شناسهٔ خبر: 36885235 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

گپ‌وگفت با تعدادی از داوطلبان مجلس در حوزه انتخابیه ساری

کاندیداهای مطرح مجلس یازدهم در مرکز مازندران جناح خود را مستقل اعلام کرده درباره هزینه‌های انتخاباتی به طور شفاف برای مردم از چگونگی تامین هزینه‌های انتخاباتی‌شان گفتند و حضور جوانان در مدیریت دولت و مجلس را راه چاره برای حل مشکلات کشور عنوان کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، یکی از دغدغه‌های مهم مردم در رابطه با انتخابات آتی، عدم شفافیت نمایندگان با مردم بوده است و با ارسال پیام‌های مختلف به خبرنگاران فارس و فارس من خواهان گفت‌وگو با کاندیداهای انتخابات مجلس شدند که در همین راستا خبرنگار خبرگزاری فارس در مرکز مازندران با برخی از کاندیداهای سرشناس مجلس گفت‌وگو کرده است.

در این دوره از ثبت‌نام کاندیداها طیف‌ها و گروه‌های مختلف مردمی کاندیدا شدند و از افراد صاحب‌نام، سرشناس و مسؤولان اجرایی گرفته تا افراد ناشناس و بی‌نام و نشان در این دوره از انتخابات ثبت‌نام کردند.

استاندار مازندران در جمع خبرنگاران پس از پایان مهلت نام نویسی برای مجلس، از رشد ۱۰۵ درصدی استقبال کارمندان دولت به ثبت‌نام برای انتخابات مجلس یازدهم خبر داد و گفت: در این دوره آمار کلی ثبت‌نامی‌های داوطلبان انتخاباتی در سطح استان ۴۰۱ نفر در ۹حوزه انتخابیه بود که ۲۸۱ نفر از آنها مرد هستند.

خبرنگار فارس با تعدادی از کاندیداها از طیف‌ها و گروه‌های مختلف گفت‌وگویی را انجام داده است که ماحصل آن در ذیل می‌خوانید؛

*خدمت صادقانه به مردم

عبدالرضا بابایی معاون آموزش مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی برای مجلس یازدهم به‌عنوان داوطلب آمادگی خود را برای کاندیداتوری این دوره از انتخابات اعلام کرده است و در حین ثبت‌نام در فرمانداری ساری به سوالات خبرنگار فارس پاسخ گفت. 

وی در پاسخ به سوال از کدام جناح آمده است، گفت: بگذارید از ادبیات جدید‌تری استفاده کنیم به نظر من باید فارغ از نگاه سیاسی به مسئله نگاه کنیم، و اصل را خدمت به مردم، خدمت صادقانه به مردم و دیدن آنان قرار دهیم فارغ از هر نگاه سیاسی و جناحی.

بابایی در پاسخ به سوال هزینه‌های انتخاباتی‌اش می‌گوید: هزینه‌های ما کاملا مردمی است کمک‌هایی که دوستان در ستاد به ما می‌کنند و آمادگی این را داریم که شفاف بگوییم و اعلام کنیم، دعوت می‌کنم از همه کاندیدا در سراسر کشور، استان و مخصوصا ساری که یکبار شفاف‌سازی کنیم و هزینه‌های انتخاباتی را برای مردم اعلام کنیم من هم قول می‌دهم در روزهای آینده اموال خود و مبادی کمک به ستاد و هزینه‌های آن را اعلام کنم، اجازه دهید ابتدا باید مبادی حقوقی و قضایی طی شود بعد رسانه‌ای می‌کنم.

*مشکلات کشور با حضور نیروهای جوان و تازه نفس حل می‌شود

وی در پاسخ به مهمترین اقدامی که با ورودش به مجلس پیگیر می‌شود، بیان کرد: شرایط امروز کشور استان و منطقه ما شرایط مطلوبی نیست مردم گله‌مندند و حق هم دارند گلایه کنند، احساس می‌کنم این شرایط بوجود آمده ماحصل فرآیندهای غلط تصمیم‌گیری است که در طول این سال‌ها اتفاق افتاد و ما اگر به دنبال این هستیم که آن را اصلاح کنیم و شرایط  را بهبود ببخشیم مخصوصا در اقتصاد و معیشت مردم که وقتی صحبت می‌کنند، گله دارند، یک راه پیش روی ماست ما نیازمند این هستیم که یک جریان جدید و یک هوای تازه در کشورمان و در حوزه انتخابیه دمیده شود.

