شناسهٔ خبر: 39960344 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

تصویب حذف سود وام‌های خارج از عقود اسلامی کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد

رئیس دانشگاه آزاد بر لزوم تدوین طرح جامع راهبردی پنج ساله این دانشگاه تأکید کرد و گفت: چابک‌سازی، تدوین برنامه مدیریت مالی و تشکیل شورای اقتصادی از جمله برنامه های اجرایی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه هیأت رئیسه این دانشگاه که در سازمان مرکزی برگزار شد، با تأکید بر لزوم رعایت کامل موازین شرعی و اسلامی در این دانشگاه، اظهار داشت: از دهه ۶۰ تسهیلات مختلفی در قالب وام به کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ارائه می شد که متاسفانه خلاف بخشنامه‌های این دانشگاه، خارج از عقود اسلامی از این وام ها سود دریافت می شد که این عدد حتی به ۱۲ درصد هم می رسید.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: از ابتدای دوره مدیریت جدید دانشگاه و با پیشنهاد معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، حذف سود وام های خارج از عقود اسلامی کارکنان در دستور کار قرار گرفت و پس از اصلاحات لازم و تدوین مقررات جدید، از ابتدای خردادماه امسال دریافت هرگونه سود از وام های ارائه شده از محل منابع دانشگاه حذف می شود.

طهرانچی در ادامه این جلسه با تبریک ولادت امام حسن مجتبی(ع)، گفت: امروز همزمان با ولادت کریم اهل بیت(ع)، اولین جلسه هیأت رئیسه به صورت حضوری در سال جدید را برگزار می کنیم و از این امام همام می خواهیم به دانشگاه آزاد اسلامی برکت عطا بفرماید.

وی بر لزوم شفاف‌سازی عملکرد و ارائه گزارش های مشخص، سیستمی و پاسخگویی شایسته به هیأت امنا تأکید کرد و گفت: تمامی اعضای هیأت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی باید گزارشات مکتوب خود را به صورت مرتب برای اعضای هیأت امنای دانشگاه ارسال کنند.

عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه تدوین طرح جامع راهبردی پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی، اقدام ضروری است که باید انجام شده و به تصویب هیأت رئیسه و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی برسد، افزود: خوشبختانه در این زمینه از ماه ها قبل و همزمان با شروع پیاده‌سازی سند دانشگاه اسلامی، فعالیت هایی را در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز کرده‌ایم. هدف ما در برنامه ها، افق ۱۴۰۴ بوده و اکنون نیز در تلاشیم یک برنامه جامع راهبردی پنج ساله تا سال ۱۴۰۴ تدوین کنیم.

وی افزود: این برنامه تنها مربوط به سازمان مرکزی نبوده و شامل استان ها نیز می شود. به این شکل که سیاست و برنامه‌ریزی توسط سازمان مرکزی انجام شده و استان ها در سطح برنامه‌ریزی عملیاتی و اجرا درگیر خواهند شد.

طهرانچی، دانشگاه مرجعیت‌ساز و اقتدارآفرین را یکی از بسته های کاری طرح پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی دانست و گفت: برای مدل دانشگاه کارآمد باید برنامه های اقتصادی، فناوری، بازنگری قوانین و روان‌سازی برای پنج سال تدوین شود. در این راستا برنامه جامع مدیریت اقتصادی دانشگاه ذیل برنامه دانشگاه کارآمد تهیه شده که تا سه ماه آینده برای تایید به هیأت امنای دانشگاه ارسال می شود.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه الهام‌بخش یکی دیگر از بسته های کاری طرح پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی است که امور مربوط به آن توسط معاونت امور بین‌الملل و دانشجویان غیرایرانی انجام شده و به صورت پروژه‌محور در حال تدوین است. نکته قابل توجه این است که همه این بسته ها باید ذیل برنامه جامع راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی برای مدت پنج سال احصاء شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: اولین بحث اجرایی این دانشگاه، چابک‌سازی، تدوین برنامه مدیریت مالی و تشکیل شورای اقتصادی است که به طور جدی از سوی هیأت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی پیگیری می شود.

