شناسهٔ خبر: 40426186 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

آخرین اخبار کرونا چهارمحال و بختیاری | از فرهنگ‌سازی رسانه‌ها در خصوص کرونا تا معضل سهل‌انگاری مردم و مسئولان

در نشست ستاد استانی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا، مسائلی همچون نگرانی در خصوص سهل‌انگاری و عادی‌انگاری، برتر بودن استان در کشور، ثبت‌نام ۴۰ هزار واحد صنفی در سامانه سلامت و فرهنگ‌سازی رسانه‌ها در خصوص استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی مطرح شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ظهر امروز جلسه ستاد استانی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در سالن شهید مردانی استانداری با حضور استاندار و اعضای ستاد برگزار شد که در این جلسه گزارشی از وضعیت کرونا در استان از سوی ریاست دانشگاه علوم پزشکی ارائه شد، همچنین در خصوص بازگشایی دانشگاه‌ها و فرهنگ‌سازی لازم در استفاده از ماسک برای تمام افراد مباحثی صورت گرفت.

مجید شیرانی در این جلسه اظهار داشت: گرچه از شدت بیماری‌زایی و تعداد مرگ و میر کاسته شده ولی تعداد بروز و شیوع بیماری کم نشده است.

وی با اشاره به اینکه وضعیت چهارمحال و بختیاری از این ویروس نسبت به دیگر استان‌های کشور، مطلوب است، تصریح کرد: علی‌رغم خوب بودن وضعیت استان‌، وضعیت، شکننده است به طوری که شهرستان کوهرنگ در معرض بحران و قرمز و شهرستان فارسان در مرحله هشدار است.

شیرانی گفت: مجاورت با استان خوزستان، کوچ عشایر و ورود مسافر به این شهرستان‌ها دلیل بحران این بیماری شده است، همچنین با توجه به اینکه استان اصفهان باز هم در مرز هشدار قرار گرفته، مراودات مردم استان با استان اصفهان افزایش یافته است.

وی یکی از تهدیدات داخلی را عادی‌انگاری و سهل‌انگاری مردم و مسئولان در زمینه این ویروس دانست و بیان داشت: بسیاری از افراد فکر می‌کنند وضعیت عادی شده است، ولی وضعیت عادی در کرونا وجود ندارد، به این معنا که شاید وضعیت استان پایدار است ولی با ثبات نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تاکید کرد: خود مراقبتی و رعایت فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک بسیار مهم است، نباید اجازه داد حساسیت جامعه نسبت به این مهم از بین برود.

وی گفت: چهارمحال و بختیاری جزو سه استان برتر کشور در زمینه میزان ابتلا و مرگ و میر را دارد به طوری که در زمینه‌ ابتلا و مرگ و میر زیر 40 درصد است.

شیرانی با اشاره به اینکه از هفته آینده دانشگاه‌ها بازگشایی خواهند شد، تصریح کرد: بازگشایی دانشگاه‌ها از مدارس خطرناک‌تر است که باید حضور دانشجویان حداقلی و به صورت فراخوان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باشد.

شیرانی بر ضدعفونی محیط و سطوح و در دسترس بودن مایعات تاکید کرد و ادامه داد: لازم است وسایل حفاظت فردی در اختیار دانشگاه قرار گرفته شود.

ثبت‌نام 40 هزار واحد صنفی در سامانه سلامت

در ادامه جلسه سید راشد جزایری اظهار داشت: 40 هزار از واحدهای صنفی استان در سامانه سلامت ثبت‌نام و کد رهگیری دریافت کرده‌اند.

وی بیان داشت: اولویت بازدیدهای مشترک از مراکز حساس مواد غذایی و آشامیدنی بوده که 15 روز یکبار بازدید از این مراکز انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت استان تاکید کرد: خطر کرونا نباید توسط تمام آحاد جامعه نادیده گرفته شود و حساسیت‌ها به هیچ وجه کم نشود.

فرهنگ‌سازی توسط رسانه‌ها صورت گیرد

فریدون رحمانی در ادامه اظهار داشت: لازم است برای حفظ شرایط موجود، برنامه‌ریزی و تلاش‌ها چندین برابر شود.

معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: برای اینکه کرونا حالت انفجاری به خود نگیرد لازم است فرهنگ‌سازی در خصوص استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی انجام شود، همچنین لازم است رسانه‌ها به طور جد به بحث فرهنگ‌سازی بپردازند، گرچه آگاهی مردم افزایش یافته ولی عملکرد ضعیف است.

وی تاکید کرد: ماسک زدن و حفاظت از خود، نشان از شخصیت افراد است، متاسفانه با وجود اینکه ماسک موجود است اما مردم استفاده نمی‌کنند، از طرفی مراودات اجتماعی افزایش یافته است که نباید اجازه داد مردم ماسک را کنار بگذارند و مراودات خود را زیاد کنند، این امر بر عهده رسانه‌ها است.

رحمانی همچنین گفت: بیمارستان‌ها به طور عادی خدمات خود را به افراد غیر کرونایی ارائه می‌دهند و نباید واهمه‌ای از مراجعه داشته باشند.

نگرانی در خصوص دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری

سعید کریمی در ادامه افزود: آموزش دانشجویان دوره کارشناسی به صورت مجازی است و در این زمینه معضلی وجود ندارد، تنها معضل و نگرانی مربوط به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری است که تعداد زیادی را شامل می‌شوند.

رئیس دانشگاه شهرکرد گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم و پروتکل‌های بهداشتی در خصوص بازگشایی دانشگاه‌ها و آغاز کلاس‌های دانشجویان انجام شده است.

در این جلسه در خصوص برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی که قرار است در استان برگزار شود تصمیم‌گیری شد که به دلیل ایجاد فرصت مناسب برای استان، به لحاظ رعایت فاصله و پروتکل‌های بهداشتی، برنامه‌ریزی صورت گیرد و همچنین تصمیم‌گیری شد تا در صورت تشخیص ستاد تنظیم بازار، در صورت کمبود مرغ در بازار، از محل‌های کم خطر وارد استان شود و  به شرط تائید بهداشت و دامپزشکی، خرد کردن مرغ در مرغ فروشی‌ها بلامانع است.

انتهای پیام/7540/ ع

نظر شما