شناسهٔ خبر: 37870978 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

تهران| روند مناسب‌سازی معابر شهرستان ری پایین‌تر از استاندارد ایمنی است

رئیس اداره بهزیستی شهرستان ری با انتقاد از برنامه تسهیل تردد معلولان در معابر عمومی گفت: در سال‌های گذشته معابر شهرستان ری پایین‌تر از استاندارد ۵۰ درصدی بود و تنها در چند نمونه نمره بالاتر از ۲۰ داده شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، علی‌حسین معین نعمتی امروز در جلسه شورای مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری معابر شهرستان ری اظهار داشت: براساس بررسی‌های صورت گرفته در سال‌های گذشته شهرستان ری به لحاظ نمره پایین‌تر از استاندارد 50 درصدی برخوردار بود و تنها در چند نمونه نمره بالاتر از 20 داده شده است.

وی بیان کرد: در جامعه جهانی 10 الی 15 درصد از هر جمعیت را افراد دارای معلولیت تشکیل می‌دهند که از معلولیت‌های جسمی، ذهنی، حسی و بیماران روانی مزمن هستند و با توجه به اینکه کشور ما دارای 83 میلیون جمعیت است می‌توان رویکرد لازم در این مجموعه را بررسی کرد.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان ری همچنین افزود: تفاوت‌ها در جامعه زیاد است و اغلب اوقات علاوه بر سالمندان، افراد چاق نیز در مجموعه افراد ناتوان قرار می‌گیرند که در آینده‌ای نه چندان دور و تا 1420 نیمی از جمعیت ما در رده افراد کم‌توان قرار خواهد گرفت، لذا اهمیت تصمیم‌گیری‌های فعلی افزایش پیدا می‌کند.

نعمتی تصریح کرد: در راستای حمایت از حقوق معلولان، وظیفه اخلاقی و انسانی ما می‌طلبد که  دسترس‌پذیری و مناسب‌سازی را با توجه به شرایط محیطی ایجاد کنیم.

وی با اشاره به لزوم تسهیل حضور معلولان در جامعه گفت: موانع موجود در سطح شهر باعث عدم امکان اشتغال، ازدواج، مشارکت سیاسی و غیره برای قشر معلول می‌شود که در این راستا مناسب‌سازی معابر بیش از پیش مورد توجه قرار می‌گیرد.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان ری ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی و شهرداری باید بر ناوگان‌ها، اماکن عمومی، پایانه‌ها، پارک‌ها و غیره نظارت داشته و همچنین نظام مهندسی در هنگام ارائه پایان کار توجه بیشتری برای افزایش آمار تسهیل در تردد معلولان در معابر برای شهرستان ری داشته باشد.

نعمتی سپس با اشاره به لزوم تعییر نگرش در رویارویی با مشکلات معلولان بیان کرد: اداره بهزیستی وظیفه شناسایی مشکلات را دارد اما در بازدیدهای اداره بهزیستی از سطح شهرستان مشخص شد که تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

در ادامه این نشست سید ناصر موسوی معاون امور عمرانی فرمانداری ویژه شهرستان ری با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که در بحث محیط و مبلمان شهری وجود دارد عدم توجه به مناسب‌سازی است اظهار داشت: عدم مناسب‌سازی معابر منجر به ایجاد مشکلات زیادی برای قشر معلول جامعه شده است لذا مدیریت شهری باید توجه بسیاری به تسهیل در رفت و آمد و روان‌سازی شهروندان دارای معلولیت داشته باشد.

وی بیان کرد: تمامی اماکن و دستگاه‌ها باید در روان‌سازی تردد معلولان اقدام کنند و شهرداری‌ها به عنوان سنگر اول این‌گونه خدمات شهری و متولی ایجاد شرایط روان و آسان می‌باشند، لذا دستگاه‌های دیگر نیز به تبع برنامه‌های محیطی الگو می‌گیرند و شرایط روان و آسانی را برای شهروندان ایجاد کنند.

معاون امور عمرانی فرمانداری ویژه شهرستان ری افزود: اقداماتی در زمینه هماهنگی و ابلاغ مصوبات انجام شده و ضروری است که گزارش‌های ارسالی دستگاه‌ها گویای اقدامات اساسی باشد زیرا که عدم مراجعه یک شهروند به دلیل مشکل جسمی در یک اداره باید با پاسخ مناسب از سوی مسئولان همراه باشد.

موسوی با بیان اینکه مراجعه حضوری به ادارات ضرورت مناسب‌سازی را تأکید می‌کند گفت: در حال حاضر بخشی از خدمات به صورت الکترونیک صورت می‌گیرد اما حتی در پایان عملیات الکترونیک مراجعه حضوری شهروندان نیز ضروری است.

وی ادامه داد: اکثریت بانک‌های موجود در سطح شهرستان هنوز اصلاح نشده است زیرا که در حال حاضر مراکز خدمات با دید سرمایه‌گذاری ساخته می‌شود اما باید رویکرد ما در ساخت ساختمان‌ها در پی تردد روان و آسان باشد.

معاون امور عمرانی فرمانداری ویژه شهرستان ری تأکید کرد: شهرستان ری در حال حاضر از نظر مناسب‌سازی وضعیت خوبی ندارد زیرا که مناسب‌سازی باید به گونه‌ای باشد که افراد معلول قادر باشند آزادانه و بدون خطر با حفظ استقلال فردی در جامعه رفت و آمد کنند.

موسوی با اشاره به اهمیت همکاری دستگاه‌ها در ایجاد این مهّم خاطرنشان کرد: از برنامه عقب هستیم و در بررسی‌ها نمره خوبی کسب نکردیم در این میان ایجاد معابر نباید تنها با نگاه زیباسازی باشد بلکه مناسب‌سازی نیز بسیار قابل توجه است.

انتهای پیام/ 220

نظر شما