شناسهٔ خبر: 39115594 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

معاون درمان وزارت بهداشت در نشست خبری آنلاین

دریافت ودیعه از بیماران کرونایی تخلف است و شدیدا برخورد می‌کنیم/ هزینه متوسط درمان بین ۲ تا ۴.۵ میلیون تومان است/ از پیک گذشته‌ایم و احتمال بحران کم است؛ حقیقت را می‌گوییم همان گونه که روز اول گفتیم

آمارها نشان می‌دهد، این کشورها هنوز به پیک ابتلا نرسیده‌اند، در حالی که ما توانستیم با پیودن روند ملایم، زمان بیشتری برای مدیریت اوضاع به دست آوریم؛ بنابراین، در این روزها در روند نزولی ابتلا هستیم و امکانش کم است به بحران دچار شویم، اما همه چیز به مردم بستگی دارد.

صاحب‌خبر -
تابناک اجتماعیمعاون درمان وزارت بهداشت، با تاکید بر تاخیر در رسیدن کیت‌های اولیه تشخیصی از سازمان بهداشت جهانی به کشورمان، احتمال بحرانی شدن اوضاع در روزهای پیش روی را کم دانست و تاکید کرد، اگر نتیجه بیان این مطلب راحت کردن خیال عده‌ای و انجام رفتار پرخطر هم باشد، نمی‌توان به مردم دروغ گفت.

به گزارش «تابناک»؛ دکتر قاسم جان بابایی در نشست خبری با اصحاب رسانه ـ که آنلاین برگزار شد ـ با تاکید بر ابلاغ دستورالعمل‌های ویژه کرونایی به مراکز درمانی به فاصله دو هفته پیش از شناسایی نخستین مورد مبتلا به کووید 19 در کشور، از اختصاص بزرگترین بیمارستان های کشور به بستری و درمان بیماران کرونایی خبر داد و نتیجه چنین تدابیری را در کنار اقداماتی از جمله در خانه نگه داشتن افراد سن و سال دار که مردم فهیم ایران آن را در دستور کار قرار دادند، رسیدن به فاز مدیریت بیماری ذکر کرد.

وی با تاکید بر این که شرایط ایران باثبات تر از کشورهای اروپایی و آمریکاست، گفت: آمارها نشان می‌دهد، این کشورها هنوز به پیک ابتلا نرسیده‌اند، در حالی که ما توانستیم با پیمودن روند ملایم، زمان بیشتری برای مدیریت اوضاع به دست آوریم. بر این اساس در این روزها در روند نزولی ابتلا قرار داریم و امکانش کم است به بحران دچار شویم؛ اما در پاسخ به این که آیا ممکن است در نقاطی با شیوع رو به افزایش مواجه باشیم، بله ممکن است و همه چیز به رفتار مردم بستگی دارد.

 
دریافت ودیعه از بیماران کرونایی تخلف است و شدیدا برخورد می‌کنیم/ هزینه متوسط درمان بین ۲ تا ۴.۵ میلیون تومان است/ احتمال بحران کم است؛ حقیقت را می‌گوییم همان گونه که روز اول گفتیم
 

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به که آیا طرح مساله‌ای مانند احتمال کم بحران موجب نخواهد شد مردم خیالشان راحت شود و رفتار پرخطر نشان دهند و به شیوع دامن زده شود، گفت: ما که نمی‌توانیم به مردم دروغ بگوییم تا خیالشان راحت نشود. همان گونه که روز اول حقیقت را با مردم در میان گذاشتیم و به محض آنکه پی بردیم تست دو تن از افراد مشکوک به ابتلا مثبت شده، با وجود آنکه دو روز به انتخابات مانده بود این حقیقت را با مردم در میان گذاشتیم و من در تلویزیون بر این واقعیت تاکید کردم، حالا هم باید روند و حقایقی که نشان می‌دهد را صادقانه با مردم در میان بگذاریم.

