شناسهٔ خبر: 40993108 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

بورس و سهام

سهامداران شرکت‌های بزرگ امروز سود بیشتری کردند/ حمایت‌های دولت، بورس را صعودی کرد

معاملات امروز بازار سرمایه در حالی به پایان رسید که شاخص کل صعودی بود اما شاخص کل با معیار هم وزن روند نزولی داشت وبه نظر می‌رسید سهامداران شرکت‌های بزرگ امروز از سود بیشتری برخوردار بودند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، شاخص کل ۲۵ هزار و ۶۷۴ واحد صعود به رقم یک میلیون و ۴۹۱ هزار واحد رسید. این در حالی است که شاخص کل با معیار هم وزن ۱۴۴۳ واحد کاهش یافت و رقم ۴۴۰ هزار و ۱۷۱ واحد را ثبت کرد.

معامله‌گران بورسی امروز دو میلیون معامله به ارزش ۲۰۷ هزار و ۸۰۹ میلیارد ریال انجام دادند. در بازار امروز صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، بانک پارسیان، ملی صنایع مس ایران، سرمایه‌ گذاری تامین اجتماعی، پالایش نفت اصفهان و بانک ملت نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را گذاشتند و بانک ملت، گسترش سرمایه‌ گذاری ایران خودرو پالایش نفت اصفهان، بانک تجارت، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان و پالایش نفت بندرعباس نمادهای پربیننده بورس بودند.

شاخص کل فرابورس نیز ۳۲ واحد رشد و رقم ۱۶ هزار و ۶۳ واحد را ثبت کرد. در این بازار ۷۵۵ هزار معامله انجام شد که ۶۶ هزار و ۸۴۴ میلیارد ریال ارزش داشت.

سنگ آهن گوهرزمین، پتروشیمی مارون، توسعه مولد نیروگاهی جهرم و پتروشیمی تندگویان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل پتروشیمی زاگرس، فولاد هرمزگان جنوب و سهامی ذوب‌آهن اصفهان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.

سهامی ذوب آهن اصفهان، گروه صنایع کاغذ پارس، سیمان لار سبزوار، س. توسعه و عمران استان کرمان، گروه سرمایه‌ گذاری میراث فرهنگی، کشت و صنعت شهداب ناب خراسان و شرکت آهن و فولاد ارفع نمادهای پربیننده امروز فرابورس بودند.

حمایت‌های دولت، بورس را صعودی کرد

«علی صادقین» امروز (یکشنبه) در گفت و گو با ایرنا به حمایت‌های دولت از بازار سرمایه تاکید کرد و گفت: در قالب صندوق‌های ETF اخبار خوبی در حال انتشار است، همچنین  در دو روز گذشته رهبر معظم انقلاب دستور معافیت مالیاتی شرکت‌هایی را که وارد بورس شدند را ابلاغ کردند که این موضوع می‌تواند تاثیر شگرفی را در معاملات بورس داشته باشد.

صادقین اظهار داشت: سیاست‌های حمایتی که در پیش گرفته شده‌ مانند افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و تجدید ارزیابی باعث شده تا شرکت‌هایی که در بورس هستند منابع مالی بیشتری را جذب و اصلاح ساختار مالی ساده‌تری را در پیش بگیرند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در پیش‌گرفتن یک سری از سیاست‌های حمایتی مانند تبلیغات و نیز سیاست‌های مربوط به اصلاح ساختار مالی که دولت از طریق افزایش سرمایه به شرکت‌ها می‌دهد مهمترین اقداماتی است که دولت به منظور حمایت از بورس در دستور کار قرار داده است.

وی معتقد است، تصمیم بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود بانکی بزرگترین حمایت عملی سیاست‌گذاران پولی و مالی از بازار سرمایه بود.

 این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در نخستین مرحله از عرضه صندوق‌های ETF گروه بانکی‌ها و بیمه‌ای‌ها عرضه شدند و امروز با بیش از ۱۰۰ درصد بازدهی قابل معامله شدند، افزود: چشم‌انداز فعالان بازار از عرضه صندوق‌های ETF، تلاش دولت برای عمق بخشیدن به بازار است تا تامین مالی را به سمت بازار سرمایه پیش ببرد که این موضوع نشان می‌دهد همچنان بورس یکی از گزینه‌های سرمایه‌گذاری و انتخاب فعالان بازار برای سرمایه‌گذاری خواهد بود.

