شناسهٔ خبر: 40157142 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

قیمت نفت همچنان صعودی است؛

نفت برنت 33 دلار و 84 سنت

قیمت هر بشکه نفت برنت امروز با یک دلار و ۳۴ سنت معادل ۴.۱ درصد رشد به ۳۳ دلار و ۸۴ سنت رسید

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کاهش تولید نفت توسط تولیدکنندگان بزرگ و نشانه هایی از ترمیم تدریجی تقاضا برای انرژی به دلیل کاهش محدودیت های اجتماعی در برخی کشورها موجب شد تا قیمت نفت امروز دوشنبه بیش از یک دلار گران شود و به بالاترین رقم بیش از یک ماه اخیر برسد.

بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت امروز با یک دلار و ۳۴ سنت معادل ۴.۱ درصد رشد به ۳۳ دلار و ۸۴ سنت رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا هم امروز با یک دلار و ۴۰ سنت معادل ۴.۸ درصد رشد به ۳۰ دلار و ۸۳ سنت رسید.

موعد معاملات نفت خام آمریکا برای تحویل در ماه ژوئن روز سه شنبه به اتمام می رسد اما ظاهرا این بار دیگر خبری از تکرار افت تاریخی قیمت این شاخص نفتی به زیر صفر دلار همچون ماه گذشته نیست. ماه گذشته و در فاصله یک روز مانده به اتمام موعد معاملات نفتی برای تحویل در ماه آینده قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت منفی شد. افت شدید تقاضا و عدم وجود ظرفیت ذخیره سازی نفت اضافه بر مصرف دلیل این رویداد بی سابقه بود.

در حالی که شرکت های انرژی آمریکایی تعداد سکوهای حفاری نفت و گاز خود را برای دومین هفته متوالی کاهش داده و به پایین ترین رقم تاریخی خود رسانده اند کاهش تولید نفت همچنان ادامه دارد. این وضعیت سبب شده تا نگرانی ها در مورد پر شدن ظرفیت مخازن نفتی در کوشینگ اوکلاهاما تا حدی کاهش یابد.

این جو افزایشی در حالی در بازار نفت ایجاد شده که جرومی پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا چشم اندازی خوش بینانه را برای ترمیم اقتصادی در اواخر امسال ترسیم کرده است. وی یکشنبه شب در سخنانی گفت: «با فرض اینکه شاهد موج دوم شیوع کرونا نباشیم، من فکر می کنم شاهد ترمیم با ثبات اقتصاد آمریکا در نیمه دوم سال خواهیم بود.»

کاهش تولید قابل توجه نفت کشورهای عضو اوپک پلاس نیز از عوامل اصلی رشد قیمت نفت طی هفته های اخیر عنوان شده است.

توجه بازار به میزان فزاینده‌ای به عرضه معطوف شده زیرا بسیاری از اعضای اوپک پلاس از هدف تعیین شده برای کاهش تولید فراتر رفته اند. عربستان سعودی در ماه ژوئن یک میلیون بشکه در روز دیگر به کاهش تولید خود اضافه خواهد کرد و امارات متحده عربی و کویت هم مجموعا ۱۸۰ هزار بشکه در روز به کاهش تولیدشان اضافه می‌کنند و تولید روسیه تقریبا به هدف تعیین شده نزدیک شده است. بر این اساس کاهش چشمگیر تولید اوپک پلاس تا پایان ژوئن ادامه دارد اما ممکن است این گروه در دیدار ۱۰ ژوئن با تمدید این میزان کاهش موافقت کند.

اما کاهش تولید نفت آمریکا هم به حمایت از قیمتهای نفت کمک کرده است. آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش ماهانه خود که پنج شنبه گذشته منتشر شد، اعلام کرد آمریکا عامل کلیدی در کاهش ۱۲ میلیون بشکه در روز عرضه جهانی نفت در ماه مه خواهد بود. طبق پیش بینی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید نفت خام این کشور از رکورد ۱۲.۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ به ۱۱.۷ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۰ کاهش پیدا خواهد کرد.

در این راستا محمد خطیبی کارشناس حوزه انرژی  گفت: با توجه به اینکه توافق کاهش تولید آغاز شده، شاهد افزایش ملایم قیمت ها هستیم به گونه ای که روند نزولی قیمت ها متوقف شده و یک روند ملایم صعودی آغاز شده است.

به گفته وی پیش بینی می شود که با ادامه این روند می توان به قیمت حدود ۴۰ دلار امیدوار بود و اگر چنانچه تعهدات به خوبی اجرا شود، حتی قیمت های بالاتر هم می توانیم شاهد باشیم البته این موضوع بستگی زیادی به عملکرد کشورها دارد.

این کارشناس حوزه انرژی با تاکید بر اینکه در پایان این ماه می توان عملکرد شرکت ها و نتیجه حاصل را بازبینی کرد، تصریح کرد: اگر حدود ۸۰ درصد تعهدات اجرایی شده باشد، بازار نفت به این مساله واکنش مثبت نشان خواهد داد اما اگر تعهدات در حد ۵۰ تا ۶۰ درصد یا کمتر عملی شود، خیلی واکنش بازار مثبت نخواهد بود.

خطیبی با بیان اینکه شیب ملایم افزایش قیمت که آغاز شده نشان دهنده واکنش مثبت بازار است اما اینکه انتظار داشته باشیم در فاصله کم به قیمت های ۶۰ تا ۷۰ دلار برسیم، انتظار غیر واقع بینانه است، گفت: باتوجه به اینکه هنوز دنیا بحران کرونا را پشت سر نگذاشته است، نمی توان انتظار تحول بزرگ در این صنعت را داشت.

وی با بیان اینکه علت اصلی کاهش تقاضا نفت در دنیا ویروس کرونا بوده و تا زمانی که این ویروس ریشه کن نشود، شرایط به حالت گذشته بازنمی‌گردد، اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از کشورها درگیر این یروس هستند و شرایط عادی نیست.

این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به وضعیت تولید نفت در آمریکا، اظهار کرد: برنامه های توسعه ای شل آمریکا زیر سوال رفته است و با قیمت های زیر ۳۰ دلار نمی توان برنامه توسعه ای خاصی را اجرا کرد اما اگر قیمت‌ها به بالای ۴۰ دلار برسد، سرمایه گذاران می توانند امیدوار باشند تا مجددا سرمایه گذاری ها رونق بگیرد.

خطیبی با تاکید بر اینکه تا زمانی که قیمت ها زیر ۴۰ دلار است، برنامه های سرمایه گذاری خیلی نمی تواند امیدوارکننده باشد، تصریح کرد: اکنون شاهد هستیم که فعالیت دکل‌ها در آمریکا کم شده و این مساله یک شاخص است و فعالیت دکل‌ها به عنوان یک شاخص مطرح می شود که اکنون کاهش پیدا کرده و دلیل آن کاهش فعالیت های توسعه ای است.

به گفته وی اگر قیمت ها مرز ۴۰ دلار را رد کند، می توان نسبت به بهبود وضعیت بازار نفت امیدوار بود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما