شناسهٔ خبر: 37714498 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

با موافقت نمایندگان؛

خودرو‌های کم مصرف و هیبریدی از مالیات و عوارض معاف شدند

طبق مصوبه مجلس خودروهای کم مصرف و انواع خودروهای هیبریدی از پرداخت مالیات و عوارض شماره گذاری معاف شدند.

صاحب‌خبر -

خودرو‌های کم مصرف و هیبریدی از مالیات و عوارض معاف شدندبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، نمایندگان در نشست علنی امروز دوشنبه مجلس شورای اسلامی و در ادامه رسیدگی به لایحه مالیات بر ارزش افزوده ماده ۳۰ این لایحه را به تصویب رساندند.

به موجب ماده ۳۰ این لایحه؛ شماره‌گذاری انواع خودرو‌های سبک و سنگین و موتورسیکلت، براساس رتبه انرژی آنها، که به تأیید سازمان ملی استاندارد ایران رسیده­ است، طبق نرخ­‌های مندرج در جدول زیر مشمول مالیات و عوارض سبز می‌باشد. مأخذ مالیات و عوارض موضوع این ماده، قیمت فروش کارخانه در مورد تولیدات داخلی و مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی برای خودرو‌های وارداتی است.

بیشتر بخوانید:


                                                                                                                                                                                                                  خودرو‌های سنگین                                                       موتور سیکلت

رتبه انرژی

تولید داخل

وارداتی

تولید داخل

وارداتی

تولید داخل

وارداتی

تولید داخل

وارداتی

 

A

0

0

0

0

0

0

0

0

 

B

0

0

0

0

0

0

0

0

 

C

 5/ 0

1

 2/ 0

 4/ 0

0

0

 25/ 0

 5/ 0

 

D

1

3

 4/ 0

 8/ 0

 1/ 0

 2/ 0

 5/ 0

 5/ 1

 

E

2

5

 8/ 0

 6/ 1

 2/ 0

 4/ 0

1

 5/ 2

 

F

3

7

 2/ 1

 4/ 2

 4/ 0

 6/ 0

 5/ 1

 5/ 3

 

G

5

9

 5/ 1

3

 6/ 0

 8/ 0

 5/ 2

5

 



تبصره ۱- مأخذ مالیات و عوارض موضوع این ماده برای انواع خودرو‌های سبک و سنگین و موتورسیکلت‌های تولید داخل یا وارداتی تا پایان دی‌ماه، توسط سازمان تعیین و برای اجراء در سال بعد اعلام می‌شود. مأخذ مزبور برای وسائط نقلیه‌ای که جدیداً تولید یا وارد می‌شوند، بلافاصله پس از تولید یا واردات توسط سازمان تعیین و اعلام می‌شود.

تبصره ۲- خودرو‌های سبک و سنگین و موتورسیکلت¬های برقی و تمام هیبرید پلاگین به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت مشمول مالیات و عوارض موضوع این ماده نمی‌باشد.

تبصره ۳- وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است ظرف مدت سه‌ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، با همکاری سازمان حفاظت محیط‌زیست و سازمان ملی استاندارد ایران، فهرست کلیه خودرو‌ها و موتورسیکلت‌های تولید داخل و وارداتی را با توجه به رتبه انرژی، که در برچسب انرژی آن‌ها درج شده است، به‌صورت برخط به سازمان اعلام نماید و برای اطلاع عموم، منتشر نماید.

تبصره ۴- در صورتی که خودرو‌ها و موتورسیکلت‌های موضوع این ماده فاقد برچسب انرژی مورد تأیید سازمان ملی استاندارد ایران باشند، مصداق وسائط نقلیه ردیف (G) تلقی می‌شود.

تبصره ۵- اشخاص حقوقی واردکننده و تولیدکنندگان انواع وسائط نقلیه موضوع این ماده مکلفند اظهارنامه مربوط به مالیات و عوارض شماره‌گذاری و همچنین مشخصات دقیق وسائط نقلیه فروخته‌شده هرماه را حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به نحوی که سازمان اعلام می‌کند، به سازمان تسلیم و مالیات و عوارض متعلق به آن را پرداخت نمایند. عدم پرداخت مذکور در مهلت مقرر، موجب جریمه غیرقابل بخشودگی به میزان ده‌درصد (۱۰%) مالیات و عوارض موضوع این ماده و در صورت تأخیر در پرداخت آن، مشمول جریمه‌های موضوع ماده (۴۰) این قانون می‌شود.

تبصره ۶- اشخاص حقیقی واردکننده خودرو و موتورسیکلت مکلفند قبل از شماره‌گذاری، با مراجعه به ادارات امور مالیاتی ذی‌ربط، مالیات و عوارض متعلق به آن را به ترتیبی که سازمان تعیین می‌نماید پرداخت کنند. شماره‌گذاری وسائط نقلیه متعلق به دولت و نیرو‌های نظامی و انتظامی نیز مشمول این ماده است.

تبصره ۷- نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (معاونت راهنمایی و رانندگی) مکلف است قبل از ‏شماره‌گذاری وسائط نقلیه وارد شده توسط اشخاص حقیقی، گواهی پرداخت مالیات و عوارض را کنترل و از شماره‌گذاری وسائط نقلیه‌ای که مالیات و عوارض آن‌ها پرداخت نشده است، خودداری نماید.

پایان پیام/
 

نظر شما