شناسهٔ خبر: 36890206 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه رسالت | لینک خبر

ربیعی: شبکه ملی اطلاعات سلاحی برای مقابله با تحریم است

سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت خواهان مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است، گفت: دولت فضا را برای رقابت سالم ایجاد خواهد کرد و امیدواریم سایر نهادهای ذیربط در انتخابات نیز با درک شرایط در هم افزایی با دولت و در مسیر هرچه با شکوه تر برگزار شدن انتخابات نهایت تعامل را داشته باشند.

صاحب‌خبر -

علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز( دوشنبه) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه در چند روز گذشته و پس از روزهای تلخ، مواضع و رویکرد دلسوزانه رهبر معظم انقلاب در قبال آسیب‌دیدگانی که به تعبیر ایشان از مصادیق شهید و جانباز به حساب می آیند مهم و راهگشا بود، اظهار داشت: قطعاً این وقایع نیازمند علت‌یابی علمی لازم از ماجرا است. من می خواهم بار دیگر به این ملت شریف و به خصوص خانواده های آسیب دیدگان تاکید کنم که همه ما در غم و شادی در کنار هم هستیم و در غم شما همه ما شریک هستیم.

وی عنوان کرد: این رمز ماندگاری ایران در طول تاریخ بوده و خواهد بود. باید از این فراز و نشیب‌ها گذر کرده و متحد با یکدیگر رو به آینده حرکت کنیم و فراموش نکنیم که در وضعیتی به نام تحریم‌های ظالمانه قرار گرفته‌ایم که اقتصاد، معیشت و حتی ارتباط ما با جهان را تحت تأثیر قرار داده است.

سخنگوی دولت افزود: طی روزهای اخیر اگرچه شاهد پایکوبی و شادی تحلیلگران آمریکایی و دنباله روهای رسانه‌ای آنها بوده ایم که به زبان‌های مختلف می‌گفتند دیدید تحریم‌ها چه بر سرتان آورد اما در سوی دیگر شاهد وجدان بیدار بشری بودیم که در خود آمریکا حاکمان خود را نقد کردند و می گفتند اگر ما به تعهد خود و برجام متعهد بودیم و تحریم ضد انسانی را علیه مردم بی گناه اعمال نمی کردیم یک ملت این چنین در شرایط دشوار قرار نمی‌گرفت.

ملت ایران دید دشمنان «عیدخون» گرفتند

ربیعی تاکید کرد: من می خواهم بگویم ملت ایران همه این واکنش‌ها را می‌بیند و شاهد است که در چنین روزهای دشواری چه کسانی در کنار ملت ایران هستند و یک ملت در معرض تهدید را می‌بینند و با آن همدلی می کند و چه کسانی عید خون می گیرند. 

وی ادامه داد: اینها باید به صورت اساسی ریشه یابی شود. ما مانند همیشه باید متکی بر سرمایه اجتماعی همه ایرانیان حرکت کنیم و در همین راستا رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی، نخست این کمیته را در دولت سازمان دادند و سپس از طریق دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی گزارشی تقدیم مقام معظم رهبری شد که منتج به آن دستور راهگشا رهبری شد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه دستورات در همین کمیته پیگیری و نیز ابعاد مختلف موضوع بررسی خواهد شد،گفت: تمامی دستورات رهبر انقلاب دیروز توسط رئیس جمهور به این کمیته برای اجرای آن محول شد و نهایتاً کمیته گزارشی از اقدامات خود به ملت شریف ایران ارائه خواهد کرد.

مسیر ثبات کشور از انتخابات می گذرد

ربیعی با اشاره به انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موضوع مهم دیگر که در پیش روی ماست انتخابات مجلس شورای اسلامی است. همه ما می‌دانیم مسیر نجات کشور و مسیر شکوفایی و آینده و ثبات کشور از انتخابات می‌گذرد. انتخابات و وجود صندوق رای یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است و در عین حال تنها راه و بهترین راه مواجهه برای ایجاد تغییرات مورد نظر بین نسلی نیز هست.

وی ادامه داد: مواجهه با هر نوع تغییری که نسل‌های مختلف می‌خواهند در انتخابات و صندوق های رای گرفتنی و شدنی است. امسال انتخابات مجلس را پیش رو داریم و نامزدهای انتخابات در روزهای گذشته برای حضور در این عرصه ثبت‌نام کردند هرچند امیدوار بودیم چهره‌های سیاسی بیشتری در این انتخابات حضور داشته باشند. با این حال درمیان ثبت نام کنندگان چهره‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و نخبگانی از جناح های مختلف و مشرب های مختلف دیده می‌شوند که باید امکان رقابت سالم میان آن‌ها را فراهم کنیم.

