به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شایعترین بیماریهای دستگاه گوارش «رفلاکس» یا همان ترش کردن بعد از غذاست که ناشی از برگشت ترشحات اسیدی و مواد غذایی از داخل معده به لوله مری بوده و با احساس داغی، سوزش و گاهی درد پشت جناغ سینه همراه است.
این ترش کردن در حالت طبیعی اتفاق نمیافتد، بلکه به علت نوع غذا، حجم غذا و فرم خوردن غذا، به عنوان مثال پرخوری یا خوردن غذاهای پرچرب، ادویهدار، غذاهای اسیدی، خوردن قهوه و الکل، کشیدن سیگار و دراز کشیدن پس از غذا اتفاق میافتد، همچنین افرادی که با معده پر فعالیت فیزیکی انجام میدهند دچار رفلاکس میشوند؛ به این علت که مخاط مری مانند مخاط معده، حفاظت و ایمنی کافی را در مقابل اسید ندارد و موجب التهاب و تورم، قرمزی و حتی زخم در ناحیه مری می شود که به آن «بارت» میگویند.
بارت پیش زمینهای برای سرطان مری است و افرادی که دچار چنین مشکلی هستند، بهتر است از دراز کشیدن پس از مصرف غذا پرهیز کرده و از مصرف غذاهای حجیم و پرچرب و هرگونه پرخوری خودداری کنند.
همچنین از مصرف مایعات زیاد همراه غذا، پرهیز کرده و بیش از اندازه قهوه، شکلات و نوشابههای گازدار نخورند. توصیه میشود هنگام خواب سر و شانهها، ۱۵ درجه بالاتر از کمر قرار گیرد.
اگر فردی بیش از دو تا سه بار، نشانههای ترش کردن و جوشش پشت جناغ سینه را تجربه کند، باید به پزشک مراجعه کند. در صورت سن بالای ۴۰ سال، طول کشیدن علایم بیشتر از پنج سال، احساس گیر کردن غذا یا کاهش وزن، باید عوارض احتمالی، به کمک اقدامات تشخیصی از جمله اندوسکوپی بررسی شود، اما در صورتی که سن فرد کمتر از ۴۰ سال و مدت آغاز نشانهها، کمتر از پنج سال باشد، توصیه می شود در دوره ای چهار تا شش هفتهای، با تجویز پزشک از داروهای آنتیاسید استفاده شود.
انتهای پیام/
نظر شما