شناسهٔ خبر: 35443759 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

در شصت و سومین کنفرانس عمومی آژانس انرژی اتمی مطرح شد؛

صهيونيست‌ها، مانع منطقه‌اي عاري از سلاح‌ هسته‌اي

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- نماینده ایران در دفتر سازمان ملل در وین: فعالیت‌های هسته‌ای و لجام گسیخته رژیم کودک‌کش صهیونیستی، همچنان تهدیدی برای منطقه و فراتر از آن است.
به گزارش خبرگزاری آریا از وین‏، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد دفتر سازمان ملل در وین گفت: رژیم صهیونیستی مهمترین مانع تحقق خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای است بنابر این از جامعه بین المللی می خواهیم فشار مداومی را بر این رژیم برای پیوستن به معاهده عدم اشاعه تحمیل کند.
کاظم غریب آبادی، در شصت و سومین کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی با موضوع «قابلیت های هسته ای اسرائیل (رژیم صهیونیستی) و منطقه خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای»، با اشاره به حمایت کامل ایران از ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای، افزود: از سال 1980 تاکنون قطعنامه های بسیاری در این خصوص و بدون رای گیری تصویب شده اند.
وی گفت: فعالیت های هسته ای و لجام گسیخته رژیم کودک کش اسرائیل، همچنان تهدیدی برای منطقه و فراتر از آن است .
نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین با ابراز نگرانی از کوتاهی های صورت گرفته در گذشته و هشدار درباره تبعات ادامه این قصور و کوتاهی ها، افزود: اگر ما به قصور در این خصوص ادامه دهیم، همچنان شاهد پیامدهای وخیم علیه تمامیت، اعتبار و اهمیت معاهده عدم اشاعه سلاح های هسته ای خواهیم بود.
غریب آبادی با تاکید بر اینکه ایران قویا معتقد است پایبندی جهانی به ان.پی.تی و نیز اعمال جهانی پادمان های آژانس، به ویژه در منطقه خاورمیانه، به طور موثری موجب ایجاد منطقه عاری از سلاح های هسته ای می شود افزود: واقعیت این است که همه کشورهای خاورمیانه به غیر از رژیم صهیونیستی عضو ان.پی.تی و در حال اجرای تعهدات خود هستند؛ با این حال، این حقیقت که قابلیت هسته ای پنهانی رژیم اسرائیل یک تهدید جدی مداوم برای امنیت همسایگان و دیگر کشورهاست، از سوی برخی کشورهای خاص نادیده گرفته می شود.
سفیر کشورمان خاطر نشان کرد: مایه تاسف است که رژیم اسرائیل که عضو ان.پی.تی نیست، به پشتوانه حمایت نظامی و سیاسی برخی کشورهای خاص، با گستاخی به اجرای برنامه نظامی زیرزمینی هسته ای خود ادامه می دهد و حتی قصد خود برای الحاق به این معاهده را نیز اعلام نکرده است.
غریب آبادی با ابراز تاسف از اینکه کنفرانس بازنگری ان.پی.تی در سال 2015 به علت موضع گیری نامناسب برخی کشورها در حمایت از یک عضو غیر ان.پی.تی ناکام ماند،گفت: این موضوع باید به عنوان یک عقب نشینی جدی دیده شود که عواقب وخیمی را برای امنیت بین المللی و منطقه ای در بر داشته است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه یکپارچگی پادمان های جامع آژانس در خاورمیانه باید در دستورکار همه دولت ها باشد، افزود: رویکردهای گزینشی در منطقه خاورمیانه در این خصوص، بقاء رژیم پادمان های آژانس را به خطر می اندازد.
نماینده دائم کشورمان با بیان اینکه حفظ وضعیت موجود در خاورمیانه دیگر به عنوان یک گزینه مطرح نیست، افزود: نادیده گرفتن حقایق میدانی در خاورمیانه نه به مصلحت منطقه و نه به مصلحت جامعه بین المللی است.
وی افزود: ایران اعتقاد عمیق دارد که تنها راه حل این وضعیت، اعمال فشار دائم بر روی رژیم صهیونیستی برای الحاق فوری و بدون پیش شرط به ان.پی.تی، و قرار دادن همه فعالیت ها و تاسیسات هسته ای زیر زمینی این رژیم تحت پادمان های جامع آژ انس است.
غریب آبادی همچنین تاکید کرد: حضور خطرناک و مداوم تاسیسات هسته ای غیر ایمن رژیم اسرائیل نباید دیگر تحمل شود و نخستین گام در این راستا، باید ممنوعیت کامل و جامع ارسال همه تجهیزات، اطلاعات، مواد و تاسیسات مرتبط هسته ای در این خصوص باشد.
 
اسرائیل باید برای پیوستن به ان پی تی تحت فشار قرار بگیرد
دفتر نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در مقر سازمان های بین المللی در وین در توئیتی نوشت: «باز هم جای تاسف عمیق است که این شخصیت غیرعضو ان.پی.تی (رژیم صهیونیستی)، با اطمینان از پشتیبانی سیاسی و نظامی برخی کشورها، چنین جسارتی را برای ادامه برنامه هسته ای نظامی غیرقانونی مخفی خود دارد و حتی تصمیم خود را نیز برای پیوستن به این پیمان اعلام نمی کند، چه رسد به اینکه تأسیسات اتمی مخفی زیرزمینی خود را تحت نظارت پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار بدهد و از برنامه تسلیحات کشتار جمعی خود دست بکشد. تنها راه حل این وضعیت اعمال فشار مداوم بر رژیم اسرائیل برای پیوستن بلادرنگ و بدون قید و شرط به پیمان منع اشاعه هسته ای یا ان پی تی، به عنوان یک عضو غیر هسته ای و نیز قرار دادن تمام فعالیت ها و تاسیسات هسته ای زیرزمینی آن تحت پادمان های همه جانبه آژانس بین المللی انرژی هسته ای است.»

نظر شما