طهرانچی در پایان خاطرنشان کرد: نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشیم، این است که با درایت و همدلی، یکپارچه‌سازی را در دانشگاه آزاد اسلامی تقویت کنیم. به این منظور، به جای نظام بخشنامه‌محور، با اقناع مدیران و مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی، کارها را پیش خواهیم برد، چرا که معتقدیم اگر اقناع پیش نیاید، موفقیت حاصل نخواهد شد.

در این جلسه، موضوع حذف وام های ربوی و خارج از عقود اسلامی به کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی مورد تصویب اعضا قرار گرفت و مقرر شد از ابتدای خردادماه سال جاری، تمامی وام های پرداختی به کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه که از محل منابع داخلی دانشگاه پرداخت می شود، در قالب قرض الحسنه و یا عقود اسلامی ارائه شود.

همچنین در ادامه مجید مشکینی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به مصوبات امروز جلسه هیأت رئیسه دانشگاه، گفت: با توجه به تاکید اعضای هیأت امنا و هیأت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی، موضوع حذف سود وام‌های خارج از عقود اسلامی کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه به عنوان یکی از اولویت‌های این معاونت در دستور کار قرار گرفت و ضمن بررسی موضوع، قوانین و مقررات لازم برای حذف این سودها تهیه و تدوین شد.

وی ادامه داد: از دهه شصت چند نوع تسهیلات اعتباری در قالب وام‌های ضروری، مسکن، خودرو و تعمیر مسکن از محل منابع داخلی دانشگاه آزاد اسلامی به کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه پرداخت و از این وامها سود دریافت می‌شد که خارج از عقود اسلامی و بخشنامه‌های دانشگاه بود و با موازین شرعی مخالفت داشت.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: حدود یک سال است که در این معاونت به دنبال اصلاح وام‌های خارج از عقود اسلامی دانشگاه بودیم که خوشبختانه در جلسه امروز هیأت رئیسه دانشگاه و همزمان با سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) موضوع «حذف سود وام‌های خارج از عقود اسلامی در دانشگاه» به تأیید رئیس و اعضای هیأت رئیسه دانشگاه رسید.

مشکینی تشریح کرد: براساس بند یک این بخشنامه، کلیه تسهیلات اعطایی از محل منابع داخلی دانشگاه، از ابتدای خردادماه سال ۱۳۹۹ در قالب قرض‌الحسنه بوده و کارمزد تمامی آنها صرفاً براساس نحوه محاسبه کارمزد وام صندوق پس‌انداز دانشگاه، مندرج در بخشنامه شماره ۵۶/۴۰۲۹۹۱ مورخ  ۱۳۹۱/۱۱/۱۸  محاسبه و دریافت می‌شود و مابقی شرایط تابع مقررات مندرج در بخشنامه و دستورالعمل‌های قبلی است.

عضو هیأت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: همچنین براساس تبصره این بخشنامه، مانده بدهی وام‌های تسویه نشده، پس از کسر مانده سود در تاریخ ۱۳۹۹/۳/۱ می‌بایست به عنوان تسهیلات جدید تلقی و کارمزد آن براساس کارمزد مندرج در بند یک محاسبه و به مانده اصل تسهیلات اضافه و طبق مانده تعداد اقساط قبل از تاریخ ۱۳۹۹/۳/۱ مجدداً تقسیط و از دریافت کنندگان تسهیلات دریافت و اعمال حساب شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: خلاف آنچه از سوی برخی جریان‌ها گفته می‌شد، ما به هیچ وجه تغییری در وام ها نداشتیم و مقابل ارائه تسهیلات را نگرفتیم، بلکه تنها به دنبال حذف سود خارج از عقود اسلامی بودیم، چرا که معتقدیم تمامی ضوابط و مقررات دانشگاه آزاد اسلامی باید مطابق با موازین اسلامی باشد.

مشکینی از رایزنی و مقدمات انعقاد قرارداد با برخی از بانک‌ها برای ارائه تسهیلات به کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور همه تلاش ما رفع نگرانی معیشتی کارکنان و اعضای هیأت علمی است. با توجه به این موضوع، صحبت‌های اولیه برای دریافت وام‌ ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن و وام ضروری ۷۰ میلیونی در قالب مرابحه انجام شده که به زودی نتایج آن اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام/

نظر شما