این امر قطعا و یقینا محقق نمی‌شود مگر با جوانان تازه نفسی که بیایند و عرصه و مدیریت را در رتبه‌های مختلف کشور در دست بگیرند به‌خصوص در مجلس و دولت و بتوانند گامی در جهت حل مشکلات مردم بگیرند.

جوان‌ها امروز مشکلات را بهتر می‌فهمند و راه حل‌های بهتری دارند و خواهید دید که به خواست خدا این اتفاق می‌افتد، نسل جوان مومن انقلابی می‌آید و در راس امور قرار می‌گیرد و آینده، آینده روشنی خواهد بود.

* اعتقاد دارم مجلس آینده مجلس تخصص‌گرا باشد

محمد دامادی نماینده فعلی حوزه انتخابیه ساری و میاندرود با دو دوره حضور در مجلس برای مجلس یازدهم کاندیدا شد و در پاسخ به خبرنگار فارس مبنی بر اینکه از جناح اصلاح طلب، اصولگرا یا مستقل آماده است، گفت: فعلا مستقل هستم.

دامادی در مورد هزینه های انتخاباتی خود نیز چنین گفت: قطعا هزینه‌های انتخاباتی خودم را شفاف‌سازی می‌کنم هنوز که هزینه‌ نکردم؛ اعلام می‌کنم، ماشین را برای همچین روزهایی گذاشتیم.

وی در پاسخ به سوال فکر می کنید چرا باید مردم دوباره به شما رای دهند؟ می‌گوید: یادی در کار نیست و همین الان هم لطف کردند و دستشان را می‌بوسم نماینده شهرم و محبت کردند که مرا 3 بار پی در پی انتخاب کردند، در گام دوم انقلاب همانطور که حضور جوانان اشاره شده است و با توجه به لطف مردم جوان و با تجربه هستم و اعتقاد دارم مجلس آینده مجلس تخصص‌گرا باشد در کمیسیون تخصصی خودم عمران هستم.

دامادی در پاسخ به این سوال که اگر دوباره رای بیاورید چه کارهایی مانده است که آن را دنبال می‌کنید، بیان می‌کند: کارهای زیادی باقی مانده است کار کم نیست و در این حوزه‌های تامینی ۸ سال کار کردم و تجربه کافی دارم و یک سری طرح‌ها ابتر مانده است، طرح دهیاری‌ها که قبلا تدوینش کردیم متوقف کردیم اتفاق بیافتد، اصلاح قانون شهرداری‌ها یکی از نگاه‌های من است و باید اتفاق بیافتد، توزیع عادلانه آب یکی از قوانینی است که باید کار شود و به عنوان مسؤول کمیته آب و فاضلاب اینها در حوزه قانونی است، در حوزه نظارت مجلس پیشنهادی دادم موفق نشدم، مجلس در صحن علنی مدام جلسه بگذارد و تولید قانون بکند دو روزش را به امر نظارت اختصاص بدهد.

*منشا همه مشکلات اشتغال است

رضا پیوندی یکی دیگر از داوطلبان مجلس یازدهم شورای اسلامی که در گذشته نماینده شورای شهر ساری بوده پس از ثبت‌نام در ابتدا با بیان اینکه پست مدیریتی ندارم در پاسخ به اینکه از کدام جناح هستید گفت: از جبهه مردم آمدم و مستقل هستم.

وی در ارتباط با هزینه‌های انتخاباتیاش اعلام کرد: هزینه‌های انتخاباتی شاید هزینه در بر داشته باشد اما معقول است و همیشه سعی کردم دستم در جیب خودم باشد و به اندازه توان خودم حرکت می‌کنم.

پیوندی درباره مهمترین کاری که می خواهد در مجلس آینده انجام دهد می‌گوید: همه نمایندگان مجلس تلاششان را کردند و بالاخره یکسری کارها عقب مانده بحث اشتغال است که به صورت جدی و کلان دنبال می‌کنم و تا بخشی از مشکل اشتغال در مرکز استان را حل کنیم، با احیای کارخانه‌های  نیمه‌کاره این مشکل را حل کنیم، به نظرم منشا همه مشکلات اشتغال است و اشتغال نباشد جوانان به مسیر دیگری می‌روند.