ربیعی تاکید کرد: دولت به عنوان مجری انتخابات همه توان خود را برای برگزاری هرچه بهتر این انتخابات و دفاع از رای مردم که به مثابه حق الناس است به کار خواهد گرفت. ما اعتقاد داریم راه پیشرفت و نجات کشور در همه مراحل از شرایط دشواری که در آن قرار می‌گیرد فراهم کردن امکان رقابت انتخاباتی برای همه سلیقه ها و از هر اندیشه و مرام و جناحی است که رویای ساختن آینده ایران را برای همه مردم ایران در سر می‌پرورانند.

سخنگوی دولت عنوان کرد: در انتخابات امسال ۱۶ هزار و ۱۴۵ نفر ثبت‌نام کردند. سهم مشارکت زنان در ثبت نام در انتخابات ۳۰ درصد رشد داشته است و ۲۹ درصد داوطلبان نسبت به دوره قبل بیشتر شده است.  به ازای هر کرسی مجلس ۵۲ نفر ثبت نام کردند. تهران و البرز بیشترین و هرمزگان و کهگیلویه و بویراحمد کمترین ثبت نامی را دارند. ۳۶ درصد از ثبت نام کنندگان کمتر از ۴۰ سال دارند.

وی افزود: ثبت نام خواهران و برادران اهل سنت ما نسبت به گذشته افزایش داشته است. دولت خواهان مشارکت حداکثری ایرانیان است و فضا را برای رقابت سالم ایجاد خواهد کرد و امیدوار هستیم همه نهادهای ذیربط در انتخابات نیز با درک شرایط در هم افزایی با دولت در مسیر هر چه باشکوه تر برگزار شدن انتخابات نهایت اقدامات را داشته باشند.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با حمایت اخیر رییس جمهور آمریکا از ناآرامی ها و ارائه آمار هزار نفر کشته در اغتشاشات اخیر توسط وی و پاسخ دولت به ادعاهای ترامپ گفت: بدون تردید اظهارات این روزهای مقامات آمریکایی یک جنایت جنگی و یک جرم بین المللی محسوب می شود. بی پروا بیان می کنند ما چنین کاری کردیم که این جریان ها در ایران رخ دهد. 

ربیعی افزود: ایجاد فضای آرامش در کشور و گذار از این اتفاقات برای درک بهتر شرایط و رسیدن به آزادی بیشتر بهترین پاسخ به اینهاست. پاسخ دیگر ما از طریق مجامع بین المللی دنبال خواهد شد و ناکام ماندن آمریکا در آنچه از سقوط ایران به تصویر کشیده بود صورت گرفت. عدد و رقم ها غیر واقعی است و قطعا ما صادقانه به تفکیک استان ها و به تفکیک شرایط، آمار را با هماهنگی قوه قضاییه و وزارت کشور اعلام خواهیم کرد.

سخنگوی دولت در رابطه با شبکه ملی اطلاعات تصریح کرد: با دکتر فیروزآبادی و دکتر جهرمی و هم با دیگر اعضای دولت در این زمینه صحبت کردم. ما در کشور یک شبکه ملی بیشتر نداریم که روی آن اینترنت هم هست. دولت به هیچ وجه نه حالا و نه در آینده برنامه ای برای قطع کردن دسترسی مردم ایران به اینترنت ندارد.

وی تاکید کرد:  نگاه راهبردی ایران تکیه بر جوانان و تسخیر بازارهای منطقه است که ما شبکه ملی مستقل از دنیا که در شرایط حساس مانند تحریم ها بتواند اقدام کند را نیز دنبال می کنیم که آنها نتوانند به عنوان سلاح تحریم از آن استفاده کنند. قطعا جای تحریم گر متجاوز با جای کسی که از آزادی ارتباطات دفاع می کند در حال جدایی است و دولت مطالعه می کند که قطع اینترنت برای هر واقعه ای ابزار قرار نگیرد.

ربیعی در رابطه با تبادل زندانیان گفت: این پیشنهاد در سازمان ملل مطرح شد و برای آزادسازی مسعود سلیمانی به بهانه دور زدن تحریم های ایران دستگیر شده بود اقدام شد. یکی از مقامات سابق آمریکا چند ماه پیش پیام آورد که حاضر هستند در این راستا مبادله داشته باشند.

