سرویس جامعه جوان آنلاین: روز گذشته نه فقط آمار فوتیهای ویروس کرونا سه رقمی بود بلکه از میان ۲ هزار و ۳۶۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹، یک هزار و ۱۱۴ مورد بستری شدند تا آمار بستریهای کرونایی چهار رقمی شود. حالا مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۰۴ هزار و ۹۵۲ نفر رسید. در طول ۲۴ ساعت گذشته با مرگ ۱۱۶ بیمار کووید۱۹ مجموع جانباختگان این بیماری به ۹ هزار و ۶۲۳ نفر رسید. تا کنون ۱۶۳ هزار و ۵۹۱ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. استانهای خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و سیستان و بلوچستان در وضعیت هشدار قرار دارند و بنا به تأکید علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران، بار مراجعان بیماران مبتلا به کرونا در تهران افزایش داشته و در دو هفته اخیر نمودار تعداد مراجعان، افراد بستری و مرگ و میرها در حال تغییر است. با وجود شیب افزایشی آمار مبتلایان به کرونا، بنا به تأکید وزیر بهداشت هنوز در پیک اول این بیماری هستیم.
ویروس کرونا در ۲۱۳ کشور دنیا همچنان یکهتازی میکند. طبق آخرین آمار شمار قربانیان کروناویروس جدید به ۴۶۶ هزار و ۸۴۷ نفر رسیده و تاکنون ابتلای ۸ میلیون و ۹۲۰ هزار و ۸۴۲ نفر نیز به این بیماری تأیید شدهاست. همچنین بنابر تازهترین آمارها تاکنون ۴ میلیون و ۷۴۳ هزار و ۱۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بهبود یافتهاند. در ایران هم این ویروس هر روز شمار بیشتری از افراد را گرفتار کرده و به کام مرگ فرو میبرد. این در حالی است که هنوز وارد موجهای تازه این بیماری نشدهایم.
ویروس کرونا در نژادهای مختلف رفتاری متفاوت دارد
سعید نمکی با اشاره به اینکه حتی در استانهایی که فکر میکنیم موج اول کرونا را پشت سر گذاشتهایم، موج اول را به طور کامل تجربه نکردهایم، میافزاید: «از دیدگاه اپیدمیولوژیک وقتی بیش از ۳۵ یا ۴۰ درصد از جمعیت، تجربه یک بیماری را داشته باشند و بعد بیماری فروکش کردهباشد، باید فکر کنیم تعدادی بیمار علامت دار و تعدادی بدون علامت با پاتوژن ویروس، تماس داشتهاند.»
بنا به تأکید وی باید باور کنیم و به مردم هم بگوییم که ویروس کرونا تمام نشده، پیک بیماری رد نشده و کرونا یک ویروس پیچیده تو در توی صد هزار چهره است؛ ممکن است یک پروتکل درمانی در یک منطقه جواب دهد و در منطقه دیگری جواب ندهد.
به گفته نمکی رفتار ویروس کرونا در جنوب کرمان با هرمزگان یا میناب با بندرعباس و شهرهای دیگر، کاملاً متفاوت است، بنابراین ویروس کرونا در اقلیم، نژاد و آب و هوای مختلف، بروز متفاوتی دارد.
تأثیر چاقی و بیماریهای زمینهای در بروز کرونا
از ۳۸۰ هزار مرگی که در سال رخ میدهد، ۳۱۳ هزار مرگ بر اثر بیماریهای غیرواگیر مانند فشارخون و دیابت، گرفتاریهای قلب و عروق و... رخ میدهد. همچنین چاقی و شیوه زندگی غلط در ابتلا به بیماریهای غیرواگیر مؤثر است. وزیر بهداشت درباره ویژگی افراد درگیر با کرونا هم میگوید: «تا امروز حدود ۸۷ درصد از بیماران کووید ۱۹، گرفتار چاقی، دیابت و بیماری زمینهای بودند. سیاست ما باید این باشد که تختهای بیمارستانی کمتری درگیر شود و اجازه ندهیم که افراد پرخطر به فازهای بعدی بیماری بروند. گروه هدف ما از این بعد افراد بالای ۶۰ سال، بیماران دارای بیماری زمینهای و افراد چاق و دارای اضافه وزن است.»
وی با تأکید بر اینکه حداقل باید دو سال با ویروس کرونا زندگی کنیم میافزاید: «حتماً باید به همپوشانی و همزمانی کرونا و آنفلوآنزا در فصل پاییز توجه ویژه کنیم. به همین دلیل بیش از ۱۰ برابر سال گذشته به دنبال تأمین واکسن آنفلوآنزا هستیم، البته تقاضا برای این واکسن در دنیا افزایشیافته و تأمین آن راحت نیست.»