شناسهٔ خبر: 37691896 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سازمان غذا و دارو | لینک خبر

طرح موضوع وجود آفلاتوکسین در لبنیات به منظور تشویش اذهان عمومی

معاون کل وزارت بهداشت گفت: اینکه لبنیات حاوی آفلاتوکسین باشد اجتناب ناپذیر است و همیشه و همه جا موجود بوده و هست و قاعدتا آفلاتوکسین در شیر غیر پاستوریزه به دلیل عدم کنترل بیشتر است.

صاحب‌خبر -
به گزارش ایفدانا، دکتر ایرج حریرچی گفت: اینکه لبنیات حاوی آفلاتوکسین باشد اجتناب ناپذیر است و همیشه و همه جا موجود بوده و هست و قاعدتا آفلاتوکسین در شیر غیر پاستوریزه و عرضه سنتی به دلیل کنترل و نظارت کمتر است.

به گزارش وبدا، دکتر ایرج حریرچی با بیان این که حتی در کشورهای اروپایی که سختگیرانه ترین کدکس ها را دارند هم آفلاتوکسین در لبنیات وجود دارد، باید توجه داشت میانگین این ماده حدود ۵۰ تا ۶۰ نانو گرم در لیتر در شیرهای تولیدی صنایع لبنی کشور است.

معاون کل وزارت در تشریح گفت: اگر مقیاس، کدکس اروپا باشد عدد کدکس اروپا ۵۰ نانوگرم در لیتر است. کدکس ایران حدود ۱۰۰ است و اگر کدکس آمریکا  مد نظر باشد که میزان آن  ۵۰۰ نانوگرم است، با این معیار، تقریبا تمام نمونه ها قابل قبول هستند.

دکتر حریرچی تاکید کرد: بررسی 51 مطالعه در ایران در چند سال اخیر  نشان میدهد در طی ۱۰ سال گذشته میزان این ماده در شیر رو به کاهش است.

وی با بیان این که با توجه به ارزیابی خطر باید به قضاوت این موضوع نشست، گفت:  همین امروز هم میزان مصرف شیر در جامعه ما پایین است و مصرف شیر در مقایسه با کشورهای اروپایی شاید یک چهارم باشد و به مردم توصیه می کنیم که مصرف شیر  را از سبد غذایی خود حذف نکنند و نکته دیگر این که  خطر جدی این ماده با دوز ۳و نیم میلی گرم به ازای وزن مصرف کننده دیده شده که بسیار بعید است به این میزان از دوز در بدن فرد برسد.

دکتر حریرچی در پایان تصریح کرد: سرطان اولیه کبد در ایران عمدتا ناشی از سیروز هپاتیت مزمن است و سرطان ناشی از آفلاتوکسین بسیار نادر است. حتی ابتلا به سرطان اولیه کبد هم در ایران در سالهای اخیر رو به کاهش است.