شناسهٔ خبر: 36848001 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

همزمان با نظرسنجی‌ جدید درباره نتایج انتخابات

گانتس و نتانیاهو یکدیگر را به مانع‌تراشی در تشکیل دولت متهم کردند

71592

با توجه به شکست رهبر ائتلاف آبی - سفید و نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تشکیل دولت جدید پیش‌بینی می‌شود انتخابات سومی ظرف کمتر از یک سال در سوم مارس (۱۳ اسفند) برگزار شود و نظرسنجی‌ها نیز حاکی از آن هستند که نتیجه این انتخابات هم ترکیب کنست (پارلمان اسرائیل) را تغییر نخواهد داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن نوشت، با ادامه تلاش‌های دقیقه نودی برای حل اختلافات و دستیابی به توافق میان طرف‌ها جهت تشکیل دولت جدید در اراضی اشغالی، ایال یانون، مشاور قضایی کنست روز جمعه گفت: در صورتی که تلاش‌ها برای تشکیل دولت جدید با شکست روبرو شود، سوم مارس انتخابات جدیدی برگزار خواهد شد.

یانون طی نشست خبری با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی بحران سیاسی عمیق بی‌سابقه‌ای را تجربه می‌کند و نباید در برابر آن ساکت ماند، ابراز امیدواری کرد که روز چهارشنبه تشکیل دولت جدید اعلام شود چرا که در غیر این صورت کنست خود به خود منحل و انتخابات دیگری پیش رو خواهد بود.

با وجودی که تلاش‌ها برای تشکیل دولت جدید متوقف نشده و قرار است بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و بنی گانتس، رئیس ائتلاف آبی - سفید فردا (یکشنبه) دیدار کنند اما احزاب تلاش‌های خود را برای آمادگی جهت برگزاری انتخابات آتی پنهان نمی‌کنند. نخستین هدف آنها این است که رأی‌دهندگان را قانع کنند که این طرف مقابل است که اسرائیل را ظرف کمتر از یک سال به سومین انتخابات پارلمانی کشانده است.

در همین راستا، نتانیاهو حین بازگشت از پرتغال گفت: گانتس مسؤول نابسامانی در انتخابات است. اگر او پیشنهادی که رئیس اسرائیل داد را بپذیرد و با نخست وزیری من در مرحله اول  دولت جدید موافقت کند، مشکلی وجود نخواهد داشت. به نظر من هنوز زمان برای توافق بر سر چنین دولتی وجود دارد.

نتانیاهو همچنین موافقت خود با اینکه در دولت جدید تنها شش ماه نخست وزیر باشد را رد کرد و گفت: می‌خواهد دو سال این پست را در اختیار داشته باشد. وی این مسأله که به شدت به قدرت چسبیده را هم رد کرد و در واکنش گفت: حضورم در راس قدرت ضروری است چرا که من تنها کسی هستم که تعامل مثبتی با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا دارم. نتانیاهو در این باره گفت: ترامپ دوست من است و در همه تصمیماتم به ویژه تصویب قانون الحاق غور اردن و شمال بحرالمیت به اراضی اشغالی از من حمایت خواهد کرد.

گانتس هم در واکنش به این اظهارات گفت: نتانیاهو  شیوه نابودی اسرائیل را در پیش گرفته است. او می‌گوید: من فراتر از این اسرائیل و هر چیز دیگر هستم. منم که خط مشیی را هدایت می‌کنم که بر اساس آن اسرائیل فراتر از هر چیزی است. این همان دلیل عدم تشکیل دولت متحد است. اینکه خودخواهی را با میهن پرستی یکسان بدانیم، غیر عقلانی است و با اینکه ائتلاف آبی- سفید برای ممانعت از برگزاری انتخابات مجدد فراوان از مواضع خود عقب نشسته، به نظر می‌رسد راهی جز برگزاری انتخابات جدید وجود ندارد.

گانتس ادامه داد:‌ نتانیاهو در انتخابات آوریل و سپتامبر شکست خورد و در انتخابات ماه مارس هم ما بر او و خط مشی او پیروز خواهیم شد. اسرائیل گریبان‌گیر نخست وزیری فاسد شده و نیاز دارد که گرد و غبار از چهره‌ آن زدوده شده و از دست نتانیاهو و امثال او در عرصه‌ سیاسی نجات داده شود.

