شناسهٔ خبر: 37116614 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

دوئل مخالفان و موافقان تشکیل وزارت بازرگانی

رفع ایراد شورای نگهبان به لایحه تشکیل وزارت بازرگانی و تجارت برای دومین بار به صحن علنی مجلس آمد و علیرغم پنج رأی گیری، مجلس نتوانست ایراد شورای نگهبان را رفع کند.

صاحب‌خبر -
به گزارش افکارنیوز،

 در ادامه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد رفع ایراد شورای نگهبان به طرح تشکیل وزارت تجارت و بازرگانی در دستور کار صحن علنی قرار گرفت.

اخبار سیاسیدر ابتدا برای رفع این ایراد رأی گیری شد. نمایندگان با ۱۰۳ رأی موافق، ۷۷ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۵ نماینده حاضر در مجلس با مصوبه کمیسیون برای رفع ایراد شورای نگهبان مخالفت کردند.

مجددا تغییر جزئی در متن موردنظر کمیسیون اعمال شد و به رأی نمایندگان گذاشته شد. وکلای ملت با ۱۰۲ رأی موافق، ۸۵ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۵ نماینده حاضر در مجلس مجددا با رفع ایراد مخالفت کردند.

در ادامه، علی لاریجانی که پیش از این با رأی گیری جهت ارجاع این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام مخالفت می کرد، پیشنهاد نصرالله پژمانفر مبنی بر ارسال این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام را به رأی مجلس گذاشت.

وکلای ملت با ۹۳ رأی موافق، ۹۵ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۸ نماینده حاضر در مجلس با ارجاع طرح تشکیل وزارت بازرگانی به مجمع تشخیص مصلحت نظام مخالفت کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه پیشنهاد محمدکاظم دلخوش برای حذف تبصره یک را جهت رفع ایراد شورای نگهبان به رأی گذاشت. وکلای ملت با ۸۹ رأی موافق، ۹۴ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۹ نماینده حاضر در مجلس با رفع ایراد شورای نگهبان با این سازوکار مخالفت کردند.

مجددا دلخوش پیشنهاد دیگری را برای رفع ایراد مطرح کرد. وکلای ملت با ۹۵ رأی موافق، ۹۵ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۴ نماینده حاضر در مجلس با این پیشنهاد نیز مخالفت کردند.

در پایان لاریجانی با اعلام این مطلب که ارجاع این مصوبه به کمیسیون اجتماعی مشکلی را حل نمی‌کند، ارجاع طرح تشکیل وزارت بازرگانی به کمیسیون اجتماعی را به رأی مجلس گذاشت.

وکلای ملت با ۱۲۲ رأی موافق، ۴۱ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۴ نماینده حاضر در مجلس با ارجاع این طرح به کمیسیون اجتماعی موافقت کردند.

گفتنی است، حدود یک ماه گذشته رفع ایراد شورای نگهبان در مورد این طرح در دستور کار مجلس قرار گرفت و علیرغم ۵ بار رأی گیری، این ایراد رفع نشد.

لاریجانی با رأی گیری برای ارجاع این طرح به مجمع مخالفت کرد و طرح را برای رفع ایراد به کمیسیون ارجاع داد. 

 

نظر شما