شناسهٔ خبر: 38484594 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

تأثیر منفی کرونا بر کاهش قیمت نفت و اقتصاد جهان

احتمال سقوط ۱۰ دلاری قیمت نفت

اشاره: اقتصاد چین بزرگترین اقتصاد دنیا را دارد. این کشور با اقتصاد 14 تریلیون دلاری بعد از امریکا در قله اقتصاد جهان قرار گرفته است. به دلیل حجم بزرگ اقتصاد چین و ارتباط گسترده این کشور با ایالات متحده پیش بینی می شود که قیمت نفت دچار بحران شود و پس لرزه هایش به کشور های دیگر سرایت کند. مثل معروفی است که می گوید «وقتی چین عطسه می کند امریکا سرما می خورد.» بر آورد بانک جهانی نشان می دهد که کرونا 400 میلیارد دلار به چین خسارت وارد کرده است. به دلیل کاهش خرید نفت از سوی چین بازار نفت دچار نوسان شده و پیش بینی شده قیمت نفت 10 دلار کاهش یابد. در ادامه اظهارات کارشناسان را دراین‌باره می‌خوانید.

صاحب‌خبر -

ستاره صبح-

تاثیر کرونا بر اقتصاد 
کاهش بیش از ۱۰ درصدی قیمت طلای سیاه بعد از شیوع کرونا باعث کاهش ارزش سهام شرکت‌های انرژی در دنیا شد. شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف باعث شده تا دامنه قرنطینه و کاهش تجارت در دنیا افزایش یابد. زمینه برای کاهش بیشتر تقاضای نفت فراهم‌شده، زیرا با قرنطینه شهرها در ایتالیا و بسته شدن برخی مرزها در ایران، شاهد کاهش مصرف سوخت در وسایل حمل‌ونقل زمینی و هوایی خواهیم بود. از سوی دیگر، کاهش قیمت نفت، ارزش سهام شرکت‌های انرژی آمریکا را پایین آورده است. فعالان بازار نفت امیدوارند جلسه هفته آینده اوپک بتواند تأثیر مثبتی بر روند قیمت‌ها داشته باشد. آن‌ها امیدوارند که با ادامه توافق کاهش تولید نفت و سختگیرانِ تر شدن این کاهش، بازار نفت نسبت به شرایط فعلی واکنش مثبت نشان دهد و سایه ویروس کرونا در بازار نفت کمتر شود. 

قیمت نفت، ۴۱ دلار
یک کارشناس نفتی اعلام کرد که اکنون با بدترین سناریوی ممکن، یعنی احتمال رسیدن قیمت نفت به ۴۱ دلار، روبه‌رو هستیم. به گزارش پایگاه خبری یاهو فاینانس، قیمت نفت روز گذشته حدود چهار درصد کاهش یافت، زیرا سرمایه‌گذاران درباره پیامدهای گسترش ویروس کرونا در خارج از چین نگران بودند. این کارشناس نفتی باور دارد نفت به دوران بدترین سناریو ممکن نزدیک می‌شود. «استیون شورک»، بنیان‌گذار مؤسسه شورک ریپورت، گفت: ما به بدترین سناریو ممکن، یعنی سقوط قیمت نفت به حدود ۴۱ دلار، می‌نگریم. قیمت نفت اکنون در قسمت پایین بازه ۵۰ دلار قرار دارد و ما با احتمال سقوط ۱۰ دلاری قیمت در نیمه نخست سال (۲۰۲۰ میلادی) روبه‌رو هستیم.وی اعلام کرد افت قیمت نفت در ماه فوریه، امری معمول است، اما با توجه به اینکه چین دومین اقتصاد بزرگ جهان است، سقوط چشمگیر قیمت‌ها پیش از آغاز فصل تعطیلات و مسافرت، نشانه خوبی نیست.این کارشناس گفت: به نسبت چیزی که در سال ۲۰۰۳ میلادی در رابطه با ویروس سارس دیدیم، ما انتظار داریم سقوط تقاضا به نقطه اوج ۳۱ درصدی برسد.

سقوط سهام شرکت‌های 
انرژی در آمریکا 
ارزش سهام شرکت‌های انرژی در آمریکا کاهش یافت زیرا گسترش ویروس کرونا سبب سقوط قیمت نفت شد؛ ارزش سهام شرکت چساپیک آمریکا نیز به پایین‌ترین حد خود در تاریخ رسید.به گزارش پایگاه خبری مارکتواچ، سهام شرکت‌های انرژی در روز دوشنبه با سقوط گسترده روبه‌رو شد، زیرا نگرانی‌ها درباره پیامدهای اقتصادی ویروس کرونا موجب شد قیمت نفت کاهش یابد.شاخص سهام انرژی اس‌پی‌دی‌آر آمریکا دیروز با ۴.۱ درصد کاهش روبه‌رو شد و به پایین‌ترین حد خود از ماه ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون رسید و همه ۲۸ شرکت موجود در این شاخص، با کاهش ارزش سهام روبه‌رو شدند.بزرگ‌ترین بازنده در این سقوط سهام، شرکت سیمرکس انرژی و دوون انرژی بودند که ارزش سهام آن‌ها به ترتیب ۶.۵ و ۶.۴ درصد کاهش یافت.
سقوط قیمت نفت
پیش‌ازاین نیز وزیر نفت ایران تأکید کرده بود که کرونا دلیل اصلی این نوسان‌ها بوده است. به دلیل شیوع این ویروس، عمده فعالیت‌های اقتصادی در چین تعطیل‌شده که این موضوع سبب کاهش تقاضا برای نفت شده است.بیژن زنگنه با تأکید بر اینکه نبود تعادل بین عرضه و تقاضا سبب کاهش قیمت نفت می‌شود، تصریح کرد: اوپک تلاش داشت پیش از نشست ماه مارس درباره کاهش بیشتر تولید نفت تصمیم‌گیری کند که به دلیل نبود اجماع قرار شد در نشست ۱۵ اسفندماه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در این زمینه تصمیم‌گیری شود.وزیر نفت دربار پیشنهاد کاهش تولید ۵۰۰ هزار بشکه‌ای از سوی عربستان، کویت و امارات هم به دلیل کاهش قیمت نفت گفت:‌ این کشورها دنبال این بودند تا کشورهای غیر عضو اوپک هم در کاهش بیشتر تولید مشارکت کنند.از همین رو اگرچه قیمت نفت همچنان به دلیل گسترش کرونا تحت‌فشار است اما امید به نتایج احتمالی نشست اوپک سبب شد تا امروز قیمت نفت با افزایش همراه باشد، هرچند این رشد قیمت محدود بود.بر این اساس، قیمت نفت برنت با ۰.۹ درصد افزایش به ۵۶ دلار و ۳۱ سنت در هر بشکه رسید.نفت شاخص آمریکا نیز ۰.۸ درصد بالا رفت و به قیمت ۵۱ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه معامله شد.باوجود اقدامات و نظرات تولیدکنندگان نفت اما تا زمانی که گسترش ویروس کرونا در جهان به شرایط تثبیت‌شده نرسد، نمی‌توان انتظار داشت که قیمت‌ها به کانال ۶۰ دلاری بازگردد.

نظر شما