شناسهٔ خبر: 36850931 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

خدمه روباتیکی که احساسات فضانوردان را درک می کند

یک روبات کروی به نام سیمون۲ به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال شده که می تواند احساسات فضانوردان را درک کند و در فعالیت های ساده مانند عکسبرداری، ثبت صوت و تصویر به فضانوردان کمک کند.

صاحب‌خبر -

دیروز خدمه روباتیک جدیدی به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال شد که سیمون۲ نام دارد.

روبات سیمون۲ در حقیقت یک صورتک و دو دوربین به جای چشمان است. گروهی از محققان آی بی ام، ایرباس و مرکز هوافضای آلمان این روبات را ساخته اند. روبات مذکور همراه کپسول دراگون به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال شد.

سال گذشته نسخه دیگری از روبات سیمون به این ایستگاه ارسال شد. اما نسخه جدید  مجهز به سیستم هوش مصنوعی جدیدی است که از لحاط احساسی هوشمندتر است.

ماتیاس بینیوک از شرکت آی بی ام در این باره می گوید: هدف اصلی ما ساخت یک همدم روباتیک واقعی است. رابطه میان فضانورد و سیمون۲ اهمیت زیادی دارد. نسخه جدید روبات اکنون سعی می کند ناراحتی، عصبانیت، خوشحالی و دیگر احساسات فضانورد را درک کند.

همچنین سیمون۲ مجهز به ۵ دوربین اضافی است که دور قابل کروی شکل آن نصب شده اند تا موقعیت آن در محیط را کنترل کنند. علاوه بر آن در روبات  ۹ میکروفون وجود دارد تا دستورات صوتی را از تمام جهات دریافت کند. در کنار این موارد روبات می تواند  به وسیله ۱۲ پروانه داخلی به هر طرف بچرخد تا با فضانورد ارتباط چشمی برقرار کند. 

 این روبات علاوه بر درک احساسات فضانوردان  می تواند احساسات گروه را کنترل کند و از بالا گرفتن اختلافات شدید میان خدمه اجتناب کند.

روبات شناور همچنین قادر است در فعالیت های ساده تر مانند عکاسی یا ثبت ویدئو و صوت طی آزمایش ها کمک حال فضانوردان باشد. سیمون ۲ می تواند به سئوالاتی در حوزه موضوعات فنی و آکادمیک پاسخ دهد.

قرار است سیمون۲ به مدت ۳ سال در ایستگاه فضایی بین المللی شناور بماند و به فضانوردان کمک کند./مهر

نظر شما