شناسهٔ خبر: 36897093 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

در پژوهشکده مطالعات راهبردی فاوا؛

نقش فناوری های نوظهور در عرصه چهارم فضا به بحث گذاشته می شود

معصومه بخشی پور

رئیس پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا از برگزاری نشست علمی نقش فناوری های نوظهور در عرصه چهارم فضا در روز ۲۴ آذرماه جاری به میزبانی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، علیرضا یاری به پیشینه انقلاب صنعتی چهارم و ضرورت بررسی برخی از فناوری ها از جمله فناوری صنعت فضایی اشاره و اظهار کرد: تحول دیجیتال ناشی از وقوع انقلاب صنعتی چهارم، به شکل گیری برخی فناوری ها از جمله کلان داده ها، اینترنت اشیا و یا هوش مصنوعی منتهی شد و روی روند سایر تکنولوژی ها هم تاثیر گذاشت.

وی با بیان اینکه حوزه فضا هم از این قاعده مستثنی نیست، افزود: در حال حاضر ما در نسخه سوم فضا قرار داریم که در آن بیشتر سکوها و پلتفرم های همکاری شکل گرفته اند. به این معنا که ما در حوزه تحقیقاتی و کاربردی منابع را به اشتراک گذاشته و از کمک یکدیگر استفاده می کنیم.

یاری ادامه داد: در نسل چهارم، فناوری های جدیدی می آیند که ضمن افزایش امکان نوآوری و تجاری سازی کردن، اثرات خود در عرصه فضا را هم نشان می دهند. لذا هدف ما از این همایش این است که ضمن اعلام برخی نوآوری های فضایی، به ارزش اقتصادی بالای صنعت فضا بپردازیم.

به گفته رئیس پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا، جامعه هدف ما در این همایش، شرکت های استارت‌آپ، ایده پردازان و پژوهشگران هستند.

وی با تاکید بر اینکه امکان دسترسی به اطلاعات ماهواره ای فراهم است، خاطرنشان کرد: علیرغم تحریم ها و محدودیت های موجود، این اطلاعات محرمانگی نداشته و ما می توانیم با استفاده از آن در حوزه های مختلف مانند زمین یا دریا، سرویس و اپلیکیشن هایی با ارزش بالا ایجاد کنیم.

یاری هدف دیگر این سمینار را جهت دهی جدید بعد چهارم فضا عنوان کرد و افزود: امیدواریم از طریق این سمینار، بتوانیم ضمن تلنگری به این فعالان و پژوهشگران این حوزه، سبب ایجاد حرکتی نو شویم.

رئیس پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا تصریح کرد: تحول دیجیتال موضوعی است که پیدا کردن آگاهی نسبت به آن، یک اولویت بوده و با اطلاع و آگاهی از آن می توان تحقیقات و کسب و کارهای نوین را جهت دهی کرد که پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات هم به درخواست سازمان فضایی و به واسطه جایگاهی که دارد، می تواند پیشران این فناوری باشد.

«نقش توانمندساز داده باز در توسعه نسل چهارم فضا»، «ظرفیت ها و کاربرد اینترنت اشیا در حوزه فضا»، «توسعه کلان داده یا بیگ دیتا در نسل چهارم فضا»، «مولفه کلیدی نوآوری در تحولات عرصه چهارم فضا»، «معرفی پروژه راهبردی کوپرنیک اروپا» و «هوش مصنوعی در ارتقا زنجیره ارزش نسل چهارم فضا» از موضوعاتی است که در این سمینار به آن پرداخته می شود.

نظر شما