دُیماج یا دگماژ یک غذای محلی منسوب به استانهای قزوین و آذربایجان شرقی است. این غذای سبک برای افطار و عصرانه و پیش غذا مناسب است. دیماج را به راحتی و هر زمانی که بخواهید میتوانید درست کنید. چون مواد اولیه آن در هر خانهای پیدا میشود.
در فصل تابستان میتوانید این غذا را همراه با هندوانه خنک یا انگور و سبزی خوردن میل کنید. قزوینیها روش خاصی برای سرو این غذای خوشمزه و عجیب دارند.
باید مقداری از دیماج را در استکان کمر باریک بریزید و روی آن را با قاشق فشار دهید. استکان را برعکس کنید و آهسته به پشت آن ضربه بزنید و دیماج لقمه شده را میل کنید. تبریزیها در تهیه این غذا از ماست خامهای و پنیر تبریزی استفاده میکنند. دُیماج به خاطر سبک بودن و مواد به کار رفته در آن یک غذای مقوی برای کودکان به شمار میرود.
گفته میشود این غذا در قدیم در همدان برای ماه رمضان نیز درست میشده و همدانیها در تهیه آن از تخم رازیانه و روغن حیوانی استفاده میکردند. یکی از موادی که در این غذا کاربرد دارد گردو میباشد. در گردو، منیزیم و فسفر نیز وجود دارد. مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز پیدا شده است. گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامینهای B ۶، B ۱ و B ۵ (پانتوتنیک اسید) میباشد. در گردو ویتامینهایی نظیر E، B ۳ و B ۲ نیز وجود دارد. اگر از این دستور پخت قزوینی خوشتان آمد میتوانید سری به طرز تهیه سایر دسرها و شیرینیهای قزوینی بزنید.
مواد لازم
نان لواش خشک شده: ۵۰۰ گرم
سبزی خوردن: ۲۵۰ گرم
پیاز بزرگ: ۲ عدد
سیر: سه تا چهار حبه
گردو خرد شده: یک پیمانه
خیار: دو عدد
کره: ۱۰۰ گرم
پودر گلپر: یک قاشق غذا خوری
سماق: ۱ قاشق مربا خوری
پنیر: نصف پیمانه
شیر یا دوغ: به میزان لازم
فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
مراحل پخت
مرحله ۱
پیازها را خلالی خرد کرده و با کره سرخ کنید.
مرحله ۲
به پیاز سرخ شده زردچوبه اضافه کنید.
مرحله ۳
نان لواش خشک شده را خرد کنید و روی آن کمی آب، شیر یا دوغ بریزید تا خیس شود.
مرحله ۴
سبزی، گوجه، خیار و گردو را ساطوری خرد کرده و با هم مخلوط کنید.
مرحله ۵
پنیر له شده را با سماق، گلپر و سیر و فلفل مخلوط کنید و روی سبزیجاتی که قبلا خرد کردید بریزید.
مرحله ۶
پیاز داغ را به مخلوط اضافه کنید.
مرحله ۷
نان لواش خیس را هم بیفزاید.
مرحله ۸
مواد را داخل یک ظرف جدید بریزید و اجازه بدهید تا نیم ساعت در یخچال استراحت کنند.
مرحله ۹
پس از نیم ساعت غذای شما آماده استفاده است.
منبع: غذالند
∎
در فصل تابستان میتوانید این غذا را همراه با هندوانه خنک یا انگور و سبزی خوردن میل کنید. قزوینیها روش خاصی برای سرو این غذای خوشمزه و عجیب دارند.
باید مقداری از دیماج را در استکان کمر باریک بریزید و روی آن را با قاشق فشار دهید. استکان را برعکس کنید و آهسته به پشت آن ضربه بزنید و دیماج لقمه شده را میل کنید. تبریزیها در تهیه این غذا از ماست خامهای و پنیر تبریزی استفاده میکنند. دُیماج به خاطر سبک بودن و مواد به کار رفته در آن یک غذای مقوی برای کودکان به شمار میرود.
گفته میشود این غذا در قدیم در همدان برای ماه رمضان نیز درست میشده و همدانیها در تهیه آن از تخم رازیانه و روغن حیوانی استفاده میکردند. یکی از موادی که در این غذا کاربرد دارد گردو میباشد. در گردو، منیزیم و فسفر نیز وجود دارد. مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز پیدا شده است. گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامینهای B ۶، B ۱ و B ۵ (پانتوتنیک اسید) میباشد. در گردو ویتامینهایی نظیر E، B ۳ و B ۲ نیز وجود دارد. اگر از این دستور پخت قزوینی خوشتان آمد میتوانید سری به طرز تهیه سایر دسرها و شیرینیهای قزوینی بزنید.
مواد لازم
نان لواش خشک شده: ۵۰۰ گرم
سبزی خوردن: ۲۵۰ گرم
پیاز بزرگ: ۲ عدد
سیر: سه تا چهار حبه
گردو خرد شده: یک پیمانه
خیار: دو عدد
کره: ۱۰۰ گرم
پودر گلپر: یک قاشق غذا خوری
سماق: ۱ قاشق مربا خوری
پنیر: نصف پیمانه
شیر یا دوغ: به میزان لازم
فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
مراحل پخت
مرحله ۱
پیازها را خلالی خرد کرده و با کره سرخ کنید.
مرحله ۲
به پیاز سرخ شده زردچوبه اضافه کنید.
مرحله ۳
نان لواش خشک شده را خرد کنید و روی آن کمی آب، شیر یا دوغ بریزید تا خیس شود.
مرحله ۴
سبزی، گوجه، خیار و گردو را ساطوری خرد کرده و با هم مخلوط کنید.
مرحله ۵
پنیر له شده را با سماق، گلپر و سیر و فلفل مخلوط کنید و روی سبزیجاتی که قبلا خرد کردید بریزید.
مرحله ۶
پیاز داغ را به مخلوط اضافه کنید.
مرحله ۷
نان لواش خیس را هم بیفزاید.
مرحله ۸
مواد را داخل یک ظرف جدید بریزید و اجازه بدهید تا نیم ساعت در یخچال استراحت کنند.
مرحله ۹
پس از نیم ساعت غذای شما آماده استفاده است.
منبع: غذالند
نظر شما