وی در مورد مهم‌ترین مشکل استان نیز چنین گفت: در حوزه عمران و آبادانی حرف زیادی است ما مردم خوبی داریم و چیز زیادی نمی‌خواهند. راه، آب شرب، گز و برق که از زیرسخت‌ها است را برایشان آماده نکردیم و باید برایشان آماده کنیم.

* اصولگرای اصلاح‌طلب 

علی بابایی‌کارنامی در انتخابات مجلس یازدهم یعنی دوره جاری، از داوطلبان بوده و ثبت‌نام کرده است، وی در سابقه خود دارای سمت‌هایی چون مدیرعامل سازمان همیاری و شهرداری استان مازندران، قائم مقام وزیر و مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی، شورای اسلامی شهرستان، نماینده کارگران در صنایع چوب و کاغذ مازندران، نماینده کارگران مازندران و کشور در شورای عالی کار، بخشدار چهاردانگه، معاون فرماندار ساری و مشاور استاندار است.

وی در پاسخ به سوال فارس در مورد اینکه از کدام جناح کاندید شده چنین می‌گوید: من فعلا مستقل ثبت‌نام کردم و اعتقادات من در دسته بندی‌هایی شرکت می‌کنم که منشور عملیاتی و عملی گفتمان رهبری را در مملکت رعایت کنند، امروز از نظر مقام معظم رهبری همه مردم انقلابی هستند و همه مردم اصولگرا هستند و رهبری می‌فرمایند مردمی که در چارچوب کار می‌کنند هم می‌توانند اصولگرا و هم اصلاح طلب باشند و بهترین واژه‌ای که می‌توانیم به کار ببریم اصولگرای اصلاح طلب ست.

 

*شفافیت را باید از خودمان شروع کنیم

وی در ارتباط با ویژگی یک نماینده موفق می‌گوید: سیاست توام با عدالت مدنظر من است، همان ۶ ماه اول کار مجلس اصلاح قانون انتخابات باید در دستور کار مجلس قرار بگیرد، یعنی شفافیت را باید از خودمان شروع کنیم، باید شفافیت دارایی‌های نمایندگان اولین خواسته مجلس از نماینده باشد، سوابق اجرایی و کاری باید برای مجلس مورد لحاظ قرار بگیرد، گرایش باید شایسته سالاری باشد نه احساسی، در مجلس که همان ۶ ماه اول باید اصلاح شود، و تکلیف رقبا روشن باشد، اصلاح قوانین دیر صورت می‌گیرد.

*مجلس دهم برای کشور خسارت ایجاد کرد

بابایی‌کارنامی در پاسخ به سوال مهمترین ضعف مجلس فعلی چیست و شما می‌خواهید برای اصلاحش چه کنید؟ می‌گوید: مگر مجلس وجود دارد؟ از نظر من مجلس وجود ندارد و مجلس دهم برای کشور خسارت ایجاد کرد و در حد نظام جمهوری اسلامی ایران وارد نشده است، در بحث کارشناسی اطلاعات لازم و ورود خوبی نداشته است و در حوزه‌های نظارتی خوب کار نکرده است و مجلس دهم یکی از ضعیف‌ترین مجلس براساس و نظر کارشناسان سیاسی کل کشور در طول تاریخ بعد از انقلاب بوده است، مجلس دهم در برجام، هدفمندی یارانه‌ها، ساماندهی اوضاع کشور، صندوق ذخیره ارزی، توجه به رفاه مردم، اشتغال جوانان و مسائل و مشکلات بانوان و در راستای تعالی بخشی نظام  و مسئولان و در اثرگذاری اسناد بالادستی و در همه حوزه‌ها در مجلس توجه نداشته است و در حوزه عدالت اجتماعی کم کر کرده است و در رابطه با مبارزه با فساد کم کار کرده و گزینشی عمل کرده است.

*ثبت‌نام نماینده مردم ساری و میاندرود در حوزه انتخابیه استان تهران!

علی‌اصغر یوسف‌نژاد یکی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در حوزه ساری و میاندورود در دوره های پنجم، هشتم و دهم انتخابات مجلس شورای اسلامی از استان مازندران بوده است، وی در سوابق خود در بخش‌های نظارتی فعالیت‌های زیادی داشته و در حوزه قانون‌گذاری در طراحی بیش از ۱۸۰ طرح مشارکت داشته است.