وی افزود: البته آمار‌ها در نتیجه بیماریابی فعال (Case Finding)، صعود نشان می‌دهد، اما روند نشان از عبور از پیک دارد و این را می‌شود از میزان مراجعات سرپایی به مراکز درمانی نیز دریافت. در رسیدن به این نقطه همراهی مردم، اقداماتی مانند تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات، رسیدن تعطیلات نوروزی و همراهی مردم در سفر نرفتن و این دست موارد نقش به سزایی ایفا کردند، اما اگر تصور کنیم همه چیز تمام شده، خطاست، چون مثل کشتی گیری که ممکن است در ثانیه آخر با یک خطا ببازد یا مثل فوتبال که دقیقه و ثانیه آخر ممکن است نتیجه برگردد، باید تا پایان مراقب باشیم.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به سوالی در خصوص هزینه‌های دریافتی از بیماران و تاثیر کرونا بر درآمد بیمارستان‌ها گفت: ما هیچ گونه تعرفه‌ای برای کرونا نداریم و در خصوص این بیماری جز تست که رایگان انجام می‌شود، باقی هزینه‌ها بر اساس تعرفه‌های قبلی صورت می‌گیرد، چه هتلینگ و چه امور دیگر. دریافتی هایمان هم به صورت ۹۰/۱۰ است یعنی ۹۰ درصد بیمه و ۱۰ درصد فرانشیز که بیمار می‌پردازد و اگر نداشته باشد هم نمی‌گیریم و از طریق مددکاری تامین می‌شود.

وی افزود: در خصوص بیمارستان‌ها و درآمدهایشان هم با کاهش مواجهیم که با مسئولان سازمان برنامه بودجه در میان گذاشته‌ایم تا تدابیری ویژه در این خصوص بیندیشند. در حال حاضر هزینه درمان بیماران برای آن دسته از بیماران که در آی سی یو تحت مراقبت قرار می‌گیرند به طور متوسط حدود ۴.۵ میلیون تومان و برای آن‌هایی که در بخش بستری می‌شوند متوسط حدود ۲ میلیون تومان است.

جان بابایی در پاسخ به سوالی در خصوص هزینه تست‌های کرونا که در آزمایشگاه‌های خصوصی انجام می‌شود، گفت: در خصوص تست کرونا هم به مانند دیگر امور مربوط به بیماری تعرفه گذاری نداشته‌ایم و اگر جایی نیاز به تست باشد، خودمان رایگان انجام می‌دهیم و نمونه گیری در مراکز بهداشت و بیمارستان‌ها در حال انجام است. از مردم خواهش داریم برای تست به جایی مراجعه نکنند و به این آزمایشگاه‌های خصوصی هم نروند.

 
دریافت ودیعه از بیماران کرونایی تخلف است و شدیدا برخورد می‌کنیم/ هزینه متوسط درمان بین ۲ تا ۴.۵ میلیون تومان است/ احتمال بحران کم است؛ حقیقت را می‌گوییم همان گونه که روز اول گفتیم
 

معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به سوال «تابناک» در خصوص چرایی دریافت مبالغ میلیونی به عنوان ودیعه از بیماران کرونایی در برخی مراکز درمانی غیردولتی گفت: ابتدا از مردم می‌خواهیم به مراکز دولتی مراجعه کرده و از ظرفیت خوبی که برای این بیماری در بیمارستان‌ها تدارک دیده‌ایم و ۵۰ درصد آن خالی است استفاده کنند، اما اگر به بخش خصوصی یا مراکز وابسته به مراکز مراجعه کنند هم نباید از ایشان ودیعه، آن هم میلیونی دریافت شود و این کار تخلف است.

وی افزود: لازم است بار دیگر تاکید کنم که ما تعرفه جدیدی برای کرونا و درمان آن نداریم و اگر مرکزی یا بیمارستانی از بیماران مبالغی تحت این عنوان دریافت کند یا ودیعه بگیرد، هم تقاضا داریم این موارد را با ما در میان بگذارند و هم تاکید داریم که رسیدگی خواهیم کرد و مراتب را از تذکر تا کاهش درجه اعتباربخشی و حتی تعطیلی مراکز و بیمارستان‌های متخلف پیش خواهیم رفت.

