شناسهٔ خبر: 40534835 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

حجت الاسلام مختاری:

امام خمینی (ره) بزرگترین احیاگر فکر دینی در دنیای معاصر است

امام خمینی (ره) بزرگترین احیاگر فکر دینی در دنیای معاصر است، کسی که با یک تفسیر و تعریف و برداشت معقول از اسلام و قرآن توانست تحرک، جنبش و تحولی در ابعاد مختلف و در عرصه های مختلف ایجاد کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، کنفرانس مجازی به مناسبت سی‌ویکمین سالگرد ارتحال امام (ره) با حضور علمایی از هند، کشمیر و ایران از جمله پیام تصویری حجت الاسلام محمد حسین مختاری ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی، استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم و ریاست پژوهشکده بین المللی عروه‌الوثقی برگزار شد.

مشروح این پیام که به صورت تصویری در این کنفرانس مجازی پخش گردید به شرح ذیل می‌باشد:

ابتدا سالروز رحلت امام بزرگوار، بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، رهبر مسلمانان جهان حضرت امام خمینی (ره) را به همه مسلمانان و آزادی خواهان به ویژه برادران و خواهران مسلمان، عالمان و فرهیختگان در کشمیر تسلیت عرض می‌کنم.

امام خمینی (ره) یک شخصیت جامع علمی و فقهی است و جدای از مجاهدت‌ها و تلاش‌های پیگیر در مبارزه با ظلم و ستم و نظام‌های مستکبر داشتند ذاتاً خود یک شخصیت عالم، فقیه، اسلام شناس و در عین حال آگاه به زمان و زمان شناسی بودند.

در حقیقت امام خمینی (ره) بزرگترین احیاگر فکر دینی در دنیای معاصر است و کسی است که با یک تفسیر و تعریف و برداشت معقول از اسلام و قرآن توانست تحرک، جنبش و تحولی در ابعاد مختلف و در عرصه‌های مختلف در جوامع اسلامی ایجاد کند.

امام با آگاهی به عمق مبانی وحیانی اسلام، توانست معارف و دستورات اسلام را به جامعه تفهیم کند و آن را به مرحله اجرا بگذارد. در حقیقت ایشان نظامی را تأسیس کرد که دارای دو شاخصه؛ جمهوریت و اسلامیت است. یعنی مراجعه به آرا عمومی مردم در تعیین حاکمیت بر اساس مبانی دینی که هم بعد دینی و اسلامی و هم بعد حکومتی و جمهوریت آن تضمین شود.

امام شخصیت جامعی بود که با اتکال به خدا و پشتیبانی از حمایت آحاد مردم توانست نظام جمهوری اسلامی را در ایران تأسیس کند و در دنیا همه آزادی‌خواهان و همه مبارزان عرصه جهاد علیه ظلم و ستم را فرا بخواند تا به تعیین سرنوشت خودشان در دو قلمرو فرد و جامعه بی تفاوت نباشند.

امام راحل همواره بر وحدت میان مسلمانان تاکید و سفارش می‌کردند و رمز پیروزی نهضت اسلامی را وحدت میان مسلمانان و وحدت کلمه می‌دانستند. ایشان معتقد بودند، مسلمانان اعم از شیعه و سنی باید در کنار هم باشند و براساس مبانی اسلام، قرآن و سنت حرکت کنند و باید یک هم‌افزایی، انسجام و یکپارچگی و همدلی میان مسلمانان باشد.

امام توانست مسلمانان را با تاکید بر وحدت و انسجام و داشتن رابطه همدلانه در خط مبارزه با استکبار جهانی قرار دهد و در این راستا موفق شود بطوریکه امروز در اکناف عالم جوانان، تشکل‌ها و گروه‌هایی که با مشرب فکری امام و اهداف قیام ایشان آشنا شدند با رحمت و رأفت دین مبین اسلام انس گرفتند، متوجه شدند اسلام در عین حال که آنها را به همزیستی مسالمت آمیز، صلح و آرامش دعوت می‌کند که با رحمانیت و قدرت در برابر مستکبران بایستند و مقاومت و مجاهدت و سازش ناپذیری را در پیش بگیرند.

همانطور که قرآن کریم با زبان پیامبر اسلام خطاب به مؤمنین می‌فرماید: اگر کسی یا کسانی از شما از دین برگردند خدای متعال قوم جایگزین می‌آورد که خدا را دوست دارند و خدا هم آنها را دوست دارد. یعنی یک رابطه واقعی و محبت و عشق میان مؤمنان واقعی و خداوند هست که اینها بین خود رئوف و مهربان هستند و رابطه همدلانه و همزیستی مسالمت آمیز دارند اما در برابر مستکبران عالم عزت و شرف و مکرمت خود را حفظ می‌کنند.

بنابراین «وحدت کلمه و اتحاد میان مسلمان» سفارش اصلی و مؤکد امام خمینی (ره) بود چه آن زمان که در نجف و پاریس حضور داشتند و چه زمانی که برای برقراری نظام شکوهمند اسلامی به ایران بازگشتند همواره تاکید داشتند که مسلمانان عالم باید برای عزت و سربلندی و پیروزی، وحدت خود را حفظ کنند.

امروز ما می‌توانیم از امام خمینی به عنوان اسوه و الگو درس بگیریم و توصیه‌های ایشان را سرمشق زندگی فردی و اجتماعی خود قرار دهیم.

با همدیگر مهربان، همدل و متحد و در برابر مستکبران و زورگویان مستحکم و مقاوم باشیم و با توکل و تقوای الهی آنچه خدا و رسولش از ما خواست برای جلب رضایتشان قدم برداریم و به نسل جوان با عقلانیت و بر اساس مبانی اسلام ناب آگاهی بخشی کنیم تا ان شالله بتوانیم به وظایف و رسالت خود در پیروی از راه و روش امام راحل عمل کنیم و موفق باشیم.

نظر شما