عصر ایران مینویسد: ۴۰۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی با پیگیری قوه قضاییه به صندوق بیتالمال برگشت.
۱۸۰۰ میلیارد تومان از اموال داخل کشور بابک زنجانی تحویل وزارت نفت شد.
۸۰۰ میلیارد تومان از اموال آستان قدس به این نهاد برگشت.
۳۰۰۰ میلیارد از بدهیهای بانکی بازگشت داده شد.
۲۳۰۰ میلیارد تومان در پرونده امیر منصور آریا وصول شد.
۱۷۸ هزار هکتار زمین -معادل ۱۱۰۰۰ میلیارد تومان- در ۲۰ استان به مالکان و نهادهای متولی بازگردانده شد.
اینها -که تنها بخشی از عملکرد قوه قضائیه در چند ماه اخیر است - تنها چند عدد معمولی نیستند؛ بازگشت این ارقام کلان به بیتالمال و صاحبان اموال، صرفاً نتیجه یک پروسه عادی قضایی هم نیستند، بلکه محصول یک اراده جدی و جدید در رأس قوه قضائیهاند: عزمی برای مبارزه با فساد و مفسدان.
هر چند تمام رؤسای پیشین قوه قضائیه بر مبارزه با فساد و مفسدان تأکید میکردند ولی باید گفت که هیچ کدامشان تا به امروز به اندازه رئیس کنونی قوه قضائیه در این زمینه، کار عملی انجام ندادهاند.
امیدها به رئیسی و فسادستیزیاش زمانی پررنگ و جدی شد که اکبر طبری بیهیچ مماشاتی دستگیر شد. او سالیان دراز در قوه قضائیه، نفوذ بیحد و حصر داشت.
رئیسی درباره فساد لانهکرده در قوه قضائیه میگوید: «در مبارزه با فساد، هیچ خط قرمزی نداریم، در خود قوه قضائیه با مواردی مواجه و متوجه شدیم رشوههایی اخذ شده است که بهتآور است؛ از آپارتمانهای ۶۰۰ متری گرفته تا ویلاهای ۴۰۰۰ متری در شمال که در نوع خود کمنظیر است. البته متهمان بازداشت و اموال نامشروع آنها ضبط شده است.» یکی دیگر از اقداماتی که امید به فسادستیزی توسط قوه قضائیه را تقویت کرده، دستگیری باندی در پتروشیمی است که یکی از آنها به جعبه سیاه این صنعت معروف است. برخی منابع میگویند که وی در خانه خود همواره صدها هزار دلار پول نقد داشته و میکوشیده افراد مختلف را که برای نظارت بر عملکرد او مأموریت داشتهاند نقداً و فیالمجلس بخرد!
او بر میلیاردها دلار تراکنش مالی پتروشیمی سیطره داشته و تاسیس شرکتهای کاغذی و تصاحب شرکتهای واقعی متعلق به بیتالمال از تخصصهای او بوده است.
برخورد با دانهدرشتها که سالها شعار و آرزو بوده، اینک مصداقهای واقعی پیدا کرده است. مهمترین نتیجه رویکرد کنونی، ناامن شدن فضای کشور برای مفسدان است.
هرچند که هنوز وضعیت اصلاح نشده ولی ادامه آن میتواند باور ناصواب قبلی را اینگونه اصلاح کند که «اگر بخواهیم به بیتالمال دستدرازی کنیم، سراغمان خواهند آمد و مجازات میشویم؛ ما که از اکبر طبری و جعبه سیاه پتروشیمی و نزدیکان فلان مقام ارشد و مدیران خودروسازیهای مطرح و... بزرگتر و ذینفوذتر نیسیتم.»
علاوه بر همه اینها، رویکردهایی مانند پیگیری سیاست حبسزدایی، دستور به تجدید نظر در آرای پرونده هفت تپه، نشستهای تخصصی با گروههای مختلف اجتماعی و شنیدن حرف آنها، تعامل با رسانهها، اعزام گروههای ویژه بازرسی به استانها و برخورد سریع با متخلفان در دادگستریها و نهادهای دیگر، تدوین لایحه حفظ امنیت بانوان، پایین آمدن از برج عاج دفتر ریاست و حضور میدانی رئیس قوه قضائیه، تمرکز سخنان و مواضع بر قوه قضائیه و پرهیز از پراکندهگویی و... نقاط قوتی هستند که باید تقویتشان کرد.
عصر ایران در پایان نوشت: وقتی روحانی سر کار آمد، با روحانی متشکریم، کارهایش را ستودیم اما اکنون بر سبیل انصاف میگوییم، رئیسی متشکریم.
همزمان با این تحلیل عصر ایران، فرید مدرسی از فعالان رسانهای اصلاحطلبان در قم، ضمن توئیتی تصریح کرد: «آمارها رشد محبوبیت رئیسی را نشان میدهند».
طبق آخرین نظرسنجیها، سردار حاج قاسم سلیمانی قهرمان جبهه مقاومت و سیدابراهیم رئیسی محبوبترین شخصیتهای ایران هستند.
یادآور میشود پیش از این هم محمود صادقی عضو فراکسیون امید، به تمجید از مبارزه بدون ملاحظه و سیاسیکاری آقای رئیسی با مفسدان اقتصادی پرداخته بود. اکبر ترکان مشاور سابق رئیس جمهور نیز به روزنامه ایران گفته است، لازم است کسانی مثل آقای رئیسی در مجلس و دولت باشند و با فساد مبارزه بکنند.
نظر شما