به گزارش گروه جتماعی خبرگزاری تسنیم؛ دکتر حسن ابوالقاسمی اظهار کرد: توصیه ما بر این است که پلاسما درمانی در پروتکل درمانی کووید19 اضافه شود و بیماران در اولین فرصت حتی در اورژانس بتوانند از پلاسما استفاده کنند. دو مطالعه با حجم نمونه 50 مورد روی بیماران بدحال و 117 مورد بر روی بیماران شدید انجام و با 74 مورد از گروه کنترل، مقایسه شد.
عضو شورای عالی سازمان انتقال خون افزود: پلاسمادرمانی طول دوران بستری بیماران بدحال و شدید را کاهش داد و میزان مرگ و میر در آنها را کمتر کرده است اما هنوز این مطالعات باید ادامه پیدا کند و در بیماران متوسط که بدحال نیستند نیز انتظار داریم که با مصرف پلاسمای بیماران بهبود یافته، وضعیت آنها کمتر به سمت شدید شدن برود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله گفت: ویژگی پلاسمای کووید19 این است که دارای آنتی بادی یا پادتن است و پادتن بیماران بهبود یافته میتواند برای ویروسی که وارد بدن بیماران جدید شده، خاصیت کشندگی داشته باشد و پلاسمای کووید19 زمانی که ویروس در بدن فعال شده و هنوز واکنش های التهابی در بدن بیماران فعال نشده، بیشترین تاثیر را دارد.
به گزارش وبدا، ابوالقاسمی خاطرنشان کرد: بیماران بهبود یافته باید دو هفته پس از بهبود کامل علائم بالینی اقدام به اهدای پلاسمای خون خود کنند. در ایران در دو مطالعهای که بر روی پلاسما درمانی انجام شده، حدود 500 بیمار بهبود یافته، پلاسمای خون خود را اهدا کردهاند و سازمان انتقال خون نیز در این زمینه پلاسمای اهدا شده بیش از یک هزار نفر را دریافت کرده اما روند اهدای پلاسما باید در کشور تقویت شود تا بیماران بیشتری بهبود پیدا کنند.
انتهای پیام/
∎
نظر شما