ربیعی بیان کرد: اصل ما، همه در مقابل همه بود و ما پذیرفتیم تبادلی صورت گیرد. خرسند هستیم آمریکا در این مورد با آزاد کردن ایرانی بی گناه تصمیم درست گرفت. از دولت سوییس هم قدردانی می کنیم. برای آزادی سایر زندانی ها آمادگی داریم. آزادسازی ها به قصد مذاکره صورت نگرفته است. این تصمیم که زمینه را برای ۱+۵ فراهم کند وجود دارد. بارها اعلام کردیم و باز هم اعلام می کنیم نشست ۱+۵ امکان پذیر است.

سخنگوی دولت در رابطه با اصلاح ساختار بودجه تصریح کرد: بردن درآمدهای نفتی به بودجه عمرانی طبق روال گذشته ادامه خواهد داشت. در بودجه هزینه های کارا و ثبات بخشی به توسعه و عدالت را سعی کردیم مراعات کنیم. در مورد درآمدها در این لایحه اقدامات لازم انجام شده است. در مورد هزینه های کارا با حذف صد ردیف به بهینه کردن آنها اقداماتی را سامان دادیم.

ربیعی ادامه داد: اگر در شرایط فروش بهتر نفت قرار داشتیم می توانستیم نگاه با بودجه توسعه دار را طراحی کنیم. سقف بودجه را مجلس نباید افزایش دهد و اگر بتوانند در همین چارچوب اصلاحات را به عمل آورند دولت عمل خواهد کرد. 

وی در رابطه با صحبت های اخیر رئیس جمهور در مورد بهره مندی از بستر اینترنت، اظهار داشت: بنای دولت جزیره کردن ایران در دنیا نیست. اگر رئیس جمهور تاکید کردند ما نیازمند اینترنت ملی در شرایط بحران هستیم، ما به دنبال قطع اینترنت جهانی و جزیره کردن خود در جهان نیستیم. 

ربیعی در رابطه با بازداشت پیوندی رییس هلال احمر گفت: در مورد بازداشت و استعفای دکتر پیوندی فرآیند استعفا باید به تایید رییس جمهور برسد که هنوز نرسیده است و هماهنگی های قضایی هم برای بازداشت وی صورت نگرفته و امیدواریم حقوق شهروندی رعایت شود. مقامات قضایی هنوز در مورد وی و بازداشت و اتهامات وی اطلاعاتی را در اختیار دولت قرار ندادند. 

وی در پاسخ به این سوال که شایعاتی مطرح است که شما با حفظ سمت قرار است جایگزین رئیس سارمان هلال احمر شوید،آیا صحت دارد؟ بیان کرد: فکر می کنم شما می خواهید مرا از خودتان دور کنید. خیر چنین پیشنهادی نشده و شایعه است. ما نیاز به حرف زدن داریم. ما کسری حرف زدن درست و خارج کردن مردم از ناامیدی داریم. 

سخنگوی دولت در مورد اظهارنظر پیرامون تک نرخی کردن بنزین تاکید کرد: نظری داده شده و ما شنیدیم اما اینکه نظر فردی بوده یا نظر جمعی اطلاعی نداریم. هنوز در این زمینه با دولت صحبت نشده است.

وی در رابطه با صحبت های جهانگیری در مورد اقتصاد کشور در زمان تحریم ها، عنوان کرد: دولت مصلحت ندیده است در مورد فشارهای تحریم و اثراتش زیاد صحبت کنیم. خیلی موارد دولت می توانست اثرات تحریم ها را تشریح کند و خود را از زیر بار تهمت ها بیرون بیاورد اما به دلیل مصلحت سنجی ملی و ملاحاظات حرفی نزده اما متاسفانه جناح بندی های سیاسی ایجاد کردند و لذت می برند که دولت بخاطر تحریم ها در مضیقه است. شما اگر بودید با این تحریم ها و فشارها چه می کردید؟ آیا کارنامه بهتری داشتید؟ 

سخنگوی دولت افزود: ما دائما از مقاومت حرف زدیم و آقای جهانگیری ذره ای از واقعیت را بیان کرده و تاکید داشته که این تحریم ها وجود دارد و نمی توان آن را انکار کرد اما گفتند که ما مقاومت خواهیم کرد. نمی دانم چرا عده ای بی محابا به این اظهارات حمله کردند و آن را علامت به بیگانگان دادن تلقی کردند که قطعا روش درستی نیست.

نظر شما