شناسهٔ خبر: 36819144 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

نهالکاری در ۵۰ هکتار عرصه های بیابانی بافق آغاز شد

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد در حاشیه اجرای این طرح در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: امسال در اجرای طرح کاشت درخت در کشور ، حدود

صاحب‌خبر -

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد در حاشیه اجرای این طرح در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: امسال در اجرای طرح کاشت درخت در کشور ، حدود ۱۵ میلیون اصله نهال برنامه ریزی شد که سهم استان ۸۷ هزار اصله در سطح ۶۲۰ هکتار است.

 محمد رضا آخوندی  با اشاره به اجرای این طرح در بافق و خاتم افزود: در شهرستان خاتم غرس ۱۲ هزار نهال از نوع بنه و بادام کوهی در ۱۲۰ هکتار از اراضی جنگلی ۲ هفته قبل آغاز شد و تا پایان ماه جاری ادامه دارد.

این مسوول اضافه کرد: این طرح در سطح ۵۰۰ هکتار باید در بافق اجرا شود که امروز به صورت نمادین با حضور محمدعلی طالبی استاندار یزد، تنی چند از مسوولان استان و شهرستانی در سطح ۵۰ هکتار آغاز شد و به مدت یک ماه ادامه دارد.

وی تصریح کرد: نهال‌های سازگار با اقلیم ۲ شهرستان انتخاب شد و در سالجاری برای بهره وری بیشتر از باران‌های پاییزی و زمستانی برای تامین آب مورد نیاز درختان، کاشت گیاهان مورد نظر ۲ ماه زودتر از روز درختکاری در سال های قبل در استان آغاز شده است.

 آخوندی خاطرنشان کرد: علاوه بر این طرح، عملیات بیولوژیکی در ۱۴ هکتار از بخش آبخیزداری شهرستان‌های میبد و بافق متناسب با منطقه و همچنین کپه کاری و بذرپاشی در ۵۸۰ هکتار از مراتع شهرستان‌های ابرکوه، اشکذر، بهاباد، اردکان، میبد، یزد و تفت نیز انجام می‌شود.

وی با بیان رشد ۲ برابری اعتبار صندوق توسعه ملی یزد نسبت به سال گذشته و افزایش آن به ۳۵ میلیارد تومان در سال ۹۸ تصریح کرد: تاکنون ۳۰ درصد از ۲۷ میلیارد تومان مبلغ تخصیص یافت که صرف آبخیزداری در استان می شود و هشت میلیارد تومان به بخش بیابان اختصاص دارد.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری بافق هم در گفت و گو با ایرنا ، وسعت کانون بحران شهرستان را در منطقه یادشده ،پنجهزار و ۵۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: تاکنون ۷۲۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی گودگوار درختکاری و بیابان زدایی شده است.

کمال کریمی افزود: کشت نهال تاغ در منطقه یادشده سازگار با اقلیم خشک و شرایط آب و هوایی کویری و بیابانی این منطقه است.

وی جلوگیری از پیشروی کویر، تثبیت شن‌های روان، پیشگیری از ورود ریزگردها به شهر بافق و روستاهای اطراف را از اهداف بیابان زدایی در گودگوار عنوان کرد  و افزود: مهار ریزگردها و شن‌های روان مانع از آسیب رسانی به خطوط پنج راه ریلی کشور در بافق، جاده‌های دسترسی به روستاهای همجوار و همچنین مسیر راه بافق به نوق رفسنجان می شود.

این مسوول افزود: درختکاری در این منطقه علاوه بر توسعه فضای سبز چشم نواز، موجب مرطوب ماندن خاک و جلوگیری از فرسایش بادی می شود.

وی تصریح کرد: بادهای موسمی بافق اغلب از سمت گودگوار و از جنوب غرب به سمت شمال شرق می وزد و در گذشته بادی که از سمت گودگوار می‎وزید به عنوان باد سیاه معروف بود.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری بافق خاطرنشان کرد: در طول حیات درختچه‌های تاغ منطقه گودگوار، یک میکروکلیمای طبیعی یعنی رفت و آمد وحوش در میان آن‌ها ایجاد می‌شود و در نتیجه گیاهانی مانند « اشنان » نیز به صورت طبیعی فرصت رویش پیدا می کنند.

۹۸ درصد مساحتِ استان یزد به وسعت هفت میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل شده که  ۳۸ درصد مساحت این عرصه‌ها معادل ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار شامل اراضی‌های بیابانی است.

 از ۸۵۰ هزار هکتار اراضی شهرستان بافق حدود ۴۰۰ هزار هکتار آن بیابانی است.

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق یزد قرار دارد.

انتهای پیام

نظر شما