شناسهٔ خبر: 38510637 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

افتخار آفرینی از دیار «پهلوانان» خراسان شمالی / برافراشتن پرچم علمی ایران در جهان

در پس هر خبر خوب یک همت بلند نهفته است، همتی که ممکن است از یک جوان ۲۰ ساله و شاید جوان‌تر باشد؛ فردی که بدون توجه به مشکلات آن‌ها را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشته و درنهایت کیلومترها آن‌طرف‌تر از وطن برای خود و کشورش افتخار می‌آفریند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، آن‌قدر خبرهای ناگوار را در گوشمان فرومی‌کنند که به شنیدن خبر خوش علاقه‌ای هم نشان نمی‌دهیم؛ اگر هم بشنویم یا باور نمی‌کنیم و یا خیلی ساده از کنارش رد می‌شویم و در دل می‌گوییم: خب مگر این چیزی است؟ همه کشورها از این افتخارات دارند.

امانگاه نمی‌کنیم که در پس این خبر خوب یک همت بلند نهفته است. همتی که ممکن است از یک جوان ۲۰ ساله و شاید جوان‌تر باشد. فردی که بدون توجه به مشکلات آن‌ها را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشته و درنهایت کیلومترها آن‌طرف‌تر از وطن برای خود و کشورش افتخار می‌آفریند.

دریکی از همین دست موضوعات چند روز قبل مخترعان جوان ایران در مسابقات اختراعات و تکنولوژی‌های نوین کشور تایلند موفق به کسب ۱۳ مدال رنگارنگ شدند. ۸ طلا و ۵ برنز. امیرعباس محمدی کوشکی، دانشجوی نخبه اسفراینی نیز جایزه ویژه این مسابقات جهانی را در میان ۶۰ کشور از سازمان مالکیت فکری کشور کره جنوبی کسب کرد و اختراعش نیز جزو ۳ اختراع برتر این مسابقات جهانی قرار گرفت.

 

امیرعباس محمدی کوشکی، سرپرست تیم اختراعات ایران در مسابقات جهانی  تایلند در خصوص این موفقیت این‌گونه توضیح می‌دهد: تیم اختراعات ایران متشکل از دانش آموزان و دانشجویان ایرانی هم‌زمان با بزرگ‌ترین نمایشگاه و مسابقات جهانی نرم‌افزاری، بازی‌ها و اپلیکیشن های جهانی در تایلند اختراعات و دستاوردهای پژوهشی خود را با دیگر کشورها در مسابقات جهانی اختراعات تایلند به رقابت گذاشت.

وی می‌افزاید: در این مسابقات که حدود ۲ هزار مخترع از کشورهایی مانند امریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه، کرواسی، تایوان، هند، ترکیه، کره جنوبی، ژاپن و دیگر کشورها باهم رقابت کردند، با حمایت مستقیم دولت تایلند، وزارت علوم و اقتصاد کشورهای منطقه توسط سازمان ملی تحقیقات تایلند (NRCT) و فدراسیون مخترعین جهانی (IFIA) و با همکاری سازمان‌های دیگر کشورها در حوزه اختراعات و پژوهش جهانی ازجمله سازمان مالکیت فکری کره جنوبی و سازمان (KIPA) و (SIIF) کره جنوبی که در دنیا بسیار معتبر است همراه بود.

سرپرست تیم اختراعات ایران در مسابقات جهانی تایلند ادامه می‌دهد: تیم دانش‌آموزی ایران با اختراعات مهندسی پزشکی و پزشکی در حوزه اختراعات پزشکی مدال نقره را توسط شهریار شریعتی، عادل احمدی فریمان و مدال طلا را توسط فاطمه ابراهیمی مفرد در این حوزه برای کشور کسب کردند.

 

وی در ادامه به تشریح حوزه‌های ورود این تیم موفق پرداخت و افزود: تیم اختراعات و پژوهشی دانشجویی ایران نیز در حوزه‌های تجهیزات پزشکی، فناوری اطلاعات و الکترونیک توانستند مدال طلا را با حضور این‌جانب، مجید نوری، فائزه کارگری، زهرا قضاوی، غزل سهرابی، نگار عطایی و آریانا نوری کسب کنند.

جایزه‌ها درو شد!

محمدی کوشکی تصریح کرد: تیم اختراعات دانش‌آموزی و دانشجویی ایران با شرکت ۱۰ اختراع و دریافت مدال طلا و نقره و کسب ۲ جایزه ویژه و کسب دیپلم افتخار از مسابقات جهانی دانشگاهی دانشگاه ملی کشور تایلند و کسب عنوان طرح برتر جهانی از KIPA کره جنوبی پرچم کشورمان ایران را در میان سایر کشورهای دارای قدرت تکنولوژی به نمایش در آورد.