در انتخابات مجلس یازدهم یعنی دوره جاری، وی با تغییر رویه نه در حوزه ساری و میاندورود بلکه در حوزه انتخابیه استان تهران ثبت‌نام کرد، یوسف نژاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس دلیل این کار را سخت بودن کار نمایندگی در شهرهای کوچک و پیشنهادات متعددی که در حوزه تهران داشته است، بیان کرده و گفته است: بنا بر تأکیدات اخیر مقام معظم رهبری، امیدوارم بتوانم در شهری بزرگ اقدامات وسیع‌تری انجام بدهم، برای اینکه جامعه‌ای خوب داشته باشیم و در جهت رفاه، آسایش، نشاط اجتماعی، تولید، اشتغال، افزایش گردش پولی و درآمد تلاش کنیم، باید مجلسی خوب داشته باشیم تا دولت قوی شود، مجلس قوی به کابینه ضعیف رأی نمی‌دهد تلاش می‌کند تا در راستای اجرای قوانین درست عمل کند برای این کار باید نمایندگانی قوی داشته باشد. 

 

وی در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید مردم به چه دلیل به شما رأی خواهند داد، خاطرنشان می‌کند: برای من حضور در انتخابات مهم‌تر از رأی آوردن است، چرا که وقتی مردم را می‌بینم با شور و شعور به پای صندوق‌های رأی می‌آیند، حس خوبی دارم، از طرفی این مهم برای نظام و مملکت ضروری است، من سعی می‌کنم در جهت منافع مردم بخصوص قشر ضعیف و متوسط تلاش کنم، داشتن رزومه مدرک یا تجربه برای نماینده مردم بودن لازم است ولی شرط کافی نیست، شرط کافی این است که نماینده مردمی، شجاع و مطلع باشد.

*ضعف مجلس دهم در بعد نظارت بر قانون‌گذاری‌ها 

یوسف‌نژاد در ارتباط با مهم‌ترین ضعف مجلس فعلی چنین می‌گوید: متأسفانه در مجلس دهم بعد نظارتی در ارتباط با قانون‌گذاری‌ها ضعیف بوده است البته هر مجلس را باید در شرایط خودش ارزیابی کرد.

وی در مورد مهم‌ترین کار بر زمین مانده مجلس فعلی اظهار می‌کند: در مجلس آینده با نظر مردم کارها باید اولویت‌بندی شود، اعمالی شامل تولید، اقتصاد و اشتغال که در رأس امور است باید مدنظر نمایندگان باشد.

یوسف‌نژاد در مورد مهم‌ترین مشکل استان و همچنین ویژگی یک نماینده موفق می‌گوید:  اتحاد و انسجام بین مسؤولان باید حفظ شود، توجه به بعد کشاورزی، زباله، گردشگری و مناطق آزاد به نظرم ضروریست و یک نماینده خوب باید در قانون و نظارت بر اجرای آن فعال باشد، اگر مجلس بخواهد قوی باشد در کنارش باید نماینده به بهترین شکل از پس خواسته‌های مردم بر بیاید به نوعی انضباط کاری داشته باشد.

وی در مورد طرح شفافیت آرای نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز چنین نظری دارد و می‌گوید: یک نماینده باید از بدو ورود به مجلس تا پایان دوره خدمت‌گزاری شفاف باشد، من کاملا موافق شفاف‌سازی در نظر و آرای نمایندگان هستم، و از این طرح حمایت می‌کنم.

*عدم حضور زنان حلقه مفقوده شهر، استان و کشور است

عالیه زمانی کیاسری عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مجلس یازدهم به‌عنوان داوطلب آمادگی خود را برای کاندیداتوری این دوره از انتخابات اعلام کرد و حین ثبت‌نام در فرمانداری ساری  در پاسخ به اینکه از کدام جناح کاندید شدید، اصلاح طلب، اصولگرا، مستقل به خبرنگار فارس پاسخ می گوید: من به عنوان یک زن مستقل متخصص و مدیر با 21 سال پشتوانه فعالیت علمی و اجتماعی وارد عرصه انتخابات شدم.

 

وی تامین هزینه‌های انتخاباتی‌اش را مربوط به شخص خودش و خانواده‌ اش و حمایت همکاران و جامعه پزشکی اعلام می‌کند.

