اعتمادآنلاین| محمد میررضوی با بیان اینکه گرانی سال گذشته تکرار نخواهد شد، اظهار کرد: با توجه به بارندگیهای مناسب در سال زراعی جاری به ویژه در بهار پیش بینی سالی پر محصول میشود.
وی ادامه داد: انتظار می رود تولید محصولات سبزی و صیفی از جمله گوجه فرنگی نیز افزایش داشته است.
میررضوی با تاکید بر اینکه گوجه فرنگی اصلیترین ماده اولیه تولید رب است، افزود: فراوانی در تولید گوجه فرنگی بازار متعادلتری در پیش روی این محصول قرار میدهد.
وی اضافه کرد: البته تولید بالای گوجه فرنگی به معنی بدون تغییر ماندن قیمت رب نیست چراکه سایر مولفههای موثر در هزینه تمام شده تولید افزایش قیمت داشتهاند.
به گفته میرضوی؛ یکی از این مولفهها هزینه حمل و نقل است که در پی شیوع کرونا افزایش داشته است.
وی دیگر عامل موثر بر رشد قیمت رب را افزایش دستمزد عنوان کرد.
میررضوی اظهار کرد: رشد دستمزد به تنهای 3 درصد بر هزینه تمام شده تولید میافزاید.
وی دیگر عوامل موثر بر هزینه تمام شده تولید و قیمت محصول نهایی را قیمت بسته بندی از جمله قیمت ورق قوطی و درب قوطی و ... برشمرد.
میررضوی پیش بینی کرد با در نظر گرفتن مجموع هزینه نهایی تولید، قیمت رب در سالجاری افزیش 6 تا 7 درصدی داشته باشد.
دبیر سندیکای صنایع کنسرو میزان متوسط تولید رب در کشور در هر سال را 600 تا 700 هزار تن اعلام کرد.
میررضوی معتقد است؛ درسالجاری میزان تولید رب با توجه به رشد تولید گوجه فرنگی افزایش خواهد یافت.
وی میزان احتمالی افزایش تولید رب را غیرقابل پیش بینی دانست چرا که میزان افزایش آن تحت تاثیر کشش بازار داخلی و خارجی خواهد بود و تولیدکنندگان بر اساس آن برنامه ریزی خواهند کرد.
افزایش قیمت گوجه فرنگی و در پی آن رب گوجه فرنگی در ابتدای سال 98 بیسابقه بود. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در اردیبهشت سال 98 بیشترین افزایش قیمت اقلام خوراکی نسبت به ماه مشابه سال قبل ردیبهشت 1397 مربوط به اقلام « پیاز» با 306,0 درصد افزایش، «رب گوجه فرنگی» با 246.6 درصد افزایش، « سیب زمینی » با 241.3 درصد افزایش، « گوجه فرنگی» با 186.8 درصد افزایش درصد بود.
منبع: ایلنا
نظر شما