وی افزود: در شرایط فعلی هیچ بازار جایگزینی مانند بورس که بتواند بدون دغدغه سرمایه‌های خرد را در مقیاس بالا در خود جای دهد و مبادلات ساده‌ای داشته باشد وجود ندارد؛ بنابراین بازار سرمایه بهترین گزینه سرمایه‌گذاری در مقایسه با بازارهای جایگزین است.

صادقین خاطرنشان کرد: افزایش نرخ ارز در سامانه نیما، انتظار برای افزایش بیشتر قیمت ارز در سامانه نیما، بهبود قیمت‌های جهانی، عدم جایگزینی بازارهای دیگر در مقایسه با بازارسرمایه و نیز حمایت همه جانبه حاکمیت از بورس برای تامین مالی دست به دست یکدیگر دادند تا بازار سرمایه در صدر جذب نقدینگی سرمایه‌گذاران حقیقی کشور قرار گیرد.

وی با بیان اینکه تسهیل ورود شرکت‌ها به بورس از جمله اقداماتی است که بهتر است دولت به منظور حمایت بیشتر از بورس در دستور کار قرار دهد، گفت: ارائه سهام دولتی و عمق بخشیدن به بازار سرمایه که اکنون در قالب صندوق‌های ETF در حال انجام است باید شدت بیشتری را به خود بگیرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: عمق بخشیدن به معاملات بورس، تسهیل در واگذاری‌های دولتی به بورس، بهبود زیرساخت‌های معاملات و شفافیت بیشتر در اطلاع‌رسانی بیشتر از مهمترین سیاست‌های دولت تلقی می‌شود.

صادقین به رکوردشکنی‌های اخیر شاخص بورس در بازار اشاره کرد و گفت: افزایش قیمت ارز به عنوان تاثیرگذارترین عامل در خصوص رشد بازار سرمایه تلقی می‌شود که در کنار این موضوع، انتظارات تورمی ایجاد شده در کشور در روند صعودی بازار بی‌تاثیر نبوده است.

وی با تاکید بر دیگر عوامل تاثیرگذار در افزایش پرشتاب شاخص بورس گفت: روند قیمت‌های جهانی که تقاضای آن به دلیل شیوع ویروس کرونا کاهش یافته بود در حال بازگشت است؛ با توجه به چنین موضوعی انتظار داریم تا در تابستان فرآورده‌های نفتی، فولاد، سنگ‌آهن و پتروشیمی وضعیت بهتری پیدا کنند که این امر می‌تواند به عنوان عاملی مثبت برای صنایع بورسی کشور تلقی شود.

صادقین به حمایت همه ارکان نظام از بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: نمونه بارز حمایت‌های صورت گرفته از بورس عرضه‌های صندوق ETF است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند صعودی پرشتاب شاخص بورس ادامه‌دار است یا خیر، گفت: تا زمانی که قیمت ارز در میان‌مدت صعودی باشد و قیمت‌های جهانی در مسیر افزایشی قرار بگیرند و بازارهای جایگزین بازار سرمایه از جذابیت حجمی و معاملاتی نسبت به بورس برخوردار نباشند بازار بورس به روند صعود خود ادامه خواهد داد.

این کارشناس بازار سرمایه به احتمال وجود اصلاح شاخص بورس در بازار اشاره کرد و افزود: با توجه به روند صعودی پرشتابی که شاخص بورس تجربه کرد اصلاح در بازار به صورت ۱۰۰ درصد رخ خواهد داد اما امکان ریزش در بازار صفر است.

 وی با بیان اینکه بازار هر چه به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نزدیک‌تر می‌شود ممکن است با احتمال فشار عرضه در بازار روبرو شویم، گفت: به عقیده  فعالان حرفه‌ای بازار، این اصلاح به نفع بازار است و فرصت خرید را در بسیاری از صنایع که به صورت مداوم با صف خرید همراه هستند فراهم خواهد کرد و انتظار داریم شاخص بورس هر چه زودتر از سقف یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد عبور کند.

کارمزد معاملات ۲۰ درصد کاهش یافت

سازمان بورس و اوراق بهادار ایران درآمد ناشی از کارمزد شرکت‌های کارگزاری که در واحد‌های صندوق سرمایه گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه گذاری شده ست، قابل تقسیم نیست.سقف نرخ کارمزد خرید و فروش شرکت‌های بورس اوراق بهادار و فرابورس ایران، مدیریت فناوری بورس تهران، سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و شرکت‌های کارگزاری از معاملات سهام و حق تقدم به میزان ۲۰ درصد با رعایت حداکثر سقف ریالی در هر معامله کاهش یافت.

نظر شما