به گزارش تارنمای پایگاه خبری "عرب ۴۸" گانتس پس از دیدار با لیبرمن در بیانیهای اعلام کرد که دو طرف برای تشکیل دولت به توافق رسیدند تا اسرائیل از بنبست سیاسی خارج و مانع برگزاری چهارمین دوره انتخابات پارلمانی شوند.
گانتس افزود: ما همچنان به بحث در مورد جزئیات و تدوین اهداف مشترک ادامه خواهیم داد.
از سوی دیگر، لیبرمن این دیدار را بسیار خوب اعلام کرد و تشکیل نشدن دوباره دولت ائتلافی در سرزمینهای اشغالی و برگزاری انتخابات دوباره را بدترین سناریوی ممکن دانست.
لیبرمن که پیشتر به عنوان یکی از نزدیکترین متحدان نتانیاهو برای تشکیل کابینه از وی یاد میشد و در کابینه پیشین وی سمت وزیر جنگ را داشت به خاطر شلیک موشکهای مقاومت از سمت خود استعفا کرده بود.
وی اخیرا به دشمن شماره یک بی بی تبدیل شده است، در این باره نسبت به هرگونه پیشرفت در مذاکرات آینده ابراز امیدواری کرد.
گانتس پس از دیدار با لیبرمن به دیدار رهبران فهرست مشترک احزاب عرب رفت که حزب ائتلافیشان توانسته است ۱۵ کرسی از مجموع ۱۲۰ کرسی کنست را در بیست و سومین انتخابات پارلمانی در سرزمینهای اشغالی بدست آورد.
وی با "ایمن العوده" رییس و "احمد الطیبی" رییس این فراکسیون در کنست و "منصور عباس" عضو این فهرست مشترک دیدار کرده است.
گانتس در این دیدارها اعلام کرده است که تصمیم جدی دارد که مانع برگزاری چهارمین دور از انتخابات پارلمانی در سرزمینهای اشغالی شود.
حزب ائتلافی آبی سفید (متشکل از ۴ حزب) در این دوره موفقیت چندانی نداشت و با کاهش ۲ کرسی نسبت به انتخابات دور پیشین، ۳۲ کرسی را از آن خود کرد.
این درحالی است که حزب لیکود با سه کرسی بیشتر نسبت به دور گذشته موفق شد ۳۶ کرسی را در این انتخابات بدست آورد.
پس از این احزاب سهگانه، حزب افراطی "شاس" به ریاست "أرییه درعی" ۱۰ کرسی، حزب اسرائیل خانه ما به ریاست لیبرمن در کنار احزاب "اتحاد یهودیت توراتی"، ائتلاف کارگر،گیشر و مرتص به رهبری "عمیر پرتس" هر یک هفت کرسی را بدست آوردند.
براساس این گزارش همچنین، احزاب دست راستی به رهبری "ایلیت شاکید" وزیر پیشین دادگستری کابینه نتانیاهو و نفتالی بنت وزیر جنگ کابینه بیبی نیز ۶ کرسی را کسب کرد.
دور سوم انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی روز دوشنبه (۱۲ اسفندماه/۲ مارس) در حالی برگزار شد که در دو دور گذشته در ماههای فروردین و شهریور به علت ناتوانی رهبران حزب اکثریت در تشکیل کابینه با شکست مواجه شدند.
براساس قانون اساسی رژیم صهیونیستی، حزبی قادر به تشکیل کابینه خواهد بود که ۶۱ کرسی یعنی نصف به اضافه یک را در کنست به دست آورد. با این حساب هر یک از احزاب بخواهند دولت تشکیل دهند، باید همراهی دیگر احزاب را با خود همراه کنند.
در صورتی که هیچ یک از احزاب نتوانند موافقت احزاب دیگر را بدست آورند، بار دیگر کنست منحل و برای چهارمین بار متوالی انتخابات پارلمانی زودهنگام دیگری در سرزمینهای اشغالی برگزار خواهد شد.
نظر شما