تشریح یک طرح ویژه

در ادامه از این دانشجوی مخترع و جوان خواستیم به توضیح یکی از اختراعات موردقبول مسابقات بپردازد که این نخبه بیان کرد: از اختراعات مدال آورده در این مسابقات می‌توان به دستکش هوشمند راهنمایی و رانندگی باقابلیت نمایش و کنترل ترافیک با آل سی دی که در آن قرارگرفته، صدور جریمه و قابلیت راکت دستی با آل لی دی‌های سبز، زرد و قرمز برای کنترل چهار راه‌ها و هدایت ماشین‌ها اشاره کرد.

 

 

وی افزود: دستکش هوشمند راهنمایی و رانندگی 3 سیستمی که باید ماموران راهنمایی و رانندگی در دست بگیرند را به‌صورت هوشمند در یک دستکش قرار داده؛ به‌عنوان‌مثال راکت ایست و حرکت با ال ای دی‌های سبز و زرد و قرمز برای کنترل ماشین‌ها و عابران پیاده طراحی‌شده است. در پشت این دستکش  LCD قرار دارد که قابلیت نمایش تمامی نقاط ترافیکی یک شهر با رنگ‌های سبز و قرمز را می‌دهد. این امر کمک بسیاری به مأمور راهنمایی و رانندگی جهت کنترل ترافیک می‌کند. این سیستم قابلیت اتصال به مرکز کنترل ترافیک را نیز دارد و ماموران می‌توانند  پلاک و علت تخلف را به صورت صدا گفته و به مرکز ارسال کنند.  این سیستم در نرم‌افزار عددها را در محل پلاک و علت تخلف را به نوشتار تبدیل کرده و جریمه صادر می‌شود.

کوشکی خاطرنشان کرد: دستبند هوشمند برای افرادی که آلزایمر دارند نیز موردتوجه دیگر کشورها قرار گرفت؛ این دستبند باقابلیت کنترل و ردیابی و ذخیره اطلاعات بیمار کمک بسیاری به خانواده‌هایی که افراد آلزایمری دارند می‌کند.

این نخستین حضور دانشجوی اسفراینی در یک نمایشگاه بین‌المللی نبود. در شهریورماه نیز این دانشجو به همراه تیم همراه خود در نمایشگاهی در ترکیه و با حضور ۱۵۰ کشور طرحی به نام «سرباز آینده» را به نمایش گذاشت و درنهایت توانست رتبه سوم را از آن خود کند.

 

کوشکی در خصوص این طرح گفته بود: طرح ما تحت عنوان «سرباز آینده» لباسی طراحی کردیم که ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد. این لباس می‌تواند تمام علائم حیاتی سرباز را ثبت کند؛ مین‌های موجود در زمین را از فاصله ۵ متری شناسایی کرده و هشدار دهد؛ اگر تیر به بدن فرد بخورد به بدنش شوک می‌دهد تا از هوش نرود و بسیاری از امکانات دیگر را داراست.

اما آنچه اهمیت دارد استفاده از فکر و نیروی این نخبگان است. باید طوری رفتار شود که آن‌ها خود را در کشور مفید بدانند و با حمایت‌های مطلوب مسیر پیشرفتشان باز باشد. در همین راستا محمدی کوشکی اردیبهشت‌ماه سال جاری در خصوص قصدش برای خروج از کشور گفت: پیش‌ازاین دو بار دیگر پیشنهاد بورسیه داشته‌ام؛ اما قصد دارم فعلاً در کشور بمانم و بر روی پروژه‌هایم کارکنم؛ اما اگر جوابی دریافت نکردم، حدود چهار یا پنج سال دیگر از این امکان استفاده خواهم کرد.

 

درنهایت باید توجه کنیم موارد امیدآفرین در کشور کم نداریم. رویش‌ها و نخبگان فراوانی در میان ما رشد کرده‌اند که نیاز به اندکی مثبت نگری برای استفاده از آنان است. لذا باید از هیاهوهای وحشیانه‌ی رسانه‌ها علیه افکار عمومی دور شویم و به واقعیت‌ها توجه بیشتری داشته باشیم؛ یقیناً با این مسیر می‌توان روزبه‌روز بر پیشرفت کشور افزود.

انتهای پیام/ر

نظر شما