شناسهٔ خبر: 39342439 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

انواع طعم دهنده ها

افکار

در صنایع غذایی بسیاری از از تولید کنندگان از طعم دهنده های مختلف , اسانس ها و تقویت کننده های طعم استفاده میکنند که استفاده از این محصولات برای اراءه محصول نهایی باکیفیت الزامی است حال به برخی از این مواد میپردازیم و معرفی کوتاهی پیرامون آن خواهیم داشت.

صاحب‌خبر -
به گزارش افکارنیوز،

در صنایع غذایی بسیاری از از تولید کنندگان از طعم دهنده های مختلف , اسانس ها و تقویت کننده های طعم استفاده میکنند که استفاده از این محصولات برای اراءه محصول نهایی باکیفیت الزامی است حال به برخی از این مواد میپردازیم و معرفی کوتاهی پیرامون آن خواهیم داشت.

مونوسدیم گلوتامات

این محصول که به نمک گلوتامات نیز معروف است یکی از پر مصرف ترین محصولات شیمیایی است که بیشترین کاربرد آن به عنوان تقویت کننده طعم مواد خوراکی است ! این ماده میتواند باعث افزایش بزاغ دهان و همچنین افزایش حس چشایی شود .

عمده مصرف این ماده در ایران به منظور تولید اسنک های پایه ذرت نظیر پفک ها ,  تولید سوسیس و کالباس جهت بهود و تقویت طعم گوشت و مرغ  , تولید همبرگر های آماده و ... است .

وانیلین یا وانیل

وانیل ماده ای سنتزی است که اکثر ما آنرا با بسته بندی های آبی و عکس خرس سفید روی آن میشناسیم ! این وانیل با نام وانیل خرسی بسیار محبوب شده است که در صنایع شیرینی , کیک , کلوچه و ... بسیار محبوب است و محصول کشور چین است که امروزه تقلبی ان در بازار جهانی بسیار زیاد شده است و عطر و طعم قدیم را ندارد .

این ماده با توجه به عطر شیرینی که دارد اصلا شیرین نیست و جزو یکی از تلخ ترین ماده های مورد استفاده صنایع شیرینی پزی است که بوی خیلی خاصی دارد .

منتول

منتول کریستال یا جوهر نعنا یکی از موادی است که بسیاری از ما با آن اشنا هستیم منتول ماده ایست که درون برگ های نعناع فلفلی یافت می شود و با سنتز مقدار زیادی برگ نعنا مقدار اندکی منتول بدست می آید . منتول بدست آمده در تولید دارو , تولید آب نبات و آدامس بسیار پر کاربرد است .

لازم به ذکر است استفاده این ماده در دوز های بالا میتواند باعث آسیب به دستگاه ایمنی بدن و حتی مرگ شود ! استفاده منتول اکالیپتوس و نعنا در سونا های بخار بسیار پر طرفدار است زیرا باعث گشایش راه تنفسی و حس خنکی می شود .

اسید سیتریک

این محصول بسیار جالب و خوشمزه پایه اصلی مزه های ترش در محصولات غذایی است ! از اسید سیتریک هم به عنوان عامل نگهدارنده و هم به عنوان عامل ترش کننده در تولید آب میوه ها , لواشک , آلوجنگی , آلبالو و کلیه محصولاتی که نیاز به ته مزه ترش دارند استفاده می شود .

 

 

 

نظر شما