خارجه از سازمان ملل در روزهای اخیر و در خواست ایران برای پیگیری سرنوشت دیپلمات‌های ربوده شده ایران در لبنان گفت: «انتشار چنین شایعاتی نه تنها برای خانواده اسرا ناگوار است بلکه باعث می‌شود نهادهای بین‌المللی از انجام وظیفه و پیگیری شانه خالی کنند.»
درخواست مجدد ایران برای پیگیری پرونده دیپلمات‌های ربوده شده
با وجود انتشار این شایعات روز گذشته وزارت امور خارجه کشورمان به مناسبت ۱۴ تیرماه، سی و هشتمین سالروز ربایش ۴ دیپلمات کشورمان به دست مزدوران رژیم صهیونیستی در لبنان بیانیه‌ای را منتشر کرد. به گزارش ایرنا، در این بیانیه تأکید شده: «شواهد و قرائن گویای آن است که دیپلمات‌های ربوده شده در لبنان به نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی تحویل داده شده و متعاقباً به سرزمین‌های اشغالی منتقل شده‌اند و اکنون در زندان‌های این رژیم نامشروع بسر می‌برند. بر همین اساس و با توجه به اشغال لبنان در آن زمان توسط رژیم صهیونیستی که با حمایت کامل امریکا صورت گرفت، جمهوری اسلامی ایران مسئولیت سیاسی و حقوقی ربایش و این اقدام تروریستی را متوجه رژیم صهیونیستی و حامیان آن می‌داند.»
این بیانیه با تأکید بر اینکه  متأسفانه جامعه بین‌المللی و سازمان‌های مدعی حقوق بشری در قبال این جنایت هیچ اقدام جدی انجام نداده‌اند و رژیم صهیونیستی که همچنان با حمایت امریکا به جنایات و اقدامات ناقض قوانین بین‌المللی خود ادامه می‌دهد، از پذیرفتن مسئولیت در این مسأله طفره می‌رود، آمده: جمهوری اسلامی ایران با قدردانی از همکاری و اقدامات دولت لبنان برای تعیین سرنوشت چهار دیپلمات مذکور از جمله ارسال نامه برای دبیرکل وقت سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۰۸ که در آن بر ربوده شدن دیپلمات‌های ایرانی تأکید شده است، بار دیگر از مقامات لبنانی و همچنین از دبیرکل سازمان ملل متحد و صلیب سرخ جهانی و دیگر نهادهای بین‌المللی مجدانه می‌خواهد تا به وظیفه ذاتی، حقوقی و انسانی خود در پیگیری این پرونده عمل نمایند و تمام تلاش خود را برای روشن شدن وضعیت دیپلمات‌های ربوده شده به کار برند و در همین چارچوب، مجدداً بر پیشنهاد خود مبنی بر تشکیل کمیته حقیقت‌یاب از سوی صلیب سرخ جهانی تأکید دارد.
حاج احمد متوسلیان اواخر خرداد سال ۱۳۶۱، طی مأموریتی همراه یک هیأت عالی‌رتبه سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی ایران به سوریه و لبنان سفر کرد تا راه‌های کمک به مردم مظلوم و بی‌دفاع لبنان را از نزدیک بررسی کند. اما در ظهر روز چهاردهم تیرماه ۱۳۶۱ حاج احمد متوسلیان به همراه اتومبیل سفارت جمهوری اسلامی ایران در لبنان هنگام عزیمت به بیروت در یک پست ایست و بازرسی موسوم به حاجز باربرا به فاصله ۴۰ کیلومتری بیروت متعلق به شبه نظامیان مارونی وابسته به حزب کتائب متوقف شد و چهار سرنشین آن به رغم داشتن مصونیت دیپلماتیک توسط شبه نظامیان فالانژ به گروگان گرفته شدند و پس از شکنجه و بازجویی به نظامیان اسرائیل تحویل گردیدند. علاوه بر پیگیری‌های وزارت امور خارجه در سال 96 کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس دهم نیز کمیته‌ای برای پیگیری سرنوشت دیپلمات‌های ربوده شده تشکیل داد. اما این اقدامات در فقدان همکاری نهادهای بین‌المللی مؤثر هنوز به نتیجه مطلوبی نرسیده است.

برچسب‌ها:

نظر شما