جان بابایی در پاسخ به سوالی در خصوص کم شماری مبتلایان در پی تست نکردن شماری از افراد مشکوک، گفت: اگر در بخش درمانی، فردی علائمی داشته باشد و نتیجه سی تی اسکن نیز ابتلای وی باشد، به عنوان بیمار کرونایی محسوب می‌شود، درمان کرونایی می‌گیرد و اگر خدای ناکرده فوت هم کند، کرونایی محسوب می‌شود و به تست نیازی نیست، اما در کل نه فقط در کشورمان، که در جهان روال این است که همه مبتلایان شناسایی نمی‌شوند و این حقیقت را می‌شود در آمار همه کشور‌های دیگر هم دید.

اما تکلیف بیماران غیرکرونایی که نگران مراجعه به مراکز درمانی هستند و آمار‌هایی که حکایت از ابتلای درصد بزرگی از مردم به کووید ۱۹ در نتیجه مراجعه شان به مراکز درمانی دارد، چیست؟ معاون وزیر بهداشت ضمن رد و تکذیب این آمار و اخبار، گفت: در تدارکیم تا بیمارستان‌هایی را صرفا به کرونا و ارائه خدمات به بیماران کرونایی اختصاص دهیم تا این نگرانی‌ها رفع شود و در عین حال تاکید داریم که افراد برای امور غیرضروری به بیمارستان‌ها نروند.

معاون درمان وزارت بهداشت درباره تعداد پزشکان و پرستاران در خط مقدم مقابله با کرونا گفت: بیش از ۱۰۰ هزار پرستار و بیش از ۱۲ هزار پزشک مستقیم از بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها مراقبت می‌کنند و در خط مقدم مقابله با این بیماری قرار دارند؛ اما افزون بر این‌ها در بیشتر استان‌های کشور سامانه پاسخگویی راه‌اندازی شده است و پزشکان در منزل به بیماران مشاوره تلفنی می‌دهند و موارد زیادی از کادر درمان در این حوزه به بیماران خدمت‌رسانی می‌کنند.

دریافت ودیعه از بیماران کرونایی تخلف است و شدیدا برخورد می‌کنیم/ هزینه متوسط درمان بین ۲ تا ۴.۵ میلیون تومان است/ از پیک گذشته‌ایم و احتمال بحران کم است؛ حقیقت را می‌گوییم همان گونه که روز اول گفتیم
جان‌بابایی در پاسخ به سوالی درباره میزان نیاز هفتگی به کیت‌های تشخیصی در کشور گفت: ما در دبیرخانه شورای کرونا دو اقدام مهم را در پیش داریم؛ یکی کاهش مرگ‌ومیر ناشی از کرونا و دوم خرید زمان برای شکست حلقه انتقال ویروس. اکنون بیمارانی را که در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند، حتی بدون تست با علائم بالینی و سی تی اسکن شناسایی می‌کنیم و اقدامات درمانی انجام می‌شود، اما نگرانی ما برای افرادی است که بی علامت هستند یا علائم خفیف دارند، چون شاید این افراد آلوده باشند و دیگران را مبتلا کنند. اینجاست که نقش تست و غربالگری اهمیت پیدا می‌کند. برای این افراد که ممکن است مبتلا باشند، از طریق تست می‌توانیم اقدام به قرنطینه و جداسازی کنیم و هر چه ظرفیت تست بیشتری در غربالگری استفاده شود، به کنترل بیماری بیشتر کمک خواهد کرد.

معاون درمان وزارت بهداشت، با بیان اینکه از سه گروه باید خیلی مراقبت کنیم، گفت: ما از اطفال و جوانان که می‌توانند ناقل و چرخه انتقال ویروس باشند، افراد مسن و دارای بیماری‌های زمینه‌ای که می‌توانند بالاترین مرگ و میر ناشی از کرونا را داشته باشند و افرادی که در بازار کسب و کار می‌کنند، باید مراقبت کنیم. اگر با تست‌ها افراد آلوده در این گروه‌ها را شناسایی و قرنطینه کنیم، زنجیره انتقال بیماری شکسته خواهد شد. به ‌طور کلی باید توجه داشت که تست‌ها در غربالگری بسیار کمک‌کننده خواهند بود.

 

نظر شما