شناسهٔ خبر: 34605731 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

یادداشت گستاخانه پامپئو درباره مذاکره اجباری ایران!/ ماجرای دعوت ماکرون از روحانی برای دیدار با ترامپ

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- در حالی که وزیر خارجه آمریکا در یادداشتی گستاخانه مدعی شده ایران را مجبور به مذاکره می کنیم، یک رسانه آمریکایی از دعوت ماکرون از روحانی برای دیدار با ترامپ سخن می گوید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، وزیر خارجه آمریکا با انتشار یک یادداشت پر از اتهام‌ و گستاخی گفت که هدف واشنگتن «مجبور کردن ایران به نشستن بر سر میز مذاکره» است.
«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا با انتشار یک یادداشت در رسانه آمریکایی، ادعاهای سراسر ضد ایرانی و بی اساس دولت خود را تکرار کرد و از «مجبور کردن ایران برای نشستن بر سر میز مذاکره» حرف زد.
وزیر خارجه آمریکا در «یو‌اس‌ای‌تودی» یادداشتی با این عنوان منتشر کرد: «فشار دولت ترامپ در حال تضعیف کردن رژیم ایران است».
رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در این مطلب مدعی شده که دولت ترامپ از «کارزار فشار علیه رهبران ایران» دو هدف اصلی را دنبال ‌می‌کند، اول «محروم کردن رژیم ایران از پولی که برای رفتارهای ثبات‌زدا از آن استفاده می‌کند و دوم، اجبار ایران به «نشستن بر سر میز مذاکره برای بستن یک توافق جامع و بلندمدت».
پامپئو در حالی که از اجبار ایران برای مذاکره بر سر یک توافق جامع حرف زده است که دولت آمریکا 18 اردیبهشت سال 1397 در اقدامی غیرقانونی از توافق بین‌المللی برجام که تاییدیه شورای امنیت سازمان ملل را دارد، خارج شده است.
وزیر خارجه آمریکا در یادداشت تازه خود با لحنی گستاخانه گفته است که «توافق جامع» مدنظرش با ایران باید به این چهار موضوع اصلی بپردازد: «برنامه هسته‌ای، تولید و اشاعه موشک بالستیک، حمایت از گروه‌های تروریستی و نیابتی، رفتار و بازداشت غیرقانونی شهروندان آمریکایی».
وی سپس ادعاهای پیشین خود درباره ناکارآمدی برجام در مقابله با آنچه که وزیر خارجه آمریکا «رفتار شرورانه ایران» خواند را تکرار کرده است.
پامپئو سپس با بیان اینکه «فشار آمریکا علیه رژیم ایران کارآمد بوده است»، مدعی شد: «رژیم و نیروهای نیابتی‌اش ضعیف‌تر از وقتی هستند که فشار ما شروع شد. شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران گفته‌اند که ایران دیگر مثل گذشته پول کافی برای دادن به آنها در اختیار ندارد. بودجه نظامی پیشنهادی ایران در سال 2019 با کاهش 28 درصدی و یک کاهش 17 درصدی بودجه شاخه تروریستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مواجه شده است».
وی در پایان این یادداشت سراسر ضد ایرانی و بی اساس خود نوشته است: «ما به موازات بالا بردن هزینه توسعه‌طلبی ایران و وضعیت جاری آن، به دنبال یک توافق جامع و یک رابطه بسیار مسالمت‌آمیز و پایدار هستیم. ما چشم انتظار روزی هستیم که بتوانیم به مردم ایران و هسایگانشان برای صلح و رفاهی که سزاوارش هستند، کمک کنیم».
ادعاهای وزیر خارجه آمریکا درباره «کمک به مردم ایران» در حالی مطرح شده که او و دونالد ترامپ از ابتدای آغاز به کار این دولت، ضمن انواع توهین‌ها و «تروریست» خواندن ملت ایران، شدیدترین فشارهای اقتصادی و تهدیدهای نظامی علیه ایران را در پیش گرفته‌اند.

ماجرای دعوت ماکرون از روحانی برای دیدار با ترامپ
یک رسانه آمریکایی به نقل از منابع ناشناس اعلام کرده که رئیس جمهور ایران دعوت «امانوئل ماکرون» را برای دیدار با «دونالد ترامپ» نپذیرفته است.
المانیتور در گزارشی با استناد به اظهارات دو منبع که نام آنها را ذکر نکرده می نویسد: امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه که برای زنده نگه داشتن برجام تلاش می کند از «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران دعوت کرده تا در نشست جی هفت (G7) که قرار است در تاریخ 24 آگوست در شهر ساحلی «بیاریتز» فرانسه برگزار شود دعوت کرده تا با حضور در این نشست با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دیدار کند.
به نوشته المانیتور، ماکرون به روحانی قول داده که بسیاری از مسائل موجود میان تهران و واشنگتن علاوه بر برجام با این دیدار حل می شود اما با این وجود روحانی نه قبول کرده که خود به این نشست برود و نه آنکه نماینده ای را که احتمالا محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران بوده را به این نشست اعزام کند.

واکنش منابع فرانسوی به خبر دعوت ماکرون از روحانی
منابعی در دولت فرانسه اخبار مربوط به دعوت ماکرون از روحانی برای شرکت در نشست گروه 7 به عنوان عضو مهمان را تکذیب کردند.
پایگاه خبری الشرق الاوسط به نقل از منابعی در دفتر ریاست جمهوری فرانسه دعوت رئیس جمهور این کشور از حسن روحانی برای شرکت در نشست جی 7 را رد کرد.
یک دیپلمات فرانسوی گفته است که امانول ماکرون در گفت‌وگوی تلفنی اخیر خود با حسن روحانی رئیس جمهور ایران پیشنهادی برای حضور وی در نشست گروه 7 نداشته است.
برخی منابع سه شنبه شب مدعی شده بودند که ماکرون از روحانی برای حضور در این نشست دعوت کرده است که با مخالفت رئیس جمهور ایران مواجه شده است.
حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور ایران 25 ژوئن گذشته در تماس تلفنی با رئیس جمهور فرانسه با وی، گفته بود: جمهوری اسلامی ایران همواره در مسیر توسعه روابطی پایدار و هدفمند با فرانسه تلاش کرده و خواهد کرد.
روحانی با اشاره به اینکه پایبندی ایران در برجام پس از خروج آمریکا بر مبنای وعده طرف های اروپائی برای تضمین منافع اقتصادی از جمله حل وفصل مسائل مربوط به روابط بانکی و فروش نفت بود که متاسفانه هیچ یک از آنها در مقام عمل تحقق پیدا نکرده، افزود: اگر ایران نتواند از فواید برجام بهره مند شود، بر اساس بندهای 26 و 36 برجام مرحله به مرحله تعهدات خود را کاهش خواهد داد.

نظر شما