شناسهٔ خبر: 36539512 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

فناوری

صاحب‌خبر -

تولد نوزادان سفارشی تا ۲ سال دیگر فراگیر می‌شود

یکی از استادان دانشگاهی در اسکاتلند معتقد است اکنون ریسک استفاده از مهندسی ژنتیک در انسان توجیه شده و تا کمتر از ۲ سال دیگر تلاش برای تولد نوزادانی با خصوصیات از قبل طراحی شده آغاز می‌شود. به گزارش مهر به نقل از اسکای نیوز،  احتمالا تا کمتر از ۲ سال دیگر نوزادانی با ویژگی‌های از قبل طراحی شده، متولد می‌شوند.
به گفته دکتر کوین اسمیت از دانشگاه آبرتای در داندی اسکاتلند، ریسک مهندسی ژنتیک اکنون به اندازه ای رسیده که استفاده از این تکنیک در نطفه انسان را توجیه می‌کند. او معتقد است طی چند سال آینده تلاش‌های دانشمندان برای تولد انسان‌های مهندسی ژنتیکی ( از روشی که به طور اخلاقی توجیه شده) آغاز می‌شود.به عقیده او این امر در آینده در برابر بیماری‌های مرگبار از انسان‌ها محافظت می‌کند و کیفیت زندگی آنها در سنین بالاتر را ارتقا می‌دهد. مهندسی ژنتیک شامل حذف، افزودن یا تغییر دادن دی ان ای ارگانیسم‌ها است.  در حال حاضر سوالاتی درباره استفاده از این روش روی ژنوم‌های انسانی وجود دارد. زیرا این ژنوم‌های تغییر یافته از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شوند.  اسمیت در این باره می‌گوید: رگه‌های زایشی انسان به هیچ وجه کامل نیست و روند تکامل انسان نیز  کمک اندکی به محافظت از او در برابر شیوع بیماری‌ها و البته مشکلات قلبی، سرطان و فراموشی می‌کند. روش‌های مهندسی ژنتیک در برابر چنین اختلالاتی از افراد محافظت می‌کنند. قبلا چنین آزمایش‌هایی روی حیوانات انجام شده و موفقیت آمیز بوده است. اگر بتوان با کمک این روش از ایجاد اختلالات معمول در افراد جلوگیری کرد یا آنها را به تعویق انداخت، متوسط  عمر انسان به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.  البته او هشدار می‌دهد باید روشی اخلاقی برای استفاده از مهندسی ژنتیک در انسان‌ها به کار برد تا به گسترش این روند کمک کرد.  این در حالی است که سال گذشته در تلاش برای مقاوم کردن انسان‌ها نسبت به ویروس HIV، نخستین نوزادان مهندسی ژنتیک شده در چین متولد شدند.

سی‌تی اسکن احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد 

بررسی جدیدی که در تایوان انجام شده، نشان می‌دهد که پرتوهای ناشی از سی‌تی اسکن می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.
به گزارش ایسنا و به نقل از  سازمان انتشارات دانشگاه آکسفورد، پژوهشگران در بررسی جدیدی دریافته‌اند که قرار گرفتن در معرض پرتوهای دستگاه سی‌تی اسکن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان تیروئید و سرطان خون را افزایش دهد. پژوهشگران تایوانی، این بررسی را بر اساس پایگاه داده‌های مربوط به بیمه ملی سلامت انجام دادند که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ جمع‌آوری شده بود. آنها در این پژوهش، ۲۲ هزار و ۸۵۳ بیمار مبتلا به سرطان تیروئید، ۲۰ هزار و ۱۵۷ بیمار مبتلا به سرطان خون و ۲۰ هزار و ۱۵۷ بیمار مبتلا به گروهی از سرطان خون موسوم به «لنفوم غیرهاجکین»(NHL) را مورد بررسی قرار دادند. هدف پژوهشگران از ارزیابی داده‌های بیمه ملی سلامت این بود تا اطلاعات مربوط به جمعیت‌شناسی و پزشکی را در تشخیص بیماری و تجویز دارو بررسی کنند. نتایج این پژوهش نشان داد بیمارانی که به سرطان تیروئید و سرطان خون مبتلا می‌شوند، احتمالا بیشتر در معرض پرتوهای ناشی از سی‌تی‌ اسکن قرار داشته‌اند. بررسی‌هایی که در آنها بیمارانی از گروه‌های مسن وجود داشتند، ارتباطی میان قرار گرفتن در معرض پرتو سی‌تی اسکن و ابتلا به لنفوم غیرهاجکین را نشان ندادند اما خطر ابتلا به لنفوم غیرهاجکین به خاطر قرار گرفتن در معرض پرتوهای سی‌تی اسکن، در بیماران بین ۳۶ تا ۴۵ سال، تا سه برابر بیشتر بود. پژوهشگران به این نتیجه رسیدند بیمارانی که سی‌تی اسکن را انجام می‌دهند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان تیروئید و سرطان خون قرار دارند. این آمار در میان زنان و بیماران زیر ۴۵ سال بیشتر است. «یو هسوان جونی شاو»(Yu-Hsuan Joni Shao)، یکی از نویسندگان این پژوهش گفت: پژوهش ما نشان می‌دهد که پرتوهای ناشی از سی‌تی اسکن می‌توانند خطر ابتلا به سرطان تیروئید و سرطان خون را در بزرگسالان تمامی سنین و لنفوم غیرهاجکین را در بزرگسالان جوان افزایش دهند. میزان خطر ابتلا به این مشکل، در بیمارانی که سی‌تی اسکن بیشتری انجام می‌دهند، بیشتر است.

برچسب‌ها:

نظر شما