شناسهٔ خبر: 34751759 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

پدر معنوی کهگیلویه و بویراحمد درگذشت

نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

حجت‌الاسلام و المسلمین آمیراحمد تقوی که از او به‌عنوان پدر معنوی کهگیلویه و بویراحمد یاد می‌شد، به ملکوت اعلی پیوست.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا منطقه کهگیلویه و بویراحمد، حجت‌الاسلام والمسلمین آمیراحمد تقوی، پدر معنوی استان کهگیلویه و بویراحمد در بیمارستان امام خمینی(ره) شهر دهدشت درگذشت.

او مؤسس نخستین حوزه علمیه کهگیلویه و بویراحمد و از علمای برجسته این استان بوده است.

از آثار قلمی این عالم دینی، از مختصری از خاطرات‌، در آینه وجدان‌، مجموعه نامه‌ها و اعلامیه‌ها می‌توان نام برد.

حجت‌الاسلام والمسلمین آمیراحمد تقوی در سال ۱۳۰۲ در شهر بهبهان متولد و دو سال بعد به سرزمین پدری‌اش، کهگیلویه منتقل شد.

پدر او مرحوم آقا میر علی صفدرتقوی عالم شاخص و مشهور به فضل و تقوا در منطقه کهگیلویه بود.

آمیراحمد خواندن، نوشتن و مقدمات عربی و قرآن را نزد پدر آموخت، مقدمات را در بهبهان نزد مرحوم آقا شیخ عبدالهادی مجتهدی فرا گرفت و درسال ۱۳۲۸ عازم نجف اشرف شد.

در نجف اشرف از محضر بزرگانی چون آقا شیخ محمد علی، آقا شیخ علی رشتی، آقا میرزا کاظم تبریزی، آقاسید جلیل یزدی، آقاسید عباس مهری، آیت‌الهق حاج سید اسدالهی مدنی، آیت‌الهن شیخ علی اصغر اراکی، آیت‌الهس سید علی سیستانی استفاده کرد.

در سال ۱۳۳۸ به ایران بازگشت و در وطن خود کهگیلویه که از محروم‌ترین نقاط کشور بود سکونت گزید و همه وجود خود را وقف ترویج دین و ارشاد مردم کرد. ایام ورود به منطقه مقارن با اجرای سیاست‌های آمریکایی انقلاب سفید بود.  جامعه آن روز کهگیلویه از جهل و بی سوادی و ناآگاهی از آداب و احکام دین، گرفتاری در عقاید خرافی، ظلم و تعدی خوانین و مالکین حکومتی، هجمه فرهنگی حکومت پهلوی به باورها و ارزش‌های دینی رنج می‌برد.

 حجت‌الاسلام تقوی با استحکام و اراده و جدیت در عمل شهرت دارند و با تمام همت با هرکدام از عوامل ذکر شده متناسب با ماهیت آن به مبارزه پرداخت. شخصاً به روستاها، ایلات و عشایر می‌رفت و با آنها می‌زیست و به آنان آداب و کمال دنیا و آخرتشان را می‌آموخت.

 با آغاز انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره ) همه آمال خود را در تحقق این انقلاب می‌دید، لذا همه وجود خود را یک‌سره درخدمت ترویج آن قرار داد.

 موقعیت و نفوذ اجتماعی منحصر به فردی که داشت، توانست مقام‌های دولتی را از سرکوب انقلابیون باز دارد و زمینه حضور گسترده مردم را در فعالیت‌های انقلابی فراهم سازد و بدین ترتیب انقلاب را در منطقه کهگیلویه با درایت وبدون خسارت تا تحقق پیروزی هدایت کند.

 پس از انقلاب نیز هم خود را متوجه‌ تأسیس و استقرار نهادهای انقلابی و افزون بر این جلب توجه اولیای امر و به نیازهای اساسی و گسترده این منطقه کرد.

حجت‌الاسلام تقوی به رغم دلبستگی به نظام مقدس جمهوری اسلامی، از پذیرش مناصب رسمی در جمهوری اسلامی نیز اجتناب کرد؛ حتی در یکی از دیدارهایش با حضرت امام(ره) در برابر تمایل ایشان برای تقبل امامت جمعه دهدشت، وی با همان تواضعی که نسبت به امام داشت، از پذیرش این سمت عذر خواست.

 

با تأسیس مدرسه علمیه ولی عصر(عج) دهدشت به تربیت طلاب همت گماشت و در تربیت طلاب روشی سختگیرانه دارند و حاصل این روش تربیت ده‌ها طلبه فاضل و متعهد است.

یکی دیگر از فعالیت‌های او رفع منازعات محلی است که با وساطت ایشان به سهولت فیصله می‌یابند.

 رسیدگی به خانواده‌های بی‌بضاعت، تاسیس مسجد و حسینه‌های بسیار و تجدید شکوهمند امامزاده سید محمود(جد اعلایش) از دیگر آثار و برکات وجود اوست.

حجت‌الاسام تقوی با همه شهرت و نفوذ کلامی بسیار ساده و بی‌پیرایه زندگی می‌کرد و با آنکه از مراجع بزرگ عصر چون و حضرت امام خمینی(ره)، آیت‌الله خویی و آیت‌الله شاهرودی اجازات مبسوطی داشته اما از وجوهات شرعی استفاده نکرد و زندگی شخصی خود را از طریق کشاورزی و مشغلات اندکی که داشت اداره می‌کرد.

سرانجام ساعت ۹ صبح ۲۴ مردادماه ۱۳۹۸ در سن ۹۶ سالگی به علت کهولت سن در بیمارستان امام خمینی دهدشت دار فانی را وداع گفت.
 

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما