شناسهٔ خبر: 34900200 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

وزیر بهداشت: آموزش مولفه اصلی برای کاهش تصادفات رانندگی است

سعید نمکی روز جمعه در در بیست وچهارمین کنفرانس بینالمللی حمایت از جوامع ایمن در تبریز با بیان اینکه عمده ترین نقش و دلیل در تمام حوادث و سوانح متوجه

صاحب‌خبر -

سعید نمکی روز جمعه در در بیست وچهارمین کنفرانس بینالمللی حمایت از جوامع ایمن در تبریز با بیان اینکه عمده ترین نقش و دلیل در تمام حوادث و سوانح متوجه انسان و عدم وجود انسان توسعه یافته است، افزود: در پنج برنامه توسعه قبل و ۶ برنامه توسعه بعد از انقلاب اسلامی به تولید و فروش نفت و میعانات گازی و ایجاد زیرساخت ها توجه شده است، اما هرگز نقشی برای انسان توسعه یافته در فرآیند توسعه در این برنامه ها تعریف نشده است.

وی اظهار داشت: امروز انسان ابزار توسعه نیست، بلکه در ادبیات امروز توسعه، انسان توسعه یافته هدف غایی توسعه است و اگر به عوامل موثر در حوادث جاده ای شامل انسان، وسیله نقلیه و راه توجه کنیم، متوجه می شویم که انسان توسعهی افته می تواند دو عامل دیگر را تحت تاثیر قرار داده و آنها را نیز اصلاح کند.

نمکی با بیان اینکه انسان توسعه یافته به هیچ عنوان پولش را به پیش پرداخت خودروسازی نمیدهد تا ارابه غیراستاندارد تحویل بگیرد، تصریح کرد: اگر ارابه غیراستاندارد تحویل گرفت با علم به اینکه این ارابه می تواند عامل مرگ او شود، با سرعت ۱۵۰ کیلومتر رانندگی نمیکند و از رانندگی با سرعت بالا پرهیز میکند.

وی با تاکید بر اینکه در این مقطع حساس باید برای کاهش تلفات و حوادث جاده ای تمام انرژی خود را بر روی عامل انسانی متمرکز کنیم، به آیاتی از قرآن مجید اشاره کرد و گفت: خداوند در این کتاب آسمانی به شهر ایمن و امن و استانداردهای آن قسم می خورد و اعلام می کند اگر فردی قانون را شکست و به دیگری صدمه ای زد، با او خشونت اعمال شود تا تاوان و کفاره عمل بد خود را بپردازد و این موضوع نشان از برجستگی یک شریعت و پیشرفتگی یک مبنای اعتقادی است.

نمکی ادامه داد: بر اساس آمارها سالانه از حدود ۳۸۰ هزار مرگ و میر در کشور، ۳۱۳ هزار مورد به دلیل بیماری های غیرواگیر از جمله حوادث جاده ای و سایر سوانح است و هر سال ۱۰۰ هزار نفر به دلیل فشار خون بالا و عوارض ناشی از آن در ایران جان خود را از دست می دهند.

وی به مرگ و میر سالانه ۱۶ هزار نفر در حوادث جاده ای کشور اشاره کرد و افزود: این رقم تنها مربوط به موارد ثبت شده در صحنه تصادفات است که باید ناتوانی ها و مشکلات روحی، روانی، اجتماعی و خانوادگی در پس از حوادث را نیز به این آمار اضافه کرد که بسیار قابل توجه است.

نمکی با بیان اینکه ۳۰ سال پیش پیشگیری از حوادث جاده ای را در برنامه های ملی اجرا کردیم، افزود: کمربند ایمنی از همان زمان ثبت شد و این باعث افتخار است که از همان زمان به این موضوع فکر کردیم و اداره کل مبارزه با بیماری های غیرواگیر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایجاد شد.

وی عامل اصلی در ارتقای تندرستی جامعه و کاهش حوادث جاده ای را انسان دانست و اضافه کرد: بر همین مبنا باید آموزش کافی به افراد جامعه مورد توجه جدی قرار بگیرد و این آموزش ها نباید قبل از اخذ گواهینامه رانندگی باشد، بلکه از زمان تحصیل در مدرسه باید آن را آغاز کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشریح کرد: اگر در کشوری مدرسه توسعه یافته وجود داشته باشد، پیشرفت آن کشور قطعی است، چون سرمایه های هر کشور در مدارس آن کشور حضور دارند و حتی باید در خانواده و پیش از مدارس، آموزش به انسان را برای کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث آغاز کرد که در همین راستا از نیمه دوم امسال طرح "هر خانه یک پایگاه سلامت" در کشور اجرا می شود.

نمکی با تاکید بر لزوم جامعه محور کردن آموزش ها، با بیان اینکه آموزش به انسانها باید جامعه محور، محله محور و فردمحور باشد، افزود: در راستای اجرای طرح فوق قرار است برای ۲۰ میلیون خانوار ایرانی یک رابط و سلامتیار و سفیر سلامت انتخاب شود و آموزش های ارتقای سلامت به درون خانواده ها برده شود.

وی مولفه های موثر بر سلامت در موضوع ترافیک را تنها مربوط به حوادث جاده ای ندانست و یادآوری کرد: آلاینده های زیست محیطی، ترافیک سنگین ماشین ها و انتشار گازهای سمی در فضای شهرها در ایجاد سرطان های ریه و ناهنجاری های رفتاری، روانی و بدخلقی ها و خشونت ها بسیار موثر است که باید برای آن راهکار پیدا کنیم.

نمکی بر اهمیت مدیریت پس از حوادث در رسیدگی به وضعیت مصدومان حوادث جاده ای اشاره کرد و گفت: بحث مدیریت تروما در حوادث را دنبال کردهایم و به نتایج خوبی رسیدیم که وقتی فردی سانحه دید برای کاهش عوارض و انتقال مصدومان باید چه اقداماتی انجام دهیم که طی سال های اخیر اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.

وی تهیه سند ملی برای تدوین نقشه راه مدیریت حوادث و ترافیک در کشور را لازم و ضروری برشمرد و افزود: این سند با همکاری وزارت بهداشت، قوه قضاییه، نیروی انتظامی و سایر نهادها تدوین خواهد شد.

به گزارش ایرنا، بیست و چهارمین کنفرانس بین المللی حمایت از جوامع ایمن از امروز به مدت سه روز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز آغاز به کار کرد.

در این کنفرانس ۳۰ نفر از صاحب نظران و پژوهشگران حوزه ترافیک از ۲۰ کشور جهان حضور دارند.

۳۰۳۸/۵۱۸

انتهای پیام

نظر شما