اما لیبرمن که حزب راست‌گرا را مسؤول شکست در تشکیل دولت محدود راست‌گرا می‌داند، می‌گوید: رهبران لیکود مانند خرگوش‌ها رفتار می‌کنند. آنها از درگیری واقعی در حزب خود فرار کرده و به کسی که خواستار نجات آنها هستند، حمله کرده و بعد از آن هم زبان به شکایت باز می‌کنند.

در همین راستا، نظرسنجی‌ جدیدی که روزنامه "معریب"پیرامون نتیجه انتخابات مجدد در اراضی اشغالی منتشر کرد، نشان می‌دهد در صورت برگزاری این انتخابات، اگر نتانیاهو ریاست حزب لیکود را همچنان بر عهده داشته باشد ائتلاف احزاب میانه-چپ و فهرست مشترک عربی قدرت خود را حفظ و حزب راست‌گرا از مجموع ۱۲۰ کرسی کنست یک کرسی را از دست خواهد داد و حزب آویگدور لیبرمن، رئیس حزب "اسرائیل خانه ما" همچنان تعیین کننده خواهد بود اما در عمل، همان نتایجی که در انتخابات اخیر در ماه سپتامبر حاصل شد، به دست خواهد آمد.

این روزنامه نوشت، اگر انتخابات سومی امروز برگزار و نتانیاهو ریاست لیکود را برعهده داشته باشد، تقسیم کرسی‌های کنست تقریبا به این شرح خواهد بود: حزب راست‌گرا ۵۴ کرسی (در حال حاضر ۵۵ کرسی در اختیار دارد)، ائتلاف احزاب میانه-چپ و فهرست مشترک عربی ۵۸ (در حال حاضر هم همین تعداد کرسی در اختیار دارد) و حزب لیبرمن نیز همان هشت کرسی حال حاضر را به دست خواهد آورد و این نتیجه بدین معنی است که انتخابات حتی اگر تعداد کرسی‌ها میان احزاب کم و زیاد شود، هیچ تغییری در توازن قدرت ایجاد نخواهد کرد.

در نتایج جزئی هم ائتلاف آبی - سفید ۳۵ کرسی (امروز ۳۳ کرسی دارد)، حزب لیکود ۳۳ کرسی (در حال حاضر هم همین تعداد کرسی را در اختیار دارد)، فهرست مشترک عربی ۱۳ کرسی، احزاب یهودی تندرو مثل حزب "شاس" هشت کرسی، "یهدوت هتوراه" هفت کرسی، حزب "اسرائیل خانه ما" هشت کرسی، حزب "راست‌گرای جدید" شش کرسی، ائتلاف "کارگر-گیشر" پنج کرسی و حزب دموکراتیک پنج کرسی را به دست خواهند آورد.

اما اگر نتانیاهو از ریاست لیکود کناره‌گیری کند و گدعون ساعر، وزیر سابق داخلی رژیم صهیونیستی ریاست این حزب را برعهده بگیرد، لیکود از مجموع ۱۲۰ کرسی، ۲۱ کرسی را به دست می‌آورد و نمایندگان حزب راست‌گرا در مجموع به ۵۶ کرسی دست خواهند یافت و تعداد کرسی‌های ائتلاف احزاب میانه-چپ و فهرست مشترک عربی کاهش یافته و به ۵۷ کرسی می‌رسد و حزب اسرائیل خانه ما هم هفت کرسی به دست می‌آورد.

همچنین نتانیاهو و گانتس همدیگر را به شکست در تشکیل دولت جدید متهم کردند. گانتس دراین خصوص در فیس‌بوک خود نوشت: در حالی که من به دنبال تشکیل دولت متحد فراگیر هستم، نتانیاهو تلاش دارد انتخابات جدیدی برگزار شود. نتانیاهو حتی دیداری که اخیرا با یکدیگر داشتیم را بخشی از کمپین انتخاباتی خود می‌داند.

در مقابل هم نتانیاهو با انتشار فیلم ویدویی در توییتر گفت: امتیازات فراوانی به ائتلاف آبی - سفید دادم اما این ائتلاف سر سوزنی مواضع خود را تغییر نداد و به همین دلیل به نظر می‌سد انتخابات سومی که نیازی به آن نیست، در راه است. کسی تمایلی به برگزاری این انتخابات ندارد و بدون شک در صورت برگزاری، حزب لیکود پیروز خواهد شد.

اگر دولت جدید رژیم صهیونیستی تشکیل نشود، روز چهارشنبه کنست خود به خود منحل و طبق قانون رژیم صهیونیستی برگزاری انتخابات مجدد لازم الاجرا خواهد بود که احتمالا سوم مارس برگزار می‌شود.

انتهای پیام

نظر شما