شناسهٔ خبر: 37171967 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

طلوع گرفته خورشید در ایران؛ فردا

پدیده خورشیدگرفتگی که صبح فردا پنجشنبه آغاز می شود در تمام نقاط ایران قابل مشاهده است.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
یک کارشناس نجوم درباره خورشیدگرفتی فردا گفت: این خورشیدگرفتگی از تمام پهنه ایران به صورت جزئی مشاهده می‌شود و مناطق جنوبی ایران در حاشیه خلیج فارس بهترین مکان برای مشاهده گرفتگی بیشتر خورشید است.
علی آزادگان با بیان اینکه این رخداد با خورشیدگرفتگی در ساعت ۵:۵۹ به وقت ایران آغاز می‌شود و گرفت کلی در ساعت ۷:۰۴ خواهد بود، افزود: در میان همه مناطق جنوبی ایران جزیره کیش با ۸۵.۱۴ درصد گرفت خورشید، بهترین مکان برای رصد کسوف جزئی است.
 این کارشناس ادامه داد: این خورشید گرفتگی در تمام پهنه ایران قبل از طلوع خورشید آغاز و خورشید به صورت گرفته طلوع خواهد کرد.
 آزادگان گفت: حداکثر گرفت خورشید در ساعت ۸:۴۷ دقیقه فرا خواهد رسید و گرفت کلی نیز در ساعت ۱۰:۳۰ پنجم دی ماه به پایان می‌رسد؛ مراحل پایانی کسوف که شامل گرفت جزئی است نیز در ساعت ۱۱:۳۵ پایان خواهد یافت.
 به گفته این کارشناس نجوم، طی وقوع این خورشید گرفتگی، سایه خورشید با پهنایی حدود ۱۴۲ کیلومتر روی زمین به وقوع می‌پیوندد و سرعتی برابر با ۱.۱ کیلومتر در ثانیه دارد؛ همچنین این خورشیدگرفتگی از غرب آسیا به سوی شرق آسیا حرکت می‌کند.
 وی با اشاره به بیشترین زمان خورشید گرفتگی جزئی گفت: بیشترین زمان این گرفت حلقوی ۳ دقیقه و ۴۰ ثانیه در دریای چین جنوبی خواهد بود. در کشور‌های جنوبی خلیج فارس زمان گرفت حلقوی ۲.۵ تا ۳ دقیقه خواهد بود.
 آزادگان افزود: رصد خورشید گرفتی از رخداد‌های خاص نجومی است که برای هر علاقمندی خاطره ساز خواهد بود، اما در این میان باید به موارد ایمنی توجه فراوانی داشت تا سلامت بینایی حفظ شود. برای رصد کسوف حتما باید از فیلتر‌های مخصوص برای تلسکوپ استفاده کرد در صورت رصد کسوف با چشم غیر مسلح می‌بایست از عینک‌های مخصوص استفاده کرد.
به گفته این کارشناس؛ خورشیدگرفتگی حلقوی ۵ دی ماه ۱۳۹۸ از عربستان سعودی، قطر، امارات، عمان، هند، سریلانکا، سنگاپور، اندونزی، مالزی، فیلیپین قابل مشاهده است.
 وی با اشاره به دیگر بخش‌هایی که می توانند این خورشیدگرفتگی را مشاهده کنند، گفت: بخش بزرگی از غرب، جنوب و جنوب شرق آسیا نیز می توانند این گرفت را به صورت جزئی مشاهده کنند.
 خورشیدگرفتگی هنگامی رخ می‌دهد که سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمت‌هایی از کره زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمامی آن را از دید ناظر زمینی بپوشاند.
 
<div id="video-display-embed-code_258792" ><script type="text/JavaScript" src="irinn.ir/fa/news/play/embed/755458/258792?width=400&height=300"></script></div>
 

نظر شما