*انسان سالم محور توسعه پایدار است

زمانی در ارتباط با هدف از کاندیداتور‌اش در مجلس یازدهم چنین می‌گوید: من در راستای احقاق حق سرزمینم به‌ویژه برای زنان سرزمینم با منش و رویکرد مادرانه و نگاه مادرانه در عرصه سیاست‌گذاری وارد انتخابات می‌شوم و معتقدم که انسان سالم محور توسعه پایدار است. آنچه حلقه مفقوده شهر و استان و کشور ما است عدم حضور زنان به خصوص زنان تحصیلکرده با تجربه و توانمند در عرصه‌های مختلف سیاسی اعم از اجرایی، تصمیم‌گیری و بویژه در حوزه قانون‌گذاری است بدون تردید نگاه و مدیریت مادرانه در عرصه سیاست رویکردی از مهربانی، عشق، هم‌دلی، نوعدوستی، ایثار، سعه‌صدر، از خودگذشتگی، ناامید نشدن، جنگنده بودن به ما نشان می‌دهد و دریچه زیبایی برای رسیدن به یک آینده روشن را می‌توان در مسیر مادرانگی بدون تردید جستجو کرد و به آن دست یافت.

*مسیر فعالیتم براساس خانواده‌مداری است

وی در پاسخ به سوال مبنی بر مهم‌ترین ضعف مجلس فعلی بیان می‌کند: به نظرم مهم‌ترین ضعف مجلس فعلی عدم تعهد و تدین به مردم بوده و همین‌طور مهم‌ترین ضعف در حوزه سیاست‌گذاری و اجرایی، عدم رویکرد خانواده‌مداری است، خانواده واحد سازنده شهر و استان و کشور است و باید همه تلاش‌ها و قانون‌گذاری‌ها و نظارت و پیگیری‌های ما منجر به ایجاد تحکیم و یک خانواده سالم به معنای علمی‌اش باشد، امروز ما متاسفانه بسیار دور افتادیم و اصلا رویکرد خانواده‌مداری حتی نگاهش هم وجود ندارد که منجر به یک نگرش شود و ما تغییری را مشاهده کنیم، مسیر فعالیتم بر اساس خانواده‌مداری است. اگر خانواده را در عرصه سیاسی به عنوان هدف‌گذاری  لحاظ کنیم و قرار گیری یک زن و یک مرد برای ایجاد یک خانواده و تلاش کنیم که این فضا را گر به سمت بقا ببریم بی‌تردید بحث‌های معیشتی و اقتصادی یک پایه اساسی در این مسیر است، ولی اگر این رویکرد وجود نداشته باشد اتفاقاتی مثل چند سال اخیر که شاهد هستیم رخ می‌دهد.

*خانواده‌های ما دچار آسیب و ناامنی شده است

زمانی در پاسخ به اینکه چه اقداماتی در صورت ورود به مجلس انجام می‌دهید، می‌گوید: کارهای زیادی است اما اساس و هدف‌گذاری و مبنا باید بر این موضوع استوار باشد و ما هم در این مسیر فعالیت می‌کنیم که قدم برداریم و برای ایجاد و افزایش خانواده‌های سالم، قوی و اندیشمند برای جامعه بعدی، هر موضوعی که کمک کند و برای رسیدن به این هدف پایه باشد آن اولویت است و بسیاری از موضوعات مربوط به این رویکرد همه روی زمین مانده و دغدغه امروز مردم و من است که خانواده‌های ما دچار آسیب و ناامنی شده که بخش مهمی در مشکلات معیشتی و اقتصادی گره خورده که به دنبال خودش دنیایی از عوارض را ایجاد می‌کند همانطور که خانواده تک والد خوانده موفقی نخواهد بود ما باید تلاش کنیم که شهر و استانمان را از یک خانواده بزرگ تک والدی به سمت یک خانواده با محوریت مادرانگی ببریم تا با رویکرد ایثار و سعه‌صدر و از خود گذشتگی و مهربانی راهی روشن برای جوانان پیش‌رو بگذاریم.

مصاحبه خبرنگار فارس با دیگر کاندیدای سرشناس شهرستان ساری در روزهای آینده منتشر می‌شود.

انتهای پیام/۸۶۰۴۱/ج

نظر شما