به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، دولت محلی حکومت خودمختار «جبل طارق»، سیزدهم تیرماه اعلام کرد، نیروی دریایی انگلیس نفتکش «گریس-۱» را که حامل نفت خام ایران به سوریه بوده توقیف کرده است. این منطقه تحت حاکمیت انگلیس قرار دارد و نیروی دریایی انگلیس هم در توقیف نفتکش حامل نفت ایران مشارکت داشته است.
پس از این اقدام بود که روابط عمومی نیروی دریایی سپاه شامگاه جمعه (روز گذشته) در اطلاعیهای اعلام کرد یک فروند نفتکش انگلیسی با نام «stena impero» هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بینالمللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شده است.
پایگاه خبری «العهد» لبنان با انتشار گزارشی به ابعاد این پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران پرداخت و نوشت، صبر راهبردی ایران، عملا پس از توقیف «گریس-۱» به پایان رسید و با توقیف «stena impero»، معادله جدیدی آغاز شد.
به گزارش العهد، کشورهای زیادی وجود ندارد که در عرصه بینالملل کارآمد باشند و بتوانند در برابر آمریکا و انگلیس و همپیمانان این دو کشور ایستادگی کند، ولی ایران این اراده را دارد و همین اراده باعث شده که تهران دستکم در خلیج فارس، دست به تحرکاتی بزند تا به«یاوهگویی غرب» پایان دهد؛ زیرا پس از «سقوط الهه جنگی اسرائیلی در 2006» (جنگ 33 روزه حزب الله علیه اسرائیل) دوران سیطره تک قطبی به پایان رسید. بی تردید، سقوط این آلهه، به مدد حضور واقعی ایران در منطقه بود. امروز بار دیگر معادله نفتکشها و جنگ کشتیها رخ نموده تا آمال غربیها برای خاورمیانه بزرگ را از بین ببرد.
بنا بر این گزارش، در اینجا، معادلات، با عمل اجرایی میشود، نه کلام. «این معادلات، معادلههای محکم سران ایران به رهبری امام خامنهای است که گفت: دزدی دریایی انگلیس بی پاسخ نخواهد ماند. به همین دلیل به سرعت سپاه پاسداران، نفتکش انگلیس را به صورت حرفهای و غیر خصمانه توقیف کرد تا مانع از انتقادهای سازمان ملل شود».
العهد با اشاره به اینکه این اقدام نشان میدهد که تهران در منطقه خلیج فارس، دست برتر را دارد، اقدام ایران را حامل هفت پیام زیر دانست:
نخست؛ پیامی نخستی که غرب باید درک کند، این است که ایران میتواند وضعیت را پیچیده و نقشه خود را در خلیج فارس ترسیم کند. ایران توانایی، تصمیم و جرأت این کار را دارد؛ چرا که یک کشتی متعلق به یک کشور عربی را توقیف نکرده، بلکه این نفتکش متعلق به انگلیس است، همپیمان اصلی و راهبردی واشنگتن.
دوم؛ ایران نیروی دریایی دارد که قادر به رویارویی است؛ زیرا توقیف نفتکش در حالی صورت گرفت که نیروهای انگلیسی، حضور نظامی خود را در خلیج (فارس) و به تبع آن، تدابیر امنیتی خود را افزایش داده بودند؛ گذشته از آمادهباش امنیتی آمریکا در منطقه و تلاش این کشور برای تشکیل ائتلاف امنیتی در تنگههای دریایی مقابل ایران. این پیام بسیار محکمی است که بر قدرت ایران و شکست غرب برای مقابله با آن صحه میگذارد.
سوم؛ تأکید بر اینکه، ایران در خلیج فارس دست برتر را دارد و با بستن تنگه هرمز، میتواند روند کشتیرانی را به طور کامل، متوقف کند.
چهارم؛ تفهیم این مسئله به غرب، که تهران، برگهای بازی بسیاری دارد که میتواند با آن، علیه غرب استفاده و با برگهای تحریمی جمهوری اسلامی ایران، مقابله کند.
پنجم؛ این تحرک، به منزله فشار جدیدی بر اروپاییهاست تا به تعهدات خود (در ذیل برجام) عمل کنند؛ زیرا انگلیس ظاهرا، خارج از مسیر اتحادیه اروپا حرکت میکند و نزدیک به آمریکاست.
ششم؛ فشار به طرفهای بینالمللی و حرکت به سمت افزایش قیمت نفت که به صورت خودکار، حدود دو درصد افزایش یافت.
هفتم؛ تثبیت معادله مقابله به مثل در سیاست مقابله با واشنگتن و همپیمانانش و فهماندن این مسئله به آمریکا که طرف ایرانی، طرف قدرتمندی است که نمیتوان در لبه پرتگاه با آن گلاویز شد و اگر به فکر، حمله به تهران بیفتند، ایران میتواند منطقه را به نفتکش بزرگی برای حمل جنازه آمریکاییها بدل کند.
العهد در پایان این گزارش تأکید کرد، با وجود تنش موجود در خلیج فارس و رسیدن بحران به اوج خود، ولی هیچ جنگی در منطقه علیه ایران رخ نخواهد داد؛ زیرا آمریکا نمیخواهد وارد جنگی با ایران شود که پایان آن، شکست است. ایران تفرجگاهی برای نیروهای آمریکایی نخواهد بود و در نتیجه تنها راه باقی مانده برای آمریکا، حرکت به سمت مذاکرات غیر مشروطی است که حافظ توافق هستهای باشد تا این بحران به پایان برسد.
انتهای پیام